FM antaa vauhtia asunnon ostajille budjetilla

FM antaa vauhtia asunnon ostajille budjetilla

BENGALURU
: Bengaluru: Hallitus käynnistää asuntojärjestelmän auttaakseen vuokra-asunnoissa, slummeissa tai luvattomissa siirtokunnissa asuvia ihmisiä ostamaan tai rakentamaan omia asuntoja, valtiovarainministeri Nirmala Sitharaman ilmoitti unionin väliaikaisessa talousarviossa.

Torstain ilmoitus on yhdenmukainen hallituksen laajemman ”Housing for All” -tehtävän kanssa, joka sisältää Pradhan Mantri Awas Yojana (PMAY)-Urban- ja Pradhan Mantri Awas Yojana-Rural- tai Grameen-suunnitelmat.

Vaikka yksityiskohtia odotetaan, järjestelmä – joka on suunnattu huonolaatuisissa majoitustiloissa asuville – tulee aikaan, jolloin Intian asuntosektori on kokenut jyrkän käänteen. Kiinteistöjen hintojen nousun ja suurten kaupunkien rakennuttajien keskittyessä premium-asuntoihin budjettiasunnon ostajat ovat jääneet kylmään.

Se on myös merkki pyrkimyksestä vapauttaa tunkeutunutta maata, alan asiantuntijat sanoivat.

”Tämä todennäköisesti vapauttaa tunkeutumisalueet, kuten slummet, helpottamaan uudelleenkehitystä”, sanoi Anuj Puri, Anarock Groupin puheenjohtaja.

Sitharaman sanoi myös, että tavoite 30 miljoonan talon rakentamisesta PMAY-Rural -ohjelman puitteissa on lähellä saavutusta huolimatta monista pandemiavetoisista haasteista. Seuraavan viiden vuoden aikana rakennetaan vielä 20 miljoonaa taloa vastaamaan perheiden lisääntymisen aiheuttamaan asuntokysyntään, hän sanoi. Määrä PMAY:lle on budjetoitu 80 671 miljoonaa 25. tilikaudella.

Viime vuonna PMAY:n määrärahaa lisättiin 66 % 79 590 miljoonaa euroa. Tästä, PMAY Urbanille osoitettiin 25 103 miljoonaa euroa ja loput PMAY-Rural -ohjelmaan.

PMAY-Rural -ohjelma käynnistettiin vuonna 2016, jotta jokaisella maaseutuperheellä olisi oma talo. Lähes 30 miljoonan talon rakentamisen määräaika oli joulukuussa 2023.

PMAY-Urban-ohjelma käynnistettiin vuotta aiemmin vuonna 2015, jotta kaikille tukikelpoisille kaupunkien edunsaajille tarjotaan pucca-taloja.

WEB

PMAY-Urban-ohjelman toteutusaikaa on jatkettu 31.12.2024 asti, jotta se saa päätökseen 31.3.2022 saakka sanktioita saaneet talot.

Sekä budjetissa julkistetun keskiluokan asuntojärjestelmän että PMAY-Rural-aloitteen odotetaan edistävän kohtuuhintaisten asuntojen kysyntää.

”…Tämä lupaa hyvää asuntorahoitusyhtiöille, jotka ovat viime aikoina olleet keskeinen luotonantaja näille segmenteille. Vaikka likviditeetti näyttää tällä hetkellä tiukalta, valtion alhaisempi lainaohjelma seuraavan verotuksen aikana voisi hillitä näiden lainanantajien rahoituskustannusten nousua”, sanoi AM Karthik, ICRA Ltd:n rahoitussektorin luokituksia käsittelevä varatoimitusjohtaja ja ryhmäjohtaja.

Kiinteistökehittäjät sanoivat, että ilmoitukset edistäisivät kohtuuhintaista ja maaseudulla asumista.

”Sitoumus pääministeri Awas Yojana Grameenille, jonka tavoitteena on rakentaa 2 miljardia lisätaloa, jatkaa hallituksen keskittymistä maaseudun kehittämiseen. Helpottamalla kodin omistamista uudella keskiluokan asuntojärjestelmällä hallitus ei pyri ainoastaan ​​parantamaan elintasoa, vaan myös stimuloimaan kiinteistöalaa ja siihen liittyviä toimialoja. Näiden aloitteiden onnistuminen riippuu tietysti tehokkaasta toteutuksesta ja hallituksen kyvystä saavuttaa nämä kunnianhimoiset tavoitteet”, sanoi Sandeep Runwal, kiinteistöalan toimielimen Naredo Maharashtran presidentti.

Anarockin Puri kuitenkin sanoi, että PMAY (Urban) -osuuden lisääminen kohtuuhintaisuuden parantamiseksi ja uusien projektien kannustamiseksi tällä segmentillä oli keskeinen odotus. Vastaavasti asunnonostajien verohelpotuksia, kuten asuntolainan koron vähennysrajan korottamista, ei huomioitu budjetissa.

Samankaltaiset artikkelit