Välibudjetti 2024: Mitä eläkeläiset odottavat Nirmala Sitharamanilta

Interim Budget 2024: What senior citizens expect from Nirmala Sitharaman

Kuten palkalliset veronmaksajat ja tavallinen ihminen, myös eläkeläiset katsovat vuoden 2024 talousarvioon suurella toiveikkaana, sillä korkea inflaatio ja elinkustannusten nousu rajallisten tulojen keskellä ovat vaikeuttaneet heidän elämäänsä. Voidaan todeta, että useimmat eläkeläiset ovat riippuvaisia ​​korkosijoituksista tai vuokratuloista säännöllisten tulotarpeidensa tyydyttämiseksi, ja siksi he tarvitsevat suurempaa taloudellista tukea ja kädenpidätystä kuin mikään muu ikäryhmä.

Tuloveroasiantuntijat kuitenkin sanovat, että unionin talousarvio 2024 on tiliäänestys ja eläkeläisten ei pidä ennakoida suuria ilmoituksia, sillä täysi budjetti esitetään uuden hallituksen muodostuessa.

Silti, kuten aina, vanhuksilla on monia odotuksia hallitukselta ja FM Nirmala Sitharamanilta. Tässä tarkastellaan joitain niistä:

Budjetti 2024 Live-päivitykset: Union Budget 2024 Live Streaming, FM Nirmala Sitharaman Budget 2024 Speech Live
Railway Budget 2024 -livepäivitykset: Indian Rail Budget 2024 -suoratoisto
Talousarvion 2024 tuloveropäivitykset: Tuloverotason muutos Vuoden 2024 talousarvion live-päivitykset
Vuoden 2024 budjetin osakkeet painopisteeseen: Unionin vuoden 2024 talousarvion vaikutus osakemarkkinoihin tänään

”Vanhan verojärjestelmän mukaan 60-vuotiaat ja sitä vanhemmat henkilöt (eli eläkeläiset) ovat vapautettuja verosta tuloista 3 00 000 ruplaan asti, kun taas korotettu perusvapautusraja 80 vuotta täyttäneille henkilöille (ts. supereläkeläiset) on 5 00 000 rupiaa. Koska edellä mainittuja rajoja ei ole nostettu pitkään aikaan, niitä tulisi muuttaa inflaation ja elinkustannusten mukaisesti”, sanoo tohtori Suresh Surana, RSM India:n perustaja.

Lisäksi, kun otetaan huomioon ikääntyneiden terveydenhuoltotarpeet sekä ikääntyneiden terveydenhuollon kustannusten nousu, IT-lain u/s 80D vähennysrajaa, joka on saatavilla vanhan verojärjestelmän mukaisesti, tulisi korottaa nykyisestä 50 000 ruplasta. 75 000 rupiaan.

”Ikäihmiset toivovat myös vanhan ja uuden verojärjestelmän verovapausrajojen korottamista, verovapaita eläkkeitä NPS:stä, EPS:stä jne. Vähennyksen määrää u/s 80TTB korotetaan nykyisestä 50 000 ruplasta korkoa varten. säästöpankkitililtä ja kiinteät talletukset ovat myös heidän toivelistallaan”, sanoo Grant Thornton Bharatin partneri Akhil Chandna.

194P §:n järkeistäminen, jonka mukaan tuloveroilmoituksesta vapautettujen eläkeläisten ikäraja yli 75 vuotta olisi ulotettava koskemaan kaikkia eläkeläisiä.

Santosh Joseph, perustaja ja toimitusjohtaja, Germinate Investor Services, sanoo, että nykyinen talousarvio tulee olemaan äänestys tilibudjetista, mikä tarkoittaa, että koska olemme menossa yleiskokousvaaleihin, tämä budjetti esitetään, joka ratifioidaan edelleen vaalien jälkeen muodostettava uusi hallitus. Siksi ei tule mitään suuria ilmoituksia tai uudistuksia, koska jos hallitus tulee olemaan erilainen, niin nämä asiat eivät mene läpi. Siksi se on yleensä erittäin hiljainen tai hiljainen budjetti aluksi.

Kuitenkin, mitä tulee eläkeläisiin, eläkeläiset kiinnittävät vuosittain huomiota budjettiin parin asian takia:

1. Onko keskushallituksella uusia etuja/järjestelmiä verojen alentamiseksi? ”Koska suurimmalla osalla eläkeläisistä ei ole aktiivista tulonlähdettä, he haluaisivat tulojensa olevan verotehokkaita tai mahdollisuuksien mukaan suurelta osin verovapaita. Aiemmin hallitus on ollut hyvin tietoinen tästä ja siksi sinulla on eläkeläisten säästöjärjestelmä, mutta mistä he todella pitävät, on mahdollisimman paljon verovapaata tuloa, Joosef kertoo.

2. Vanhukset haluaisivat myös järjestelmiä, jotka antavat heille vakautta, tuloja ja jonkin verran kasvua sijoitukselleen, jotka ovat myös turvallisia ja taattuja. Meillä on Intiassa suuri väestö, jotka ovat eläkeläisiä ja ovat suurelta osin riippuvaisia ​​valtion järjestelmistä eläkekorpuksensa sijoittamisessa. Siksi keskushallinnon tukema järjestelmä on heille loistava valinta ja mahdollisuus pysäköidä rahojaan.

3. Monet eläkeläiset odottavat myös rentoutumista veroilmoituksessa, joidenkin yleisiin ihmisiin sovellettavien maksujen ja aikataulujen lieventämistä. Jo nyt, jos olet yli 60-vuotias, saat alennusta lentolipuista ja rautateistä. Joten he tarkastelevat tällaisia ​​pieniä etuja, jotka voivat auttaa heitä tekemään asioista paljon edullisempia. Se voi olla matka, ruoka, jotkin määräajat ja aikataulut.

Joten ”eläkeläiset odottavat innolla asioita, jotka tekevät heistä viihtyisiä varsinkin nopeatempoisessa maailmassa, jossa elämme tänään – voi olla määräajan pidentäminen tai erilainen aikajana tai erilaiset säännökset heille tuloveron vähennyksestä, ilmoituksesta tai jopa alennuksia”, Joseph sanoo.

Joka tapauksessa edellä mainitut ilmoitukset, jos hallitus esittelee, tarjoaisivat vanhuksille enemmän käytettävissä olevia tuloja nousevan inflaation keskellä.

Samankaltaiset artikkelit