ITR-hakemus FY23-24: Tuloveroosasto varoittaa veronmaksajia vääristä väitteistä tuloveroilmoituksissa – Money News

The Financial Express logo

Tuloverovirasto on antanut veronmaksajille vahvan neuvon, jonka mukaan veronmaksajia ei saa antaa virheellisiä verovapautus- ja vähennysvaatimuksia sisältäviä veroilmoituksia. Viranomaiset korostivat tällaisen käytöksen vakavia seurauksia, jotka voivat johtaa merkittäviin sakkoihin ja mahdolliseen vankeusrangaistukseen CAclubindian mukaan.

IT-osasto isännöi äskettäin yhteistyössä South Central Railwayn (SCR) kanssa ”Outreach Awareness Program” -ohjelmaa Vijayawadassa. Tapahtuman tarkoituksena oli kouluttaa työntekijöitä tarkan veroilmoitusten merkityksestä, jotta he saisivat tarvittavat tiedot verolainsäädäntöön ja estetään heitä riippuvuudesta välittäjistä, jotka voisivat esittää vääriä vaatimuksia heidän puolestaan.

Vijayawadan Divisional Railway Manager (DRM) Narendra A. Patil korosti vaaroja, jotka liittyvät välittäjiin luottaen veroilmoitusten jättämisessä. Hän varoitti, että jos nämä välittäjät antavat vääriä tietoja ja esittävät vääriä väitteitä, veronmaksajille voi aiheutua vakavia seurauksia.

Patil rohkaisi työntekijöitä ottamaan aikaa perehtyäkseen verosäännöksiin ja jättämään ilmoituksensa itse välttääkseen mahdolliset oikeudelliset ongelmat.

Tuloveroasioista vastaava komissaari N. Abhinaya korosti ohjelman keskeistä viestiä, joka keskittyi siihen, että työntekijät voivat noudattaa verosäännöksiä. Hän paljasti, että tilikausilla 2022-23 ja 2023-24 lukuisat toimihenkilöt olivat esittäneet virheellisiä väitteitä. Neiti Abhinaya varoitti, että virheellisillä vähennyksillä olisi vakavia seurauksia. Väärät väitteet johtaisivat 200 % rangaistukseen ja mahdolliseen vankeuteen.

Andhra Pradeshin ja Telanganan IT-osaston suorittamat tarkastusmenettelyt paljastivat useita epätarkkoja poikkeuksia ja vähennyksiä, jotka johtivat merkittäviin hyvitysvaatimuksiin väärin perustein. Osasto on käsitellyt näihin petollisiin toimiin osallistuneita konsultteja ja välittäjiä.

Tuloveroviraston tuore aloite korostaa tarkkuuden ja rehellisyyden merkitystä veronmaksajien ilmoituksissa. Verolakien noudattaminen voi auttaa yksilöitä välttämään kovia rangaistuksia ja oikeudellisia seurauksia. Pidä itsesi ajan tasalla, lähetä palautuksesi tarkasti ja nauti vaivattomasta verokaudesta, CAclubindia neuvoo.

Samankaltaiset artikkelit