Intian kolmannen neljänneksen kullan kysyntä kasvoi 10 kpl 210,2 tonniin; hinnalla on keskeinen rooli Dhanterasin ostamisessa – Commodities News

Gold

Maailman kultaneuvoston (WGC) mukaan kullan kysyntä Intiassa, maailman toiseksi suurimmassa keltaisen metallin kuluttajassa, nousi 10 prosenttia 210,2 tonniin tämän kalenterivuoden kolmannella neljänneksellä. ).

WGC Intian aluejohtaja Somasundaram PR puhui PTI:lle, sanoi kullan hinnan laskeneen hieman viimeisen vuosineljänneksen aikana, mutta nyt ne ovat alkaneet nousta. Hinnat ovat ratkaisevassa roolissa Dhanteras-festivaalin ja hääkauden aikana seuraavien kahden kuukauden aikana.

Kauppapalaute on, että kuluttajat ovat hyväksyneet 60 000 rupiaa kymmenen gramman hintapisteeltä, joten alaspäin tapahtuva korjaus voi aiheuttaa merkittävän kysynnän nousun.

Dhanterasta pidetään suotuisimpana päivänä hindulaisessa kalenterissa, kun ostetaan tavaroita jalometalleista astioihin ja muihin arvoesineisiin.

Julkaiseessaan neljännesvuosittaisen kullan kysyntäraportin WGC sanoi, että Intian kullan kysyntä kasvoi 210,2 tonniin kalenterivuoden 2023 kolmannella neljänneksellä vuoden takaisesta 191,7 tonnista.

Korujen kysyntä nousi katsauskaudella 7 prosenttia 155,7 tonniin 146,2 tonnista, kun taas palkkien ja kolikoiden kysyntä kasvoi 20 prosenttia 54,5 tonniin 45,4 tonnista.

Itse asiassa baari- ja kolikkoinvestoinnit Intiassa olivat korkeimmat kolmannella neljänneksellä sitten vuoden 2015.

Intian kullan tuonti nousi 220 tonniin tämän vuoden kolmannella neljänneksellä, kun se oli 184,5 tonnia vuosi sitten, se lisäsi.

Kolmannen vuosineljänneksen aikana WGC:n raportti sanoi, että paikallisen kullan hinnan korjaus ennätyskorkeudesta yhdistettynä Etelä-Intian juhlakauteen olivat kaksi tärkeintä korujen kysynnän kasvun tekijää.

Varsin pehmeän vuosineljänneksen alun jälkeen – osittain Adhik Maasin takia, jota pidettiin epäsuotuisana uusien ostosten tekemisen kannalta – elokuussa ja syyskuussa aktiviteetti vilkastui Onamin ja Varalakshmin kaltaisten festivaalien ansiosta.

Juhlalliset ostot auttoivat Etelä-Intiaa menestymään muita alueita paremmin. Sitä vastoin Pohjois-Intia oli heikoin, ja se laski edellisvuodesta, mikä osittain johtui maaseutusektorin heikentymisestä ja suurten festivaalien suhteellisesta puutteesta vuosineljänneksen aikana.

Matalakaraattiset (18K ja 14K) korut ovat saavuttaneet suosiota kullan kohonneiden hintojen keskellä, ja ne ovat hyötyneet jälleenmyyjistä, jotka mainostavat näitä korkeamman marginaalin tuotteita.

Suhteellisesti suuret vähittäiskauppiaat ovat menestyneet edelleen hyvin, ja ne ovat saaneet palkintoja aggressiivisista markkinointikampanjoistaan, raportin mukaan.

”Viimeisellä vuosineljänneksellä, kun hinnat hieman pehmenivät, yhä useammat ihmiset odottivat kullan ostamista ja ostivat enemmän tankoja ja kolikoita korujen sijaan. Siksi tankojen ja kolikoiden kysyntä kasvoi 20 prosenttia kolmannella vuosineljänneksellä”, Somasundaram sanoi.

Hintojen korjaus oli tärkeä tekijä, joka laukaisi piilevän kysynnän, jonka WGC uskoo edelleen tukevan vahvasti vahvaa positiivista taloudellista ilmapiiriä sekoitettuna useista eri tekijöistä, kuten inflaation pelosta, normaalia alhaisemmasta monsuunista ja globaalista kehityksestä, aiheutuviin epävarmuustekijöihin, hän sanoi. .

WGC:n mukaan Q4 saa tavanomaisen sesonkivauhdin festivaalien ja hääostosten takia, mutta jyrkkä hinnannousu voi viivästyttää suhteellisen heikon ensimmäisen vuosipuoliskon kysynnän seurauksena patoutuneen kysynnän vapautumista.

”Kysyntä on piilevää, mutta hinnat ovat jäykkiä… Jos hinnat nousevat, ostamisessa on yleinen varovaisuus. Ihmiset saattavat ostaa lisää baareja ja kolikoita, Somasundaram sanoi.

Hän sanoi myös, että kullan kysynnän odotetaan olevan Q4:lla samalla alueella kuin kolmannella neljänneksellä, hieman parempi, jos hintojen nousua ei enää tapahdu.

Ensimmäisen yhdeksän kuukauden kysynnän ollessa 481,2 tonnia, koko vuoden 2023 kullan kysyntä olisi 700-750 tonnin välillä, mikä on hieman pienempi kuin 774 tonnin kysyntä vuonna 2022, hän sanoi.

Maan vuoden 2023 kullan tuonnin odotetaan kuitenkin ylittävän viime vuoden 650,7 tonnin tason. Intia toi 563 tonnia keltaista metallia tämän vuoden tammi-syyskuun aikana, hän lisäsi.

Tarkista kullan hinnat täältä;

https://www.financialexpress.com/gold-rate-today/

Samankaltaiset artikkelit