Lainsäätäjät vaativat Valkoista taloa tukahduttamaan Hamasin krypton käyttöä Israelin hyökkäyksen jälkeen – Digital Transformation News

The cryptocurrency community touted digital assets as vehicles for anonymous transactions

Kahden puolueen lainsäätäjien ryhmä kehottaa Bidenin hallintoa hillitsemään nopeasti Hamasin ja sen tytäryhtiöiden kryptovaluuttojen käyttöä palestiinalaismilitanttiryhmän Israeliin aiemmin tässä kuussa tekemän tappavan hyökkäyksen jälkeen.

Senaattorien Elizabeth Warrenin, Roger Marshallin ja edustaja Sean Castenin johtamalle Yhdysvaltain valtiovarainministeriölle ja Valkoiselle talolle tiistaina lähetetyssä kirjeessä 105 lainsäätäjää ilmaisi ”vakavan huolensa” siitä, että Hamas ja siihen liittyvä Palestiinan Islamic Jihad -niminen ryhmä käyttivät digitaalista omaisuuttaan rahoittaa toimintaansa ja kiertää Yhdysvaltain pakotteita. ”Kongressin ja tämän hallinnon on ryhdyttävä voimakkaisiin toimiin puuttuakseen perusteellisesti salauksen laittomiin rahoitusriskeihin, ennen kuin sitä voidaan käyttää uuden tragedian rahoittamiseen”, kirjeessä todettiin.

Israelin poliisi sanoi 10. lokakuuta antamassaan lausunnossa jäädyttäneensä useita kryptotilejä, joita käytettiin lahjoitusten keräämiseen Hamasille. Reuters raportoi toukokuussa, että Israel on takavarikoinut noin 190 kryptotiliä kryptopörssissä Binancessa vuodesta 2021 lähtien, joista kymmeniä on Hamasiin liittyvien palestiinalaisten yritysten omistuksessa. Binance sanoi, että pörssi oli tehnyt ”tiivistä yhteistyötä kansainvälisten terrorismintorjuntaviranomaisten kanssa” takavarikoiden osalta.

Kryptovaluuttayhteisö on alusta alkaen mainostanut digitaalista omaisuutta anonyymien transaktioiden välineenä, ja lukuisat liittovaltion valvontatoimet petoksista, rahanpesusta ja rekisteröimättömistä kolikoiden tarjonnasta ovat nostaneet alan valokeilaan. Hamas käyttää maailmanlaajuista rahoitusverkostoa hyväntekeväisyysjärjestöjen ja ystävien kansojen tuen ohjaamiseen, mukaan lukien kryptovaluuttojen avulla, Reuters raportoi maanantaina. Lohkoketjututkijan TRM Labsin mukaan Israelin viranomaiset ovat takavarikoineet viime vuosina ”kymmeniä miljoonia dollareita” kryptoa Hamasiin linkitetyistä osoitteista.

Lainsäätäjät pyysivät Bidenin hallintoa toimittamaan arvioita Hamasin hallitsemiin lompakoihin jääneiden kryptovarojen arvosta, kuinka suuri osa Hamasin toiminnasta rahoitetaan krypton kautta ja mitä tietoja sillä on toimijoista, jotka helpottavat krypton lähettämistä sinne ja takaisin. Hamas ja muut militanttiryhmät.

Samankaltaiset artikkelit