Irdai estää vakuutusyhtiöitä käyttämästä Ulipsia sijoitustuotteina

“This is a progressive move. It could have come earlier,” said Ashvin Parekh, managing partner of Ashvin Parekh Advisory Services.

Intian vakuutusalan sääntely- ja kehitysviranomainen (Irdai) on kieltänyt vakuutusyhtiöitä mainostamasta sijoitussidonnaisia ​​vakuutussuunnitelmia tai Ulips-sopimuksia sijoitussuunnitelmina rajoittaakseen henkivakuutusten harhaanmyyntiä puhtaina sijoitustuotteina.

Vakuutusviranomainen sanoi, että kaikki vakuutuksenantajat saavat mainostaa Ulipsin lanseerausta vain viittaamalla taustalla olevaan henkivakuutusturvaan ja siihen liittyviin tuotteisiin.

”Lisäksi vakuutuksenantaja ei saa antaa lehdistötiedotteita tai lausuntoja mainitsematta henkivakuutusturvaa ja siihen liittyviä tuotteita”, Irdai sanoi yleiskirjeessä.

Tämä johtuu siitä, että vakuutusyhtiöt ovat julkaisseet keskisuurten ja pienten yhtiöiden Ulipsin parin viime vuoden aikana, jolloin indeksit nousivat tasaisesti. Sijoittajille myytiin näitä tuotteita väärin puhtaina sijoitustuotteina, alan toimijat sanoivat.

Lisäksi sääntelijä sanoi, että kaikissa mainoksissa tulee paljastaa, että aiempi tuotto ei anna viitteitä tulevista bonuksista ja muista tekijöistä – tämä on samanlainen kuin Intian Securities and Exchange Boardin sijoitusrahastojen suuntaviivat.

”Tämä on progressiivinen liike. Se olisi voinut tulla aikaisemmin”, sanoi Ashvin Parekh, Ashvin Parekh Advisory Servicesin toimitusjohtaja.

Parekh sanoi, että tämä oli välttämätön askel, koska osakemarkkinoilla on mennyt melko hyvin viime vuosina. ”Ulipsilla on taipumus myydä sijoitusten tuottojen perusteella suojan sijaan. Ei ole välttämätöntä, että valmistajat kannustavat tähän, mutta tämä suuntaus on olemassa, hän sanoi.

Vakuutuksenantajien on erikseen mainittava, että markkinasidonnaiset vakuutussuunnitelmat eroavat perinteisistä pääomavakuutussopimuksista ja sisältävät riskejä. Samoin osallistuvien (bonuksilla) lahjoituspolitiikkojen on ilmoitettava etukäteen, että etukuvissa ennustetut bonukset eivät ole taattuja.

Vakuutussääntelyviranomainen lisäsi myös, että vakuutuksiin liittyvistä palveluista ei saa mainostaa, hintojen tai alennusten vertailua entiseen tariffiin, vakuutustuotteen mahdollisten etujen korostamista ilman asianmukaista viittausta siihen liittyvistä riskeistä, tuotteen etujen liioittelua jne. .

Parekh lisäsi myös, että olisi mielenkiintoista nähdä, kuinka sääntelijä seuraa tätä vakuutusyhtiöiden kanssa, koska vaikka valmistaja ei mainostaisi sitä sijoitustuotteena, välittäjät, kuten vakuutusasiamiehet, saattavat valita tämän reitin myydäkseen tuotteita, varsinkin kun osakemarkkinat ovat kukoistaa.

Henkivakuutusyhtiöiden on myös luotava verkkosivustonsa etusivulle julkinen ilmoitus, jossa yleisöä varoitetaan vääristä puheluista ja kuvitteellisista tarjouksista, jotka ilmoittavat bonuksista tai vakuutusmaksujen sijoittamisesta.

Yli 10 vuotta vanhojen lunastamattomien summien osalta kunkin vuoden syyskuun 30. päivänä vakuutuksenantajan on talletettava se Eläkeläisten hyvinvointirahastoon vuosittain 31. maaliskuuta tai ennen sitä. Vakuutuksenottajalla on myös tällaisten siirtojen jälkeen mahdollisuus periä maksunsa takaisin 25 vuoden kuluessa rahastolle siirtämisestä. Tämän ajanjakson jälkeen lunastamattomat määrät luovutetaan valtiolle.

Samankaltaiset artikkelit