Valmis keskustelemaan Intian kanssa kaikista avoinna olevista asioista: Pak PM Shehbaz Sharif

pakistan, india

Pakistanin pääministeri Shehbaz Sharif tarjosi tiistaina keskusteluja Intian kanssa kaikkien vakavien ja avoinna olevien asioiden ratkaisemiseksi, koska hän sanoi, että ”sota ei ole vaihtoehto” molemmille maille, kun ne taistelevat köyhyyttä ja työttömyyttä vastaan.

Sharif esitti huomautuksen puhuessaan Pakistanin mineraalihuippukokouksen avajaisistunnossa täällä. ”Pölyä kehitykseen” -sloganilla järjestetyn kokouksen tavoitteena oli tuoda ulkomaisia ​​investointeja rahapulassa olevaan maahan.

”Olemme valmiita keskustelemaan kaikkien kanssa, jopa naapurimme kanssa, edellyttäen, että naapuri on tosissaan keskustelemassa vakavista asioista, koska sota ei ole enää vaihtoehto”, pääministeri sanoi viitaten ilmeisesti Intiaan.

Pääministeri Sharifin kommentit tulivat keskellä jatkuvaa jännitystä Intian ja Pakistanin välisissä suhteissa useissa asioissa, mukaan lukien Islamabadin jatkuva tuki rajat ylittävälle terrorismille ja Kashmirin kysymys.

Intia on myös vakuuttanut, että Jammu ja Kashmir ”oli, on ja tulee olemaan” aina osa maata. Pääministeri Sharifin puheenvuorot tulivat hänen koalitiohallituksensa valmistautuessa kohtaamaan vaalit parlamentin viisivuotiskauden päätyttyä 12. elokuuta.

Kansalliskokouksen, alahuoneen, odotetaan hajoavan muutama päivä ennen vaalikauden loppua, jotta seuraaviin vaaleihin jää enemmän aikaa.

Pääministeri puhui Pakistanin ja Intian välisten sotien historiasta. Hänen mielestään sodat johtivat köyhyyden, työttömyyden kasvuun ja resurssien puutteeseen koulutuksen, terveydenhuollon ja ihmisten hyvinvoinnin rahoittamiseen.

Hän sanoi, että Pakistanin ydinvoimat olivat puolustustarkoituksia eikä hyökkäystä varten. ”Koska jos on ydinleimahduspiste, kuka elää kertoakseen, mitä tapahtui? Joten (sota) ei ole vaihtoehto”, hän sanoi.

Sharif korosti, että Pakistan tiesi hyvin ydinkonfliktin pimeän puolen, mutta myös Intian pitäisi ymmärtää se.

Hän sanoi myös, että suhteet eivät muutu normaaleiksi ennen kuin ”poikkeavuudet” poistetaan käsittelemällä ratkaisemattomia asioita.

”Yhtä tärkeää on, että naapurimme on ymmärrettävä, että meistä ei voi tulla normaaleja naapureita, ellei poikkeavuuksia poisteta ja ellei vakavia asioitamme ymmärretä ja käsitellään rauhanomaisten ja mielekkäiden keskustelujen kautta”, hän sanoi.

Islamabadin ja New Delhin kahdenväliset suhteet ovat olleet kireät elokuusta 2019 lähtien, kun Intia muutti Jammun ja Kashmirin erityisasemaa.

Intian suhteista Pakistaniin ulkoministeri S Jaishankar on todennut, että Intialla ei ole mahdollista olla normaaleja suhteita naapurimaahan ennen kuin rajat ylittävä terrorismipolitiikka on kumottu.

”Emme voi sallia terrorismin normalisoitumista; Emme voi sallia sen olevan perusta keskusteluihin Pakistanin kanssa. Minusta se on melko tervettä järkeä koskeva ehdotus”, hän sanoi kesäkuussa.

Aiemmin öljyministeri, tohtori Musadik Malik, kutsuessaan ulkomaisia ​​sijoittajia investoimaan mineraaleihin ja kaivossektoriin, paljasti, että Pakistanin mineraalivarannot ovat arvioineet 6 biljoonaa dollaria, jotka sisältävät kultaa, kuparia, hiiltä ja muita jalometalleja.

”Haluamme kasvattaa vientiämme 1 miljardista dollarista 5 miljardiin dollariin ja työllisyyttä mineraalisektorilla 300 000:sta 600 000:een lähivuosina”, hän sanoi.

Armeijan esikuntapäällikkö kenraali Asim Munir osallistui myös huippukokoukseen useiden kansallisten ja ulkomaisten arvohenkilöiden kanssa.

Samankaltaiset artikkelit