Syyttäjä mainitsee Sam Bankman-Friedin ”petoksen pyramidin”; Puolustuslakimies sanoo, ettei hän ole hirviö – Digital Transformation News

Reportedly, Bankman-Fried was arrested last December, a month after the collapse of FTX

Päätöspuheenvuorossa syyttäjä kehotti New Yorkin valamiehistöä seuraamaan ylivoimaisia ​​todisteita FTX:n perustajan Sam Bankman-Friedin ”petoksen pyramidista” ja toteamaan hänet syylliseksi vähintään 10 miljardin dollarin huijaamiseen asiakkailta ja sijoittajilta, kun taas puolustuslakimies sanoi syyttäjien. kuvasivat rehellistä yrittäjää epäoikeudenmukaisesti hirviöksi. Yhdysvaltain apulaissyyttäjä Nicolas Roos aloitti päätöspäivän Manhattanin liittovaltion tuomioistuimessa sanomalla, että Bankman-Fried oli syyllinen miljardien dollarien varastamiseen sijoittajilta maailmanlaajuisesti. Bankman-Fried väitti neljän päivän aikana, että hän ei tiennyt asiakkaidensa talletusten olevan tällaisessa vaarassa vasta viikkoja ennen kuin hänen yhtiönsä romahtivat.

”Hän kertoi tarinan ja valehteli sinulle”, Roos kertoi valamiehistöille päivä sen jälkeen, kun Bankman-Fried päätti todistuksensa kuukauden kestäneessä oikeudenkäynnissä. Syyttäjä sanoi, että Bankman-Fried halusi valamiesten uskovan, ettei hänellä ollut aavistustakaan siitä, mitä hänen yrityksissään tapahtui tai että siellä oli petoksia, mutta hänen todistuksensa oli ristiriidassa muiden johtajien, hänen ”rikoskumppaneidensa” ja muiden todisteiden, mukaan lukien talousasiakirjojen kanssa. ja Bankman-Friedin julkiset lausunnot. Mark Cohen, Bankman-Friedin asianajaja, kehotti valamiehiä tarkistamaan asiakkaansa todistukset nähdäkseen totuuden ja huomatakseen, että hänellä ei ollut ajattelutapaa tehdä rikoksia yrittäessään pelastaa yrityksiään. Hän sanoi, ettei yksikään Bankman-Friedin entisistä johtajista todistanut, että hän olisi käskenyt heitä varastamaan rahaa tai tekemään rikoksia. ”Sam toimi hyvässä uskossa koko ajan”, Cohen sanoi. ”Hän ei halunnut huijata ketään. … Hän ei aikonut huijata ketään.” Hän kritisoi syyttäjiä sanomalla, että he näyttivät imartelemattomia kuvia Bankman-Friedin rennosta vaatekaapista ja sotkuisista hiuksista, mukaan lukien hänen nukkuessaan yksityiskoneessa, ja puhui 30 miljoonan dollarin asunnosta ja innostuksestaan tapaa julkkiksia kuvatakseen häntä ”jonkina roistona, jonkinlaisena hirviönä”.

”Toivottavasti olette nähneet, että se ei yksinkertaisesti ole totta”, Cohen sanoi. ”Samin ulkonäöllä ei ole mitään tekemistä sen kanssa, miten FTX-keskus toimi. Hänen ulkonäöllään ja romanttisilla suhteillaan ei ole mitään tekemistä sen kanssa, onko hän syyllinen syytteen tekijöihin. ”Lakimies lisäsi vastaajasta, jolla on nyt lyhyet hiukset ja joka käyttää pukua joka päivä: ”Olemme samaa mieltä siitä, että joskus Sam oli luultavasti maailman huonoimmin pukeutunut toimitusjohtaja ja hänellä oli luultavasti huonoin hiustenleikkaus.” Bankman-Fried, 31, pidätettiin viime joulukuussa, kuukausi sen jälkeen, kun hänen vuonna 2019 avaamansa kryptovaluutanvaihtoalus FTX ja vuonna 2017 perustamansa kryptovaluuttojen hedge-rahasto Alameda Research romahtivat. Bahamalta New Yorkiin luovutettu hän hänet vapautettiin 250 miljoonan dollarin henkilökohtaisella tunnustusvelkakirjalla elektronisella valvonnalla varmistaakseen, että hän pysyi vanhempiensa kotona Palo Altossa Kaliforniassa elokuuhun asti, jolloin tuomari Lewis A. Kaplan vangitsi Bankman-Friedin todettuaan tämän yrittäneen vaikuttaa mahdollisiin oikeudenkäynnin todistajiin. .

Roos sanoi, että Bankman-Friedin pidätys tapahtui viikkoja sen jälkeen, kun tuhannet FTX-asiakkaat ympäri maailmaa joutuivat ahdistuksen, kauhun ja lopulta epätoivoon, kun he yrittivät vetää ”sijoituksia, säästöjä ja pesämunia tulevaisuutta varten” tileiltään vain saadakseen tietää, että ”heidän rahat olivat menneet. FTX oli konkurssissa.” ”Kuka oli vastuussa?” Roos kysyi vain osoittaakseen nopeasti asianajajiensa välissä istuvaa Bankman-Friedia. ”Tämä mies, Samual Bankman-Fried. Mitä tapahtui? Hän käytti asiakkaidensa rahoja ja valehteli heille siitä.” Syyttäjän mukaan Bankman-Fried käytti rahat kiinteistöihin, lahjoituksiin, promootioihin, sijoituksiin ja poliittisiin lahjoituksiin. ”Tämä oli petoksen pyramidi, jonka vastaaja rakensi valheiden ja väärien lupausten pohjalle, kaikki saadakseen rahaa, ja lopulta se romahti jättäen jälkeensä lukemattomia uhreja”, hän sanoi. Roos kertoi valamiehille, että jos he uskovat edes yhtä useista entisistä johtajista, jotka todistivat Bankman-Friedin käskeneen heidät varastamaan rahaa, heidän on tuomittava hänet. Tuomariston odotettiin aloittavan neuvottelut torstaina kuultuaan syyttäjien vastalauseen ja lakiohjeet.

Samankaltaiset artikkelit