8 %:n kasvu ”kuviteltavissa oleva tavoite” Intialle, mutta tarvitsee politiikan tukea: Summers

India growth, exports, current account deficit, oil exports, merchandise exports, purchasing power, inflation, imports, local demand, festive season, trade deficit, slowdown, CRISIL

Taloustieteilijä ja entinen Yhdysvaltain valtiovarainministeri Larry Summers totesi lauantaina, että Intian 8 prosentin vuotuinen kasvu on edelleen ”kuviteltavissa oleva tavoite” Intian viime vuosien talouskasvukapasiteetin heikkenemisestä huolestuneena, mutta lisäsi, että tämä vaatisi muutoksia useissa maissa. liittovaltion ja osavaltioiden nykyisen politiikan.

Hän totesi, että Intian talouden kahdeksankertainen laajentuminen vuoteen 2050 mennessä voi muuttaa satojen miljoonien ihmisten elämän, ja hän sanoi: ”Mielestäni se on jotain, johon kannattaa kohdistaa, koska Intia määrittelee suuruutensa seuraavalla vuosisadalla.”

Hän piti luennon aiheesta ”Maailma on tulessa” CII:n yhteistyössä talousministeriön kanssa järjestämässä tilaisuudessa.

Valtiovarainministeriö ja Intian keskuspankki odottavat Intian talouskasvun olevan noin 6,5 % vuonna 24 verrattuna 7,2 %:iin vuonna 23. Intian talous kasvoi 7,8 % nykyisen julkisen talouden huhti-kesäkuun neljänneksellä vahvan palvelusektorin ja vahvan kysynnän ansiosta. Intia on asettanut tavoitteekseen tulla kehittyneeksi valtioksi vuoteen 2047 mennessä, 100 vuotta itsenäistymisensä jälkeen.

”Mielestäni on järkevää sanoa, että venytetty tavoite, kunnianhimoinen tavoite, mahdollinen pyrkimys Intiaan on 8-kertainen kasvu tämän hetken ja puolen vuosisadan lopun välillä”, Summers sanoi.

Hän kuitenkin lisäsi nopeasti, että 8 %:n vuosikasvu ei ollut hänen ”ennusteensa nykypolitiikasta”, vaan jotain, mikä on mahdollista Intian potentiaalin vuoksi haastavammassakin maailmantaloudessa.

”Jos katson Intian bruttokansantuotteen alkuperäistä tasoa ja maita, jotka pystyivät ylläpitämään erittäin nopeaa kasvua tältä alkutasolta useiden vuosikymmenten ajan, se antaa minulle käsityksen mahdollisuudesta (8 prosentin kasvu),” hän sanoi.

Hän totesi, että saavuttaakseen tällaisen kasvuvauhdin Intian on poistettava esteet, kuten ”kansallinen hallitus vs. aluehallitukset”, rajoitukset ja ongelmalliset politiikat useilla Intian avainalueilla. Jos näitä kysymyksiä käsitellään rakentavasti, se ”vapauttaisi valtavan potentiaalin”.

Hän huomautti myös hallinnon (puutteesta) tehokkuudesta tietyillä aloilla, kuten koulutuksessa. ”Yhdistelmä vapaiden markkinavoimien, jotka vastaavat infrastruktuuritarpeisiin, erityisesti energia-alalle, käsittelevät uudistuskysymyksiä useissa keskeisissä valtioissa ja lopulta tukevat tehokkaampaa julkista sektoria, voisivat saada aikaan kasvua ehdottamallani nopeudella.”

Ilmeisesti. se tulee myös olemaan erittäin tärkeässä määrin riippuvainen siitä, mitä maailmantaloudessa tapahtuu, hän sanoi ja lisäsi, että Intia voisi auttaa kiihdyttämään globaalia kasvua tietotekniikan osaamisellaan.

Monenvälisistä kehityspankeista (MDB) puhuessaan Summers, joka on G20-maiden riippumattoman MDB:n vahvistamista käsittelevän asiantuntijaryhmän koollekutsuja, sanoi, että 20 miljardia dollaria Maailmanpankin pääomasta viimeisten 60 vuoden aikana auttoi sitä myöntämään 800 miljardia dollaria lainoja. ”Jos laittaisin ne 800 miljardia dollaria nykypäivän dollareihin, se olisi ollut yli 2 biljoonaa dollaria, mikä on valtava kyky vaikuttaa.”

Hän sanoi, että pelkkä jatkuvuus ei riitä MDB:ille muuttuneessa maailmassa, joka vaatii biljoonien dollarien rahoitusta vuosittain paitsi perinteisille köyhyyden vähentämisen ja kehitystavoitteiden aloille, myös kestävyyden haasteisiin vastaamiseen.

”Näitä instituutioita on muutettava, jos ne haluavat vastata tulessa olevan maailman haasteisiin”, hän lisäsi.

Asiantuntijaryhmä arvioi 3 biljoonan dollarin lisämenotarpeen vuodessa vuoteen 2030 mennessä kiireellisten globaalien haasteiden ja kestävän kehityksen tavoitteiden (SDG) ratkaisemiseksi. Vuotuisesta 3 biljoonan dollarin tarpeesta 2 biljoonaa dollaria voisi tulla kotimaisten resurssien mobilisoinnista, kun taas jäljellä olevasta 1 biljoonasta dollarista yli puolet voisi tulla yksityisestä rahoituksesta ja loput virallisesta rahoituksesta, mukaan lukien MDB:t.

Samankaltaiset artikkelit