RBI:n käytäntö: Hyviä uutisia kiinteän talletuksen haltijoille! FD-korot voivat nousta edelleen – näin

RBI Policy: Good news for fixed deposit holders! FD rates may rise further - Here's how

Intian keskuspankki (RBI) piti jälleen status quon ohjauskoron suhteen perjantaina ja julkisti toisen, joka kahdesti kuukaudessa tehtävän rahapoliittisen päätöksensä kuluvalle tilikaudelle.

RBI:n rahapoliittinen komitea piti repokoron ennallaan 6,50 prosentissa kahdeksannen kerran peräkkäin, kuvernööri Shaktikanta Das sanoi.

Pankit ja NBFC:t tarjoavat jatkossakin korkeita korkoja kiinteälle talletukselle, koska RBI ei vaikuta riittävän vakuuttuneelta laskemaan korkoja eri tekijöiden arvioinnin jälkeen. RBI:n korkealla repokorolla on vaikutusta koko korkojärjestelmään, mukaan lukien pankkien ja muiden kuin pankkien lainanantajien kuluttajille tarjoamiin lainoihin ja talletuksiin. Jotkut asiantuntijat jopa sanovat, että kiinteät talletuskorot saattavat nousta entisestään, koska lainakustannukset todennäköisesti nousevat.

Adhil Shetty, toimitusjohtaja, Bankbazaar.com sanoo, että kun koronlaskujen odotus jatkuu, lainakustannukset todennäköisesti kasvavat. Kiinteiden talletusten (FD) korkojen odotetaan kuitenkin myös nousevan, ja pankit tarjoavat kilpailukykyisiä korkoja houkutellakseen lisää tallettajia, hän lisää.

Tämä on paras aika seurata korkoja, koska pankit voivat tarjota korkeampia korkoja FD-sopimuksille houkutellakseen lisää talletuksia yrittäessään tasapainottaa omia laina- ja talletuskorkojaan Shettyn ​​mukaan. ”Tämä tekee tallettajille suotuisan ajan lukita talletustensa korkeampi tuotto”, hän arvioi.

Samaan aikaan tässä RBI:n politiikkailmoituksessa MPC oli jakautunut enemmän. 2 jäsentä kuudesta kannatti koronlaskua tällä kertaa. Kaksi ulkopuolista jäsentä, Ashima Goyal ja Jayanth Varma, äänestivät koronleikkauksen puolesta.

Keskuspankin poliittinen päätös on tehty vain muutama päivä Lok Sabhan vaalien tuomion jälkeen, jossa BJP:n johtama NDA jäi voitettujen paikkojen määrässä odotuksista. Monet asiantuntijat ovat ilmaisseet huolensa siitä, että NDA muodostaa hallituksen pienellä enemmistöllä. Heidän mukaansa tämä koalitiomalli saattaa viivyttää kauaskantoisempia uudistuksia, kuten maa ja työvoima, jotka viime kädessä vaikuttavat julkisen talouden vakautukseen.

Samankaltaiset artikkelit