RBI laajentaa UPI:tä 20 maahan 29:ään mennessä, paljastaa RBI:n vuosiraportti

Fintech firm Zeta launches UPI-linked digital credit service for banks

Intian keskuspankki (RBI) ja NPCI International Payments (NIPL) suunnittelevat laajentavansa Unified Payments Interfacen (UPI) 20 maahan 29:ään mennessä. RBI:n vuosiraportissa todetaan, että aloitteita tehdään UPI:n ja RuPayn maailmanlaajuisen kattavuuden lisäämiseksi. ”Viksit Bharat 2047:n tavoitteiden valossa Reserve Bank yhdessä NPCI International Payments Ltd:n (NIPL) kanssa pyrkii viemään UPI:n 20 maahan aloittamisaikajanalla 2024-25 ja valmistumisaikajanalla 2028-29”, RBI sanoo. sen vuosikertomuksessa todettiin.

Raportissa mainitaan lisäksi, että Fast Payment System (FPS) -yhteistyötä joukon maita, kuten Euroopan unionin ja Etelä-Aasian alueellisen yhteistyön liiton (SAARC) kanssa sekä monenvälisiä yhteyksiä tutkitaan. Tällä hetkellä Ranska ja Nepal hyväksyvät UPI-maksut QR-koodien kautta kauppiasmaksuihin (verkkokauppaan). Intialla on kuitenkin useita UPI-maksuja koskevia sopimuksia seitsemän muun maan kanssa.

RBI:n Payments Vision Document 2025 -asiakirja on asettanut UPI- ja RuPay-korttien maailmanlaajuisen käyttöönoton yhdeksi tärkeimmistä tavoitteistaan. Raportissa todettiin myös, että RBI neuvottelee yhteistyöjärjestelyjen luomisesta eri keskuspankkien kanssa.

Ennen tätä RuPay-kortit ja UPI-yhteydet Intian ja Mauritiuksen välillä lanseerattiin helmikuussa, mikä mahdollistaa intialaisten matkustajien Mauritiuksella maksaa kauppiaille UPI-sovelluksilla ja päinvastoin mauritialaisille matkustajille Intiassa. Saman kuukauden aikana perustettiin myös UPI-yhteys Intian ja Sri Lankan välille, jotta intialaiset matkustajat voivat suorittaa QR-koodipohjaisia ​​maksuja kauppiaissa Sri Lankassa UPI-sovelluksilla.

Tällä hetkellä maksuekosysteemi (korttiverkot/pankit/PPI-kokonaisuudet) on omaksunut tekstiviestipohjaisen kertaluonteisen salasanan (OTP) suurelta osin todennuksen lisätekijänä (AFA). Tekniikan kehittymisen myötä on kuitenkin nyt saatavilla erilaisia ​​innovatiivisia ratkaisuja maksupetosten ja kitkan torjuntaan.

Mielenkiintoista on, että vaihtoehtoista riskiin perustuvaa todennusmekanismia, joka hyödyntää käyttäytymisen biometrisiä tietoja, sijainti/historiallisia maksuja, digitaalisia tunnuksia ja sovellusten ilmoituksia, tutkitaan.

Lisäksi RBI ja Nepal Rastra Bank tutkivat rajat ylittävien maksujen yhteydessä Nepalin kansallisen maksuliittymän yhdistämistä Intian UPI-verkkoon. Tätä varten NIPL ja Nepal Clearing House Ltd. (NCHL) allekirjoittivat yhteisymmärryspöytäkirjan kesäkuussa 2023.

Samankaltaiset artikkelit