Fincaren yritysosto kasvattaa AU SFB:n mikrolainakantaa – Banking & Finance News

Fincare SFB,AU small finance bank,AU SFB,Merger,AU merge with Fincare,AU and Fincare,bank,bank merger ,fincare small finance bank

Fincare Small Finance Bankin (SFB) ehdotettu fuusio AU SFB:n kanssa johtaa entistä enemmän keskittymiseen viimeksi mainitun mikrorahoituslainakannan kasvattamiseen, sanoi toimitusjohtaja Sanjay Agarwal maanantaina pidetyssä lehdistötilaisuudessa.

”Tämä fuusio antaa meille mahdollisuuden siirtyä yhteiskunnan viimeiselle mailille, jossa emme olleet siellä tähän asti”, Agarwal sanoi ja lisäsi, että fuusio tuo mukanaan kokeneita korkeita virkamiehiä Fincare SFB:stä, jotka ovat todistaneet mikrorahoitusliiketoiminnan erilaisia ​​laskusuhdanteita, mukaan lukien 2010 Assamin kriisi.

Sulautumissopimuksen mukaan Fincare Small Finance Bankin osakkeenomistajat saavat 579 AU Small Finance Bankin omaa osaketta jokaista 2 000 osaketta kohden. Fuusiosopimus edellyttää Fincaren SFB:n promoottorien siirtoa AU SFB:hen 700 miljoonaa rupiaa.

Vaikka AU SFB on avaruuden suurin SFB, sillä ei ole suurta riskiä mikrolainoissa, ja se keskittyy pääasiassa vakuudellisiin lainoihin.

Lainanantajan kokonaislainat kasvoivat 24 prosenttia vuodentakaisesta (yoY) 65 029 miljoonaan rupiaan syyskuun lopussa. Kaikista ennakkomaksuista mikroyrityslainojen osuus on 29 %. Toisaalta mikrorahoituslainat ovat Fincaren leipä ja voita, koska niiden osuus kokonaisennakoista on 54 prosenttia, kun taas mikroyrityslainat vastaavat 19 prosenttia.

Myös ehdotetun sulautumisen jälkeen AU SFB aikoo rajoittaa mikrolainojen osuuden kokonaissalkusta 10–11 %:iin, Agarwal sanoi ja lisäsi, että Fincaren yritysosto laajentaa myös pääasiassa Pohjois-Intiaan keskittyvän AU SFB:n kattavuutta. Etelä-Intian maantieteellisillä alueilla, sillä Fincarella on 49 % sen 1 292 sivuliikkeestään eteläisellä alueella.

Rajeev Yadav, Fincare SFB:n toimitusjohtaja ja varatoimitusjohtaja, josta tulee sulautumisen jälkeen varatoimitusjohtaja, sanoi, että hänellä on ”kohtuullinen usko” siihen, että ehdotettu fuusio saa säädösehdotuksen Intian keskuspankilta (RBI) ja Intian kilpailukomissiolta (CCI) ).

Vuodesta 2021 lähtien Fincare on yrittänyt tehdä listautumisannin (IPO). Covid-19:n toisen aallon aiheuttama talouden taantuma kuitenkin teki heidän suunnitelmansa. Jo aiemmin tänä vuonna Intian arvopaperi- ja pörssilautakunta (Sebi) ilmoitti aiemmin tämän vuoden maaliskuussa palauttaneen Fincaren punaisen silakan esitteen (DRHP). Syyskuussa se sai kuitenkin markkinoiden sääntelyviranomaiselta luvan 650 miljoonan rupiaan listautumisannista.

Agarwal sanoo, että AU SFB saattaa harkita yleispankin lisenssin hakemista 12–18 kuukauden täydellisen kulttuurin ja teknologian integroinnin jälkeen Fincaren kanssa. ”Kaikki on mahdollista maailmassa. Mahdollisuus saa meidät elämään, hän sanoi. Hän lisäsi, että AU SFB:stä on jo tulossa ”täydellinen pankki”, joka hankkii mikrorahoitussalkun, sen monet muut luottotuotteet, mittakaavan, koon ja brändin.

Vaikka AU SFB:n ja Fincaren johto ovat molemmat vakuuttuneita saavansa useita synergiaetuja ehdotetun fuusion ansiosta, markkinatunnelma ei ollut positiivinen AU:n osakkeista, joiden kauppa päättyi tänään 3,4 % alhaisempaan hintaan 666 rupiaan kappaleelta BSE:llä.

Pankin osakkeita seuraavat analyytikot sanovat, että fuusion toteuttaminen onnistuneiden ihmisten kanssa ja teknologian integraatio sekä nykyisen lainan kasvuvauhdin ja pääoman tuottosuhteen (RoA) ylläpitäminen olisivat avaintekijöitä, joita seurataan tästä eteenpäin.

Nitin Agarwal, Motilal Oswalin institutionaalisten osakkeiden BFSI:n johtaja, sanoi, että AU SFB on säilyttänyt lainakasvunsa 25–27 prosentissa viimeisten vuosineljännesten aikana ja sulautumisen jälkeen lainojen kasvuvauhti olisi hieman nopeampi eteläisen maantieteellisen laajentumisen vuoksi. alueella.

Hän sanoo, että AU SFB:n nettokorkomarginaali (NIM) nousee todennäköisesti yli 6 %:iin sulautumisen jälkeen 5,5 %:sta vuoden 2024 toisella vuosineljänneksellä Fincaren korkeamman tuottotason ansiosta. Vaikka NIM ja lainojen kasvu on suurempi, omaisuuden laatua on varottava.

”Rahalaitosten liiketoiminnat ovat olleet suhdannevaihteluisempia ja luottokustannussyklit ovat olleet terävämpiä, joten meidän on tarkkailtava, pystyykö AU SFB hallitsemaan sitä hyvin ja kuinka hyvin se hallitsee omaa salkkuaan”, hän sanoi.

Axis Securitiesin BFSI:n tutkimusanalyytikko Dnyanada Vaidya sanoi, että Fincare SFB:n johto tavoittelee 10 miljoonan rupiaan takaisinperintää joka kuukausi. Vaikka AU SFB on pystynyt pitämään RoA:n tasolla 1,8–1,9 % korkeampien rahastokustannusten, uuteen liiketoimintaan ja digitaaliseen infrastruktuuriin tehtyjen investointien ansiosta, käyttökustannukset ovat todennäköisesti korkeammat tästä eteenpäin. Hän sanoi, että AU SFB:n lainojen kasvuvauhti sulautumisen jälkeen olisi myös keskeinen seurattava tekijä.

Samankaltaiset artikkelit