Vehnän hankintatavoitteeksi asetettu 30-32 MT ensi kaudelle – Talousuutiset

wheat

Ennätyksellisen vehnäntuotannon ennusteen keskellä hallitus nosti keskiviikkona viljanhankintatavoitteen kaudelle 2024-25 (huhti-kesäkuu) noin 30-32 miljoonaan tonniin (mt), kun viljelijöiltä ostettiin vähimmäistukihinnalla 26,2 miljoonaa tonnia. MSP) toimintaa.

Lähteet kertoivat FE:lle, että tärkeimpien vehnäntuottajavaltioiden valtion elintarvikesihteerien kokouksen jälkeen hallitus päätti lisätä MSP-toimintojen ostoa, minkä odotetaan vahvistavan Intian Food Corporationin (FCI) varastoa, joka on pudonnut kahdeksaan vuoteen. alhainen tällä hetkellä.

Punjabissa ja Madhya Pradeshissa, kahdessa keskeisessä vehnävarastossa, hankinnan arvioidaan tällä hetkellä olevan 13 miljoonaa tonnia ja 80 miljoonaa tonnia seuraavalla markkinointikaudella. Hallitus on ilmoittanut, että MSP on 2275 Rs/quintaali kaudelle 2024–2025, mikä on 150 Rs lisäystä edelliseen kauteen verrattuna.

Lähteet kuitenkin sanoivat, että ensi kauden hankintatavoitetta tarkistetaan ylöspäin mandisten saapumisista ja ostoista riippuen. Alhaisemmasta tuotannosta johtuen FCI:n vehnän hankinta oli markkinointikaudella 2022-23 laskenut 130 % 18,79 MT:iin edellisvuodesta.

FCI tarvitsee vuosittain noin 18 MT vehnää vuosittain viljan jakeluun ilmaisannosjärjestelmän mukaisesti – Pradhan Mantri Garib Kalyana Anna Yojana. ”Tarvitsemme riittävästi varastoja toteuttaaksemme viljan avomarkkinamyynnin massaostajalle ensi vuonna”, virkamies kertoi FE:lle.

Samaan aikaan hallitus on päättänyt keskittyä enemmän niihin osavaltioihin, joissa vehnän hankinta ei ole tuotannon kanssa tasaista. Suurin viljantuottaja Uttar Pradesh aloittaa vehnän oston maanviljelijöiltä 1. maaliskuuta alkaen, sen jälkeen Rajasthan (10. maaliskuuta) ja Bihar (15. maaliskuuta).

Madhya Pradesh aloittaa MSP-toiminnan 22. maaliskuuta, kun taas Punjab ja Haryana aloittavat MSP:n ostotoiminnan 1. huhtikuuta alkaen. Rajasthanin ja Madhya Pradeshin hallitus on päättänyt tarjota viljelijöille 125 Rs/quintal bonus MSP:n lisäksi.

Yleensä vehnän hankinta tapahtuu huhti-kesäkuun aikana.

Hallitus lopetti myös vehnän avomarkkinamyynnin, jota on harjoitettu viime vuoden kesäkuusta lähtien viikoittaisella sähköisellä huutokaupalla. Suurin 9,4 tonnia on myyty massaostajalle.

Eniten OMSS:n kautta myyty vehnää oli 8,1 MT vuosina 2018-19. Aikaisemman politiikan mukaisesti yhtiö oli myynyt ylijäämävehnää bulkkiostajille, kuten jauhomyllyille, vain vähärasvaisena aikana (tammi-maaliskuu).

Viranomaisten mukaan viljan nostaminen keskiviikon sähköiseen huutokauppaan, jossa 0,46 tonnia vehnää myytiin bulkkiostajille, jatkuu maaliskuun kolmanteen viikkoon asti.

Tällä hetkellä FCI:n vehnävarasto on 10,34 MT, alhaisin sitten vuoden 2016.

Vehnän inflaatio hidastui edelleen 2,33 prosenttiin tammikuussa joulukuun 4,69 prosentista edellisvuoden vastaavaan ajankohtaan verrattuna FCI:n aggressiivisen viljan myynnin seurauksena avoimilla markkinoilla.

Samaan aikaan Intian maataloustutkimusneuvoston pääjohtaja Himanshu Pathak sanoi, että vehnän tuotanto satovuonna 2023-24 (heinäkuu-kesäkuu) on todennäköisesti ennätykselliset 114 – 115 miljoonaa tonnia ja 85 % ilmastonsietoisten siementen pinta-alasta.

Samankaltaiset artikkelit