Intian yksityisten luottorahastojen hämärä käyttö – Banking & Finance News

RBI (1)

Intiassa on paljon tehokkaita yksityisiä sijoitusvälineitä, mutta juuri ne harvat, joita perustetaan kyseenalaisiin tarkoituksiin, voivat tuoda tiukempaa sääntelyä maan nopeimmin kasvavaan omaisuusluokkaan.

Toistaiseksi räikeimmin näitä niin kutsuttuja vaihtoehtoisia sijoitusrahastoja ovat käyttäneet pankkien ulkopuoliset rahoitusyhtiöt, joista useat ovat käyttäneet näitä räätälöityjä rakenteita puhtaaseen sääntelyn katvealueeseen.

Kun näytti siltä, ​​että heidän suuret lainanottajansa, erityisesti kiinteistöprojektit, olivat joutumassa maksukyvyttömyyteen, jotkut rahoittajat turvautuivat uusiin Wall Streetin yritysten heille räätälöimiin rahastoihin. Rahaa yhdistäville sijoittajille laskettiin liikkeeseen senioriarvopapereita, mikä ansaitsi heille korkoa. Myös rahoitusyhtiö osallistui, mutta pienemmässä juniorierässä, joka sijoittuu alempana takaisinmaksujärjestykseen ja on ensimmäinen, joka kattaa kaikki tappiot.

Yksityiset rahastot lainasivat sitten rahaa samoille stressaantuneille lainanottajille, jotka puolestaan ​​maksoivat takaisin alkuperäiset lainansa ja välttyivät konkurssimenettelyltä. Myös rahoitusyhtiöt olivat tyytyväisiä, sillä niiden hallussa olevien arvopapereiden markkina-arvojen tappiot olisivat paljon pienemmät kuin niiden varaustaakka, joka niillä olisi ollut, jos luotto olisi haitannut.

Näin ainakin jotkut varjolainanantajat Intiassa ovat ”ikivihreitä” lainakirjansa välttääkseen joutumisen sääntelijänsä, Intian keskuspankin, tutkalle. Mutta Intian arvopaperi- ja pörssilautakunta, osakemarkkinoiden vahtikoira, on lyönyt kiinni käsistä. Reutersin lokakuussa julkaiseman raportin mukaan SEBI on havainnut ainakin tusina tapausta, jotka koskevat 1,8–2,4 miljardia dollaria ja joissa vaihtoehtoisia sijoitusrahastoja on käytetty väärin muiden rahoitusalan sääntelyviranomaisten, mukaan lukien RBI:n, kiertämiseksi.

Kyseiset määrät voivat olla pieniä, mutta tällaisten hämärien käytäntöjen ongelmana on, että ne johtavat poikkeuksetta tiukkaan sääntelyyn. Ja tämä voisi hidastaa vaihtoehtoisten rahastojen, laajan luokan, joka sisältää riskipääoman, pääomasijoitukset, kiinteistörahastot ja yksityiset luotot, rajua kasvua. Merkittävä Mumbaissa toimiva PE-sijoittaja huomautti minulle, että enimmäkseen Wall Streetin yritykset sponsoroivat söpöjä rakenteita. Samat teltan osto-asiantuntijat valittavat ensimmäisenä, kun Intian sääntely ottaa suorana seurauksena jyrkän käänteen. Asianajajat, jotka neuvoivat näissä kaupoissa, pesevät kätensä pois.

Tällä hetkellä kansainväliset sijoittajat hallitsevat vaihtoehtoisten sijoituskohteiden maisemaa maailman rakastetuimmilla kehittyvillä markkinoilla. Mutta kasvava määrä varakkaita intialaisia ​​etsii heiltä myös tuottoa, joka on parempi kuin mitä he voivat saada julkisesta pääomasta, velasta ja asuinkiinteistöistä. Kasvavalle varakkaiden henkilöiden joukolle vähimmäislippukoko – 10 miljoonaa rupiaa (120 000 dollaria) – ei ole huippuluokkaa.

Peli ei kuitenkaan pysähdy rikkaisiin. Myös kotimaisten laitosten osallistuminen lisääntyy, kun vakuutus- ja eläkeyhtiöille annetaan enemmän liikkumavaraa sijoittaa vaihtoehtoisiin omaisuuseriin. Koska tämä tuo epäsuorasti tavallisen intialaisen säästäjän rikkaiden leikkikentälle, se on yksi suuri syy, miksi SEBI:llä ei ole varaa jättää huomioimatta ovelia rakenteita. Maailmanlaajuinen PE-sponsori, joka ostaa riskialtisemman osan rahastosta, olisi kurssin arvo, mutta paikallinen pankkien ulkopuolinen rahoitusyhtiö, joka ei ole sponsori, tarjoaa lainan tappion tyynyn, jotta sen tase näyttää hyvältä? Tai suuri kansainvälinen vähittäiskauppias, joka käyttää rahastoa New Delhin suorien ulkomaisten sijoitusten rajojen kiertämiseen? Sääntelyviranomaiset ovat menettämässä kärsivällisyytensä.

Zeitgeist on SEBI:n eduksi. Yhdysvaltain arvopaperi- ja pörssikomitea puheenjohtaja Gary Genslerin johdolla julkisti elokuussa säännöt hedge-rahastojen ja pääomasijoitusten tiukentamiseksi. Heidän toimialajärjestönsä ovat haastaneet SEC:n oikeuteen väittäen, että virasto on mennyt liian pitkälle ja että uudet säännöt ”muuttaisivat perusteellisesti tapaa, jolla yksityisiä varoja säännellään Amerikassa”.

Ehkä siksi SEBI haluaa toimia ajoissa. Vaihtoehtoisten sijoitusten teollisuudessa Intiassa on riskipääoma ja hedge-rahastot sen kahtena kirjanpitona. Pääosa koostuu kuitenkin pääomasijoituksista ja yksityisistä luotoista. Kun vielä vuosikymmen sitten nämä kaksi omaisuusluokkaa olivat 200 miljoonan dollarin sivushow, nyt niillä on 83 miljardia dollaria eli yli neljä viidesosaa sijoittajien yksityisille rahastoille osoittamasta 100 miljardista dollarista.

Jos tämä aikaisempi kasvu on ohjenuora, ei kestä liian kauan, ennen kuin tulivoima kasvaa pisteeseen, jossa teollisuus voi joustaa lobbauslihaksensa – sekä New Delhissä että Washingtonissa – estääkseen kaikki yritykset sen hillitsemiseksi. , se ei ole SEBI:lle aivan helppoa. Sääntelyviranomaisen ja rahastoaulan välinen tappelu on jatkunut yli vuoden, Economic Times raportoi heinäkuussa.

Panokset kasvavat molemmin puolin. Vaihtoehtoiset rahastot ovat jatkossakin nopeimmin kasvava segmentti Intian sijoitusympäristössä, S&P Global Inc:n tytäryhtiö CRISIL totesi viime vuoden raportissaan. Kasvu on mahdollistanut kevyellä sääntelyllä: ulkomaisen pääoman väylänä maahan, teollisuus on nauttinut paljon liikkumavaraa. Mutta nyt, kun paikallinen säästäjä on sotkeutunut, odota yksityisten rahastojen vapaata liikkumista. Globaalien PE-yritysten kyseenalaiset kaupat ovat tehneet tästä tuloksesta väistämättömän.

Samankaltaiset artikkelit