Päätöskello: Pharman vetämät markkinat päättyvät miinukseen, Nifty alle 19 700 ja Sensex putoaa 66 000 tasolle

Markets end in the red dragged down by pharma, Nifty below 19,700 and Sensex slips to 66,000 levels

Markkinat jatkoivat laskuaan neljättä peräkkäistä istuntoa ja menettivät lähes puoli prosenttia. Voittovaraus jatkui markkinoilla ja alkuperäisen nousun jälkeen Nifty heilahteli kapealla alueella. Lopulta se asettui päivän alimmille tasoille 19 674,25:n tasolle. Sensex putosi myös 221 pistettä ja päätti päivän 66 009:ään. Lääketeollisuus, kiinteistöt ja metallit olivat suurimmat häviäjät toimialapakkausten joukossa. Vakaus laajemmalla rintamalla lievensi kuitenkin painetta. PSU Banks kuitenkin torjui trendin ja IndusInd Bank oli yksi parhaista nousevista muutoin vaihtelevilla markkinoilla. Nifty PSU Bank -indeksi nousi 3,5 %.

Shrikant Chouhan, tutkimuspäällikkö (vähittäismyynti), Kotak Securities sanoi: ”Julkattuaan uusia huippuja edellisellä viikolla, Nifty 50 -indeksi ja Sensex 30 -indeksi laskivat tällä viikolla maailmanlaajuisten osakemarkkinoiden laajemman trendin seurauksena. Myös Sensexin keskisuurten ja pienten yhtiöiden indeksit päätyivät negatiiviselle alueelle tällä viikolla. Suurin osa toimialaindekseistä korjasi tämän viikon aikana 0-3 %. BSE Commodities, BSE Healthcare, BSE Metals ja BSE Realty päättivät viikon lähes 3 % negatiivisella tuotolla. FPI:t olivat intialaisten osakkeiden nettomyyjiä tällä viikolla.

Geojit Financial Servicesin tutkimuspäällikkö Vinod Nair korosti, että Intian sisällyttäminen JPMorganin Govt Bond -indeksiin rajoitti joukkovelkakirjojen tuottojen laskua. ”Kotimaan markkinat sulkivat synkästi, kun sekalaiset vihjeet Yhdysvaltojen ja Aasian markkinoilta heikensivät kotimaisten sijoittajien luottamusta. Siitä huolimatta PSU-pankkiosakkeet menestyivät paremmin, koska Intian sisällyttäminen JP Morganin valtionobligaatioindeksiin johti joukkolainojen tuottojen laskuun. Laajalla pohjalla riskikartinen mieliala vallitsi Yhdysvaltain joukkovelkakirjalainojen jatkuvan nousun ja pitkään jatkuneiden korkeampien korkojen vuoksi.”

Ajit Mishra, Religare Brokingin teknisen tutkimuksen johtaja, sanoi: ”Heikko maailmanlaajuiset vihjeet yhdistettynä valittuihin raskassarjaan kohdistuviin paineisiin painavat tunnetta. Jatkossa pankki- ja rahoitusalan suurten yhtiöiden elpyminen olisi ratkaisevan tärkeää mielekkään elpymisen kannalta, muuten korjaava sävy jatkuisi. Mielestämme on järkevää rajoittaa aggressiivisia asentoja, kunnes markkinat vakiintuvat.”

Vaikka Intian markkinoiden arvostukset ovat tulleet kalliiksi, muut isommat huolenaiheet, kuten raakaöljyn hinnan nousu, kiinteä Yhdysvaltain dollariindeksi ja valtion velkasitoumusten tuotto yhdistettynä jatkuvaan FII-myyntiin, ovat horjuttaneet tunnelmaa. Tässä on katsaus tärkeimpiin teknisiin tasoihin, joita on varottava –

Jatin Gedia – BNP Paribasin Sharekhanin tekninen tutkimusanalyytikko sanoi: ”Nifty käy tällä hetkellä kauppaa keskeisellä tukivyöhykkeellä 19720 – 19620, jonne sijoitetaan tukiparametrit 40 liukuvan keskiarvon muodossa ja keskeiset Fibonacci-retracement-tasot. Putoamisen nopeus on hidastunut, sillä tuntivauhtimittarissa on positiivinen jako, joka osoittaa, että takaisinveto on todennäköinen ennen kuin pudotuksen seuraava osio jatkuu. Takaisinveto voi olla vuosiin 19850 – 19880, jonne sijoitetaan tuntikohtaiset liukuvat keskiarvot ja syyskuun 21. päivänä muodostunut aukko-alue. Tasojen osalta 19620-19604 on ratkaiseva tukivyöhyke, kun taas 19850-19880 toimii välittömänä estealueena.”

Rupak De, LKP Securitiesin vanhempi tekninen analyytikko lisäsi, että ”Nifty koki jatkuvaa myyntipainetta koko viikon ajan, mikä johti 2,80 prosentin laskuun kaikkien aikojen ennätyksestään. Tämä äskettäinen korjaus on saanut sen putoamaan kriittisen 21 päivän eksponentiaalisen liukuvan keskiarvon (21EMA) alapuolelle. Tunnelma näyttää tässä vaiheessa laskevalta, ja avaintukitaso on 19 600. Alle 19 600 rikkominen voi mahdollisesti käynnistää merkittävämmän markkinakorjauksen. Nousussa 19 800:n odotetaan toimivan vastustuskykynä.”

Amol Athawale, Kotak Securitiesin teknisen tutkimuksen johtaja, selitti, että ”Teknisesti viikkokaavioissa Nifty on muodostanut pitkän laskevan kynttilän, mikä osoittaa heikkoa tunnelmaa lähitulevaisuudessa. Tilapäisten ylimyytyjen olosuhteiden vuoksi voimme kuitenkin odottaa yhden nopean vetäytymisrallin lähitulevaisuudessa. Lyhytaikaisille kauppiaille nyt 50 päivän SMA (Simple Moving Average) 19600 ja 19500 olisivat tärkeimmät tukialueet, kun taas 19800 ja 19900 voisivat olla keskeisiä vastustusalueita. Bank Niftylle 50 päivän SMA tai 45000 olisi pyhä tukitaso. Niin kauan kuin sen kauppa käy alle saman, heikko tunnelma todennäköisesti jatkuu. Sen alapuolella indeksi voi pudota 44300-44000:een. Kääntöpuolella uusi nousutrendi on mahdollista vasta 50 päivän SMA:n tai 45 000:n irtisanomisen jälkeen, jonka yläpuolella se voi nousta 45 400-45 500:aan.”

Myös Bank Niftyllä on ollut epävakaa kauppapäivä. Lopulta karhut onnistuivat pitämään indeksin paineen alaisena ja se sulki negatiivisen seikan. Gedia lisäsi, että ”tärkeämpää on, että se on sulkeutunut alle ratkaisevan 20 ja 40 päivän liukuvan keskiarvon, mikä on merkki heikkoudesta. Päivittäisen liikemäärän ilmaisimessa on negatiivinen jako, joka on myyntisignaali. Siten sekä hinta- että vauhtiindikaattori viittaavat edelleen laskuun. Kun otetaan huomioon jyrkkä pudotus viikon aikana, se voi tarjota takaisinvedon ja siten myydä nousussa resistenssin 44900 – 45000 ympärillä on ensisijainen kaupankäyntistrategia. Huonona puolena 44500 – 44300 tulee olemaan mahdollinen haittapuoli lyhyen aikavälin näkökulmasta.”

Rupak De LKP Securitiesista huomautti, että ”Bank Nifty -indeksissä havaittiin merkittävä kaksinkertainen jakautuminen, mikä usein viittaa trendin kääntymiseen. Tähän laskevaan kuvioon vaikutti suurelta osin HDFC Bankin myyntipaine. Indeksi rikkoi 20 päivän liukuvan keskiarvon (20DMA), joka oli 45 000. Tauko tämän tason yläpuolella voi laukaista lyhyen kattavuuden, mutta yleinen mieliala on edelleen laskusuuntainen. Vallitseva tunnelma Bank Nifty -indeksissä on edelleen laskeva. Tämän seurauksena on suositeltavaa säilyttää ”myydä nousussa” -lähestymistapa. Seuraava välitön tuki näkyy 44 500-44 400 välillä.”

Rupia elpyi kolmen viikon laskun jälkeen Intian joukkovelkakirjalainan sisällyttämisen Global Bond Indexiin. Dilip Parmar, HDFC Securitiesin tutkimusanalyytikko uskoo, että ”vaikka tulot tulevat ensi vuonna, sentimentaalinen vaikutus on nähty paikallisessa rupiassa. Ilmoituksen vaikutukset eivät välttämättä ole kestävällä pohjalla, sillä dollarin nousu ja ulkomaisten rahastojen ulosvirtaukset kotimaisista osakkeista USA:n lyhytaikaisten joukkolainojen tuottojen nousun myötä. Lyhyellä aikavälillä spot USD-INR käy todennäköisesti välillä 83,15-82,60.

Samankaltaiset artikkelit