NFO-julkaisut saavuttavat uuden ennätyksen tänä vuonna – Market News

As per the FYERS report, the January-March period of 2023 saw the highest number of NFOs at 57. (Freepik)

Sijoitusrahastotalot ovat julkaisseet 10-12 uutta osakerahastotarjousta (NFO) joka kuukausi viimeisen kolmen vuoden aikana. Se, että tulva ei näytä laantumisen merkkejä, käy ilmi vuoden 2024 määrästä. Tänä vuonna on käynnistetty jo 67 uutta ohjelmaa, mikä viittaa vauhdin nousuun. Lähes puolet näistä järjestelmistä hallinnoidaan aktiivisesti.

Ensimmäistä kertaa kolmeen vuosikymmeneen, eli siitä lähtien, kun yksityisen sektorin sijoitusrahastot aloittivat toimintansa marraskuussa 1993, osake- ja hybridirahastojen määrä ylitti vuosittain sadan rajan vuosina 2021-2023 Value Researchin tietojen mukaan.

”NFO-lanseerausten määrän kasvu viime vuosina heijastaa markkinoiden kypsyyttä ja kasvua. Jos näet, että markkinat ovat laajentumassa sijoittajien laajuudessa, alan on luonnollisesti helpompi tarjota enemmän vaihtoehtoja”, Axis Mutual Fundin tuote- ja vaihtoehtojohtaja Ashwin Patni sanoo.

Se, mikä on myös auttanut, on uusien indeksien käyttöönotto sekä BSE:ssä että kansallisessa pörssissä, jolloin rahastotalot ovat pystyneet kehittämään pörssirahastoja. Lisäksi teemat, kuten infrastruktuuri, joka oli lähes vuosikymmen sitten surkeiden esitysten jälkeen kokonaan menettänyt kiiltonsa, ovat alkaneet löytää lisää kannattajia.

Ja tietysti pienten ja keskisuurten yhtiöiden segmenttien huimaava kasvu saattoi saada sääntelijät huolestumaan, mutta rahastotalot löytävät sijoittajia tulvassa hyödyntämään nousua. Uudemmat rahastotalot, joilla ei ollut tällaisia ​​järjestelmiä, ovat myös käynnistäneet niitä aggressiivisesti varmistaakseen, etteivät ne häviä. Näitä ovat sekä olemassa olevat että uudet rahastotalot, kuten Groww, Canara Robeco, Bandhan MF, JM Financial, WhiteOak Capital ja Motilal Oswal.

Alakohtaiset/teemaattiset rahastot

Parin viime vuoden aikana pörssit ovat ottaneet käyttöön useita indeksejä, jotka keskittyvät infrastruktuuriin, valmistukseen, terveydenhuoltoon ja muihin sektoreihin. Tämä on tarjonnut rahastotaloille mahdollisuuden käynnistää NFO:ita näille indekseille.

Toimiala-/teemarahastojen suosion suuruus näkyy siinä, että yli 50 % tänä vuonna tähän mennessä ilmoitetuista kansalaisjärjestöistä kuuluu tähän kategoriaan. Infrastruktuurin lisäksi sijoittajien keskuudessa viime vuosina suosittuja teemoja ovat kulutus, teknologia ja PSU-pankit.

Alakohtaisten/teemaattisten rahastojen hallinnoitavat varat nousivat 72 prosenttia vuonna 24 lähes 3 biljoonaan, mikä on suurin hyppy missään sijoitusrahastoluokissa pienimuotoisten rahastojen jälkeen Intian sijoitusrahastojen yhdistyksen (Amfi) tietojen mukaan.

”Tilaisuudessaan mahdollisuuden rahastotalot tarjoavat sijoittajille kohdennettuja välineitä, joilla he voivat osallistua teemojen tai toimialojen jatkuvaan vaurauteen ja kasvuun”, sanoi Sandeep Bagla, TRUST Mutual Fundin toimitusjohtaja.

Passiiviset/tekijäpohjaiset indeksirahastot

Vaikka aktiiviset rahastot ovat olleet hallitseva voima rahastosijoittajien keskuudessa Intiassa, passiiviset rahastot ovat nähneet voimakkaan kasvun parin viime vuoden aikana.

”Olemme vasta alussa, mikä voisi olla erittäin suuri mahdollisuus passiivisille, aivan kuten näimme kuinka aktiiviset rahastot nousivat ja lisääntyivät osaksi useimpia salkkuja. Tälle on annettava aikaa, sillä se on vielä vasta syntymässä”, sanoi Tata Asset Managementin liiketoimintajohtaja Anand Vardarajan.

Lisäksi asiantuntijat korostivat, että vaikka temaattisten/alakohtaisten rahastojen mahdollisuudet ovat vain rajalliset, tämä ei koske indeksirahastoja.

Nämä rahastot nähdään osittain aktiivisesti hallinnoituina rahastoina, koska sijoitus tehdään tiettyjen osakkeen ominaisuuksien, kuten arvon, liikemäärän, tasapainon jne., perusteella.

”Riippumatta merkityksellisistä (alakohtaisista/teemaattisista) mahdollisuuksista Intiassa on, ne ovat jo enemmän tai vähemmän käytettyjä. Talouden muuttuessa, jos uusia suuntauksia ilmaantuu, tällaisia ​​varoja tulee lisää. Sektoreiden katsomisen sijaan sijoittajat tarkastelevat erilaisia ​​strategioita, kuten älykkäitä beta-rahastoja, alhaisen volatiliteetin rahastoja jne.”, sanoi Mayukh Datta, ITI Mutual Fundin liiketoimintajohtaja.

”Kun osakemarkkinoilla menee hyvin, sijoittajat luottavat ja ovat valmiita kokeilemaan uusia asioita. Jos markkinat ovat epävakaammat tai epävakaammat, sijoittajat palaavat perinteisempiin tuotteisiin. Se, että meillä on ollut hyvät 2-3 vuotta ja sijoittajat ovat osallistuneet ja hyötyneet, antaa heille lisää itseluottamusta kokeilla uusia ideoita”, Patni sanoi.

Samankaltaiset artikkelit