Pienten, keskisuurten yritysten sääntely Indeksit putoavat yli 2 %, kun Amfi pyytää valuuttarahastoja hillitsemään segmentin liiallista innostusta – Market News

share market, stocks, midcap, amfi, markets

Keskisuurten ja pienten yhtiöiden osakkeet nousivat keskiviikkona ja putosivat lähes 2 % sen jälkeen, kun Intian sijoitusrahastojen liitto (Amfi) pyysi sijoitusrahastotaloja ottamaan käyttöön politiikan, joka suojaa sijoittajia keskisuurten ja pienten yhtiöiden järjestelmiin.

Alan toimijat sanoivat, että Amfi-neuvonta tuli Intian markkinoiden sääntelyviranomaisen Securities and Exchange Boardin (Sebin) käskyn jälkeen.

Amfi-neuvonantajan mukaan sijoitusrahastojen tulisi hillitä sisäänvirtauksia näihin järjestelmiin ja myös tasapainottaa salkku. Niiden tulee myös varmistaa, että sijoittajat ovat suojattuja jäsenten lunastamisen tarjoamasta ensimmäisestä edusta.

”Markkinoiden pienen ja keskisuurten yhtiöiden segmenteissä tapahtuvan vaahdon muodostuessa ja sijoitusrahastojen pienten ja keskisuurten yhtiöiden järjestelmissä jatkuvien virtojen yhteydessä edunvalvojat varmistavat AMC:n osuudenomistajien suojakomiteoita kuullen, että on otettu käyttöön suojelemaan kaikkien sijoittajien etuja”, neuvonantaja sanoi.

Keskisuurten yhtiöiden indeksi päätyi 39 019,19:ään, 724 pistettä eli 1,82 %:iin, kun taas pienten yhtiöiden indeksi 44 998,14:ssä, 890 pistettä eli 1,94, %.

Arvotutkimuksen toimitusjohtajan Dhirendra Kumarin mukaan markkinoiden sääntelijä herkistää rahastoalaa näissä asioissa ajoittain varmistaakseen, ettei markkinoilla ole liiallista jännitystä. ”Se on hyvä – se on osa sääntelijän työtä – mutta se ei ole neuvo, johon rahastosijoittajien on toimittava kiireellisesti. Ne, jotka spekuloivat pienemmillä osakkeilla, ovat osakekauppiaita. Sijoitusrahastosijoittajat ovat kuitenkin eri asia – he käyvät enimmäkseen systemaattisen sijoitussuunnitelman (SIP) kautta. Niillä on kaikki sijoitusrahastojen tarjoamat kustannusten keskiarvon ja hajauttamisen edut. Olen varma, että he pärjäävät.”

Markkinatoimijat ovat kuitenkin huolissaan siitä, että ohjelmien tulovirtojen hillitseminen vähentäisi tuoretta tuontia ja rajoittaisi siten näiden osakkeiden hintojen kasvua. Lisäksi pelätään, että rahastonhoitajat, jotka pelkäävät lunastusta voitolla istuvilta sijoittajilta, saattavat päättää kerätä käteistä markkinoilta myymällä osuutensa. Tämä voi johtaa osakekurssien laskuun.

Markkinavalvojan viesti rahastotaloille tulee aikana, jolloin sijoittajat ovat suhtautuneet aggressiivisesti keskisuurten ja pienten yhtiöiden rahastoihin, kun taas suurten yhtiöiden järjestelmiin ei ole tullut merkittäviä tuloja. Toisin sanoen vuonna 2023 pienyhtiöiden rahastojen nettomäärä oli 41 035 miljardia, kun taas keskisuurten yhtiöiden rahastoihin tehtiin nettosijoituksia 22 913 miljardia. Toisaalta suuryhtiöiden rahastojen nettomyynti Amfin tietojen mukaan oli 2 968 miljardia. On selvää, että sijoittajat ovat pitäneet riskialttiimmista järjestelmistä verrattuna turvallisempiin suuriin yhtiöihin.

Jo tammikuussa pienyhtiöiden rahastoihin tuli 3 257 miljoonaa, ja keskisuurten yhtiöiden rahastoihin tultiin 2 061 miljardia, kun taas suurten yhtiöiden rahastoihin tuli noin 1 287,05 miljardia.

Ei ihme, että näiden järjestelmien hallinnoitavat varat (AUM) ovat kasvaneet merkittävästi. Itse asiassa ne sulkeutuvat nopeasti suurten rahastojen AUM:issa. Esimerkiksi suurten yhtiöiden rahastojen AUM oli 2,96 biljoonaa joulukuun lopussa, kun taas keskisuurten ja pienten yhtiöiden rahastojen AUM oli 2,82 biljoonaa ja 2,34 biljoonaa.

Rahastotalot, kuten Kotak Mutual Fund, ovat jo sanoneet, etteivät he hyväksy uutta rahaa pienyhtiöiden järjestelmäänsä. Kotak Mahindra Asset Management Company ilmoitti 26. helmikuuta päivätyssä ilmoituksessa, että se on väliaikaisesti rajoittanut osuuksien merkintää, mukaan lukien vaihdot, Kotak Small Cap Fund -rahastoon 4.3.2024 alkaen.

Uusien kertakorvaussijoitusten enimmäismäärä, mukaan lukien lisäsijoitukset tai vaihdot, on `2 lakh per PAN (ensimmäinen haltija tai huoltaja) kuukaudessa.

SIP:ien ja Systemaattisten siirtosuunnitelmien rekisteröinnit jatkuvat 25 000:n kuukausirajalla PANia kohden eri taajuuksilla, rahastotalo sanoi.

Samankaltaiset artikkelit