Vankka yrityshallinnon avain UCB:lle, sanoo Swaminathan – Banking & Finance News

Swaminathan J, RBI, RBI news, UCB RBI, RBI UCBs, UCBs news

Tehokas hallinto on Intian osuuspankkien peruskivi, Reserve Bank of India (RBI) varapääjohtaja (DG) Swaminathan J sanoi puheessaan kaupunkiosuuspankkien (UCB) hallintokonferenssissa Hyderabadissa.

Lainojen myöntäminen sidosryhmille, kuten johtajien ja ylimmän johdon sukulaisille, ei ole sääntöjen, määräysten ja hyvän hallintotavan mukaista, ja sitä tulisi välttää, hän sanoi.

Viitaten Gujaratissa sijaitsevan UCB:n epäonnistumiseen vuonna 2001 ja viime aikoina petokseen Mumbaissa sijaitsevassa pankissa, pääosasto sanoi, että UCB:iden tarve vankoihin hallintomekanismeihin on vieläkin selvempi, koska ne ovat ainutlaatuisessa asemassa yhteisökeskeisinä yksikköinä.

”Läpinäkyvä päätöksenteko, vastuullisuus ja parhaiden käytäntöjen noudattaminen ovat ensiarvoisen tärkeitä. Vain sellaiset lautakunnat, joiden jäsenet täyttävät sopivuusstandardin iän, asiaankuuluvan pätevyyden, kokemuksen ja todistetun puhtaan kokemuksen sekä oikean soveltuvuuden suhteen, voivat tuottaa haluttuja tuloksia”, hän sanoi.

RBI:n pääosasto sanoi, että kaikilla UCB:n johtokunnan jäsenillä on oltava ”perustieto” pankin tilinpäätöksestä.
Hän kehotti johtajia tarkastelemaan tarkasti tilintarkastajan kertomusta ja varmistamaan, onko se ”pätevä vai puhdas”, ottamaan yhteyttä tilintarkastajien kanssa parhaisiin käytäntöihin ja seuraamaan jatkuvasti, onko lainasalkku keskittynyt ja hajauttaa riskejä samalla, kun seuraa tarkasti kaikkia suuria riskiriskejä. UCB.

UCB:n on myös pyrittävä saamaan käyttöön kattava petosten havaitsemismekanismi ja raportoitava petoksista välittömästi RBI:lle ja oikeusviranomaisille. Niiden on myös hyödynnettävä teknologiaa pysyäkseen kilpailukykyisinä ja parantaakseen henkilöresursseja koulutusohjelmilla, joissa kehitetään sekä teknisiä että pehmeitä taitoja.

”Joskus meidän valvomamme lääkkeet voivat maistua katkeralta. Ennaltaehkäisy on kuitenkin aina parempi kuin hoito. Haluan vakuuttaa teille, että RBI pitää mielessä alan parhaat edut, mikä on sen velvollisuus turvata tallettajien edut samalla kun edistetään kestävää, tervettä ja vakaata rahoitusjärjestelmää, joka edistää kansakunnan kehitystä. PO sanoi.

Samankaltaiset artikkelit