EMI:t voivat nousta SBI:n nousun myötä MCLR – Banking & Finance News

sbi, state bank of india, Dinesh Khara, green initiatives, ficci, banking and finance

Intian osavaltiopankki (SBI) nosti perjantaina rahastopohjaisten lainojen rajakustannusta (MCLR) eri omistussuhteilla 5-10 peruspisteellä (bps), mikä voisi tehdä kulutuslainoista, kuten auto- tai asuntolainoista, kalliimpaa lainanottajalle.
SBI päätti nostaa MCLR:ää sen jälkeen, kun Intian keskuspankki on päättänyt pitää repokoron ennallaan 6,5 prosentissa uusimmassa rahapolitiikassaan.

Uudet hinnat ovat 8,20 % yhden kuukauden toimikaudelle, 8,20 % kolmen kuukauden kaudelle, 8,55 % kuuden kuukauden kaudelle, 8,65 % yhden vuoden toimikaudelle, 8,75 % kahden vuoden toimikaudelle ja 8,85 % kolmen vuoden toimikaudelle pankin verkkosivuston mukaan.

SBI:n puheenjohtaja Dinesh Kumar Khara kertoi CNBCTV18:lle, että MCLR:ää on korotettu eri kustannuskomponenttien huomioon ottamisen jälkeen. Lainakoron lisäkorotus on kuitenkin rajallinen.

”Päätöskorkojen osalta se on menossa oikeaan suuntaan. Tästä näkökulmasta en odota ohjauskorkojen nousevan enempää”, hän sanoi ja lisäsi, että nykyinen MCLR:n nousu ei todennäköisesti vaikuta lainojen kasvuun.

Aiemmin tässä kuussa HDFC Bank oli korottanut MCLR:ään tietyillä toimikaudella jopa 5 bps. HDFC Bankin lainojen tarkistetut korot ovat 8,70-9,25 %. Jatkossa muutkin pankit voivat halutessaan nostaa MCLR:ää, mutta määrä riippuu niiden varojen hinnasta.

IDBI Bankin varatoimitusjohtaja Suresh Khatanhar sanoi, että vain ne pankit, joilla on korkea luotto-talletussuhde ja korkeat kasvuvaatimukset, ovat taipuvaisia ​​nostamaan MCLR:ää, koska myös talletusten kustannukset olisivat korkeammat näille lainanantajille.
South Indian Bankin riskipäällikkö Biju E Punnachalil sanoi: ”South Indian Bankin MCLR:ää on jo korotettu 1,60 % toukokuusta 2022 lähtien.

MCLR:n lisänousu voi olla rajoitettua, koska emme odota talletuskorkojen suurta nousua.” Vaikka RBI on nostanut repokorkoa 250 peruspisteellä toukokuusta 2022 lähtien, vuoden 2022 toukokuun mediaani MCLR nousi vain 152 peruspisteellä. Kaudella 2022–lokakuu 2023 RBI:n marraskuun kuukausitiedotteen julkaisema ”talouden tila” osoitti

Samankaltaiset artikkelit