Kolme miestä tuomittiin Khalistania vastaan ​​ääneen intialaista alkuperää olevan Uuden-Seelannin radiojuontajan murhayrityksestä

new zealand, khalistan, australia, new zealand khalistan, top news, world news, top world news,

Uskonnollisen fanatismin tapauksessa kolme intialaista alkuperää olevaa miestä Uudessa-Seelannissa on tuomittu Aucklandissa sijaitsevan suositun sikhien radiojuontajan murhayrityksestä, joka vastusti Khalistanin ideologiaa.

Hyökkäys tapahtui 23. joulukuuta 2020, kun Harnek Singh joutui väijytyksiin uskonnollisten ääriryhmien toimesta hänen tiellään. Australia Today -sivusto kertoi, että hän sai yli 40 puukotusta ja vaati yli 350 pistoa ja useita leikkauksia.

Sukhpreet Singh, 44-vuotias, todettiin syylliseksi apuvälineeksi, ja Sarvjeet Sidhu, 27-vuotias, myönsi syyllisyytensä murhan yritykseen.

Kolmas mies, 48-vuotias Aucklandin asukas, on saanut yhden pisimmistä mahdollisista vankeusrangaistuksista rikoksesta, New Zealand Herald -lehti raportoi. Tuomari totesi 28. marraskuuta pidetyssä kuulemistilaisuudessa, että yhteisön suojelu ja vahva pelotteen viesti olivat molemmat välttämättömiä erittäin epätavallisessa tapauksessa.

Kolmas vastaaja, jolla on edelleen väliaikainen nimen vaimentaminen, ei ollut paikalla hyökkäyksen tapahtuessa. Oikeudelle kerrottiin, että hänellä oli vuosia kestänyt kauna Harnekia kohtaan, kun hän oli äänekäs Khalistania vastaan, Australia Today raportoi.

Hän suunnitteli ”osumaa” ja käytti karismaattista vaikutusvaltaansa muihin rekrytoidakseen kätyreitä toteuttamaan pyyntönsä, tuomari sanoi. ”Siellä on kaikki uskonnollisen fanatismin tunnusmerkit”, Woolford sanoi hyökkäyksen motiivista. ”Tällainen väkivalta on sitoutunut siihen, mitä pidetään suuremman hyvän edistämisenä…”

”Rangaistus tässä yhteydessä vaatii erilaista lähestymistapaa. Painopiste on asetettava yhteisön suojelemiseen uudelta väkivallalta, ja on tärkeää lähettää vahva viesti pelotteesta muille.” Hän sai 13 ja puolen vuoden vankeusrangaistuksen, jonka vähimmäiskesto on yhdeksän vuotta, ennen kuin hän voi alkaa hakea ehdonalaiseen vapauteen, Herald raportoi.

Enimmäisrangaistus murhan yrityksestä on 14 vuotta. Ainoa syy, miksi vastaaja ei saanut täyttä enimmäisrangaistusta, oli se, että hän ansaitsi kuuden kuukauden hyvityksen ajasta, jonka hän vietti sähköisesti valvotulla takuilla odottaessaan pitkää oikeudenkäyntiään syys- ja lokakuussa, tuomari sanoi.

Harnek ei osallistunut kuulemiseen, mutta kirjoitti uhrin vaikutuksesta lausunnon, jonka syyttäjät lukivat ääneen. ”Perheeni kohtaa pelkoa joka päivä, kun aurinko laskee”, hän sanoi. Puhuessaan suoraan syytetyille hän sanoi: ”Tulit tappamaan minut. …Yritit hiljentää minut. Halusit lähettää hyytävän viestin kaikille niille, jotka ilmaisevat olevansa eri mieltä epäsovinnaisista uskonnollisista näkemyksistäsi. Mutta sinä epäonnistuit. …Aion jatkossakin ilmaista mielipiteitäni ja uskomuksiani kuten olen aina tehnyt.”

Samankaltaiset artikkelit