FPI:t nostavat osakkeista 24 700 cr:ia Yhdysvaltain joukkovelkakirjalainojen tuottojen nousun vuoksi – Market News

stock market

Foreign Portfolio Investors (FPI) -sijoittajat ovat tässä kuussa polkumyynnillä intialaisia ​​osakkeita 24 700 miljoonan rupian arvosta, koska joukkolainojen tuotto on kasvanut Yhdysvalloissa.

Toisaalta ne ovat nousevia velkamarkkinoilla ja infusoivat 17 120 miljoonaa rupiaa velkamarkkinoille tarkastelujakson aikana, säilytysyhteisöjen tiedot osoittivat.

Tietojen mukaan Foreign Portfolio Investors (FPI) teki tässä kuussa (25. tammikuuta asti) nettosijoituksen intialaisiin osakkeisiin 24 734 miljardia rupiaa.

Ennen tätä FPI:t tekivät nettosijoituksen 66 134 miljoonaa rupiaa koko joulukuussa ja 9 000 miljoonaa marraskuussa.

”Yhdysvalloissa nousevat joukkolainojen tuotot ovat huolestuttavia, ja tämä on käynnistänyt viimeaikaisen myynnin käteismarkkinoilla”, Geojit Financial Servicesin sijoitusstrategi VK Vijayakumar sanoi.

”Maailman osakemarkkinoiden rallin laukaisi Fed-pivot, jonka seurauksena 10 vuoden joukkolainojen tuotto putosi 5 prosentista noin 3,8 prosenttiin.

”Nyt 10 vuoden joukkovelkakirjalaina on takaisin 4,18 prosentissa, mikä osoittaa, että Fedin koronlasku tulee vasta vuoden 2024 toisella puoliskolla”, hän lisäsi.

FPI:t aloittivat uuden vuoden varovaisesti ja päättivät kirjata voittoja Intian osakemarkkinoilla niiden saavuttaessa kaikkien aikojen korkeimmat tasot.

Lisäksi korkoskenaarioon liittyvä epävarmuus sai heidät myös pysymään sivussa ja odottamaan uusia vihjeitä ennen kuin tekivät sijoituspäätöksiä sijoittamisesta kehittyville markkinoille, kuten Intia, Himanshu Srivastava, Morningstar Investment Research Intian tutkimuspäällikkö, apulaisjohtaja, sanoi.

Asiantuntijat sanoivat velkamarkkinoiden noususuhdanteessa, että JP Morgan Chase & Co:n viime vuoden syyskuussa antama ilmoitus siitä, että se lisää Intian valtion joukkovelkakirjat kehittyvien markkinoiden vertailuindeksiinsä kesäkuusta 2024 alkaen, vaikutti maan joukkovelkakirjamarkkinoille vuonna 2024. viime kuukausina.

Tiedot osoittivat, että FPI:t tekivät nettosijoituksen velkamarkkinoille joulukuussa 18 302 miljardia rupiaa, marraskuussa 14 860 miljoonaa rupiaa ja lokakuussa 6 381 miljoonaa rupiaa.

Toimialan osalta FPI:t olivat myyjiä auto- ja autoalalla, media- ja viihdealalla ja marginaalisesti IT-alalla, ja he ostivat öljyä ja kaasua, sähköä ja valikoivasti rahoituspalveluja, Geojitin Vijayakumar sanoi.

Kaiken kaikkiaan FPI-virrat vuonna 2023 olivat 1,71 miljoonaa rupiaa osakkeina ja 68 663 rupioita velkamarkkinoilla. Yhdessä he toivat pääomamarkkinoille 2,4 miljoonaa rupiaa.

Intian osakkeet nousivat vuonna 2022 pahimman 1,21 000 000 rupian nettomäärän jälkeen, kun keskuspankit nostivat maailmanlaajuisesti aggressiivisia koronnousuja. Ennen ulosvirtausta FPI:t ovat sijoittaneet rahaa viimeisen kolmen vuoden aikana.

Samankaltaiset artikkelit