l TYÖNTEKIJÄN TUOTTEEN RAHASTO VÄHENTÄÄ PAPERITöITÄ: PF-saldon siirrot menevät automaattisesti – Money News

PF balance, PF balance news, money, money news, PROVIDENT FUND

KUN toimihenkilö vaihtaa työpaikkaa, hänen eläkerahastonsa (PF) saldo siirtyy nyt automaattisesti uudelle työnantajalle ilman mitään asiakirjoja. Tili siirtyy saumattomasti sillä hetkellä, kun uusi työnantaja tallettaa PF-maksun työntekijän ensimmäisen kuukauden palkasta.

Tämä saumaton PF-saldon siirto on alkanut 1. huhtikuuta. Työntekijän on jaettava tiedot, kuten UAN, Aadhaar-numero, matkapuhelinnumero ja poistumispäivä uudelle työnantajalle, jotta automaattinen siirto mahdollistaa. PF-saldo käynnistää automaattisen siirtoprosessin työntekijän edellistä PF-tunnusta vastaan ​​uuteen PF-tunnukseen, jos universaali tilinumero (UAN) on lisätty Aadhaarin kanssa ja vahvistettu edellisellä toimipaikkatasolla.

Edellisestä työpaikasta poistumispäivä on pakollinen siirrossa. Poistumispäivä voi olla mikä tahansa päivä siinä kuukaudessa, jolloin edellinen työnantaja on suorittanut viimeisen maksun.

Työntekijän rekisteröityyn matkapuhelinnumeroon lähetetään tekstiviesti ja siirto aloitetaan. Jos työntekijä ei lopeta ehdotettua automaattista siirtoa 10 päivän kuluessa, työnantajan ensimmäinen maksu talletetaan työntekijän PF-tilille ja sovitetaan. Employees' Provident Fund Organisaatio (EPFO) lähettää työntekijälle tekstiviestin ja sähköpostin myös automaattisen siirron jälkeen. Siirto sisältää sekä EPF- että EPS-määrän. Siirto näkyy hyvityksenä hänen viimeisimmässä kirjassaan.

Automaattinen saldonsiirto yksinkertaistaa PF-tilin hallintaa eri töissä. Sandeep Agrawal, Teamlease Regtechin johtaja ja perustaja, sanoo, että EPFO ​​otti käyttöön EPF-tilien automaattisen siirron parantaakseen digitaalisia aloitteitaan ja virtaviivaistaakseen tilaajien palveluita. ”Tämä muutos tarjoaa vaivattoman kokemuksen työntekijöille, jotka vaihtavat työpaikkaa.”

Automaattinen EPF-saldon siirto ei koske niitä työntekijöitä, jotka kuuluvat vapautettujen PF-rahastojen piiriin. Myöskään automaattista PF-saldon siirtoa ei tapahdu, jos UAN:iin ei ole kylvetty Aadhaaria ja edellinen työnantaja ei ole päivittänyt poistumispäivää.

Työntekijän on siirrettävä PF-saldo jokaisen työnvaihdon yhteydessä ansaitakseen korkoa joka vuosi ja antaakseen eläkekorpuksen kasvaa. 23. tilikaudelle EPFO ​​on kiinnittänyt koron 8,25 prosenttiin, mikä on kolmen vuoden korkein.

Eläkesäätiö nosti viime vuoden maaliskuussa korkoa hieman 8,15 prosenttiin vuosille 2022-23, kun se vuosille 2021-22 oli 8,10 prosenttia. Maaliskuussa 2022 se oli laskenut EPF:n koron vuosille 2021-22 8,1 prosenttiin, mikä on alhaisin sitten vuosien 1977-78, jolloin EPF-korko oli 8%. Itse asiassa EPFO:n tarjoama nykyinen korko on korkein kaikista velkapainotteisista sijoituksista, kuten Public Provident Fund, joka tarjoaa 7,1 % vuodessa. PF-tilin siirtäminen noston sijaan antaa jäsenelle edun varojen yhdistämisestä.

Jos palvelu on kokonaisuudessaan yli viisi vuotta, lähdeveroa (TDS) ei vähennetä noston yhteydessä.

Samankaltaiset artikkelit