Binance’s Zhaon ei pitäisi päästää matkustamaan Yhdistyneisiin arabiemiirikuntiin, Yhdysvallat sanoo – Digital Transformation News

Reportedly, Zhao and Binance pleaded guilty to anti-money laundering and US sanctions violations

Yhdysvaltain syyttäjät pyysivät tuomioistuinta kumoamaan päätöksensä, joka salli Binance Holdings Ltd:n Changpeng Zhaon matkustaa kotiinsa Yhdistyneisiin arabiemiirikuntiin myönnettyään tällä viikolla syyllisyytensä rikosrikosasiassa.

Hallituksen vastalauseen johdosta Yhdysvaltain tuomari hyväksyi tiistaina monimiljardöörin pyynnön palata Yhdistyneisiin arabiemiirikuntiin ennen hänen helmikuussa annettua tuomiota. Maailman suurimman kryptopörssin perustaja suostui lähettämään 175 miljoonan dollarin joukkovelkakirjalainan, jonka vakuutena oli 15 miljoonaa dollaria käteistä, jotka on pidetty trustissa, ja kolme vastuussa olevaa henkilöä, jotka pantivat omaisuutta tai käteistä.

Changpeng Zhao, Binance Holdings Ltd:n keskuksen toimitusjohtaja, poistuu liittovaltion tuomioistuimesta Seattlessa, Washingtonissa, Yhdysvalloissa tiistaina 21. marraskuuta 2023. Zhao myönsi syyllisyytensä rahanpesun vastaisiin rikkomuksiin ja suostui maksamaan 50 miljoonan dollarin sakon Tiistaina solmittiin laaja sopimus oikeusministeriön kanssa, jonka tarkoituksena oli pitää yritys toiminnassa.

Keskiviikkona antamassaan tuomioistuimessa oikeusministeriön syyttäjät kehottivat tuomioistuinta harkitsemaan asiaa uudelleen ja sanoivat, että on olemassa ”merkittävä riski”, että Zhao ei palaisi Yhdysvaltoihin. He mainitsevat Zhaon ”merkittävän omaisuuden, hänen vahvat siteensä Yhdistyneisiin arabiemiirikuntiin ja hallituksen kyvyttömyyteen luovuttaa häntä”. Arabiemiirikunnalla ei ole luovutussopimusta Yhdysvaltojen kanssa. ”Jos Zhao ei halua kohdata käytöksensä kaikkia seurauksia, hän voi helposti menettää (mukaan lukien korvausten takaajilleen) yli 20 miljoonaa dollaria ja elää mukavasti loppuelämänsä Arabiemiirikunnissa”, syyttäjät väittivät.

Zhao ja Binance myönsivät syyllisyytensä tiistaina rahanpesun estämiseen ja Yhdysvaltain pakotteiden rikkomiseen hallituksen kanssa tehdyssä laajassa sovinnossa, joka sallii kryptovaluuttapörssin toiminnan jatkamisen. Entistä toimitusjohtajaa uhkaa jopa 10 vuoden vankeustuomio, mutta hänen odotetaan saavan korkeintaan 18 kuukautta kannesopimuksen perusteella, joka näyttää pelanneen hänet ankarilta rangaistuksilta, joita muut näkyvät kryptorikolliset ovat kohdanneet. Zhao suostui maksamaan 50 miljoonan dollarin sakon ja eroamaan toimitusjohtajan tehtävästä.

Asia on US v. Zhao, 23-cr-00179, US District Court, Western District of Washington (Seattle).

Samankaltaiset artikkelit