Cryptoverse: DeFi-unelma on edelleen elossa – Digital Transformation News

Some market players think DeFi activity could be more sustainable this time round

Hajautettu rahoitus – DeFi – saa toisen tuulen. Tämän tyyppisiin kryptoprojekteihin talletettu rahamäärä on kasvanut viime kuukausina, ja sitä on pyyhkäissyt bitcoinin nousu, jota vauhditti spot-bitcoin-ETF:ien lanseeraus Amerikassa. DeFi-keskeisiin lohkoketjuihin talletettujen tokenien (TVL) kokonaisarvo on noussut noin 40 prosenttia marraskuusta noin 60 miljardiin dollariin, mikä on korkeimmillaan sitten elokuun 2022 viime kuussa, datantarjoajan DeFi Llaman mukaan.

Ironisena käänteenä bitcoinin soluttautuminen valtavirran keskitettyyn rahoitusjärjestelmään on tehostanut riskinottoa rinnakkaisessa hajautetussa kryptomaailmassa. ”DeFi TVL rising on välityspalvelin lisääntyvälle spekulaatiolle digitaalisessa omaisuustilassa, kun ihmiset jahtaavat seuraavaa tarinaa ja seuraavaa kuumaa asiaa”, sanoi Austin Alexander, bitcoin-transaktioihin keskittyvän LayerTwo Labsin perustaja. DeFi-protokollien päivittäiset kaupankäynnit nousivat tammikuun alussa jopa 7,3 miljardiin dollariin, mikä on korkeimmillaan sitten maaliskuun 2023. DeFi-linkitettyjen krypto-tokenien markkina-arvo on CoinGeckon mukaan noussut 77 miljardiin dollariin joulukuun alun 72 miljardista dollarista.

DeFi-eetos eroaa jyrkästi säännellyn rahoitusjärjestelmän eetosista. Se pyrkii toistamaan tavanomaisia ​​sijoittamisen, lainaamisen ja kaupankäynnin prosesseja, mutta hajautetussa maailmassa, jossa peer-to-peer-tapahtumat lohkoketjussa toteutetaan älykkäiden sopimusten avulla ilman, että pankit tai välittäjät toimivat välittäjinä. Yhdysvaltain korkojen laskun odotukset ovat myös lisänneet DeFi-protokollien houkuttelevuutta, jolloin sijoittajat voivat tallettaa krypto-tokeninsa vastineeksi tuotoista, monet markkinatoimijat sanovat. ”Ensimmäistä kertaa noin vuoteen DeFissä saatava korko on korkeampi kuin Yhdysvaltain valtiovarainministeriön korko”, sanoi Delphi Digitalin analyytikko Michael Rinko.

Esimerkiksi suosittu Aave-protokolla tarjosi ethereum-pohjaisille USDC-stablecoin-talletuksille yli 14 prosentin vuosikorkoja tracker Aavescanin mukaan. ”Markkinat ovat eturintamassa (Fed:n koronleikkaukset) DeFille virtaavan pääoman suhteen”, sanoi Phillip Shoemaker, hajautetun ID-alustan Identity.comin johtaja. Varo äärimmäistä epävakautta, joka on ominaista tälle sektorille viime vuosina; talletukset DeFi-keskeisissä lohkoketjuissa nousivat 17,3 miljardista dollarista tammikuussa 2021 lähes 178 miljardiin dollariin saman vuoden joulukuussa, ennen kuin ne laskivat alle 40 miljardiin dollariin joulukuussa 2022 Defi Llaman tietojen mukaan.

DeFi-talletusten äskettäinen nousu on osunut samaan aikaan bitcoinin ja ethereumin hintojen nousun kanssa tammikuun alussa, pääasiassa amerikkalaisten spot-bitcoin-ETF-rahastojen (exchange-traded fund) ansiosta. ”Käyttäjillä on enemmän likviditeettiä, koska heidän bitcoininsa ja ethereuminsa ovat arvokkaampia, joten he alkavat laskea riskiasteikkoaan ja uskaltavat hankkia riskialttiimpia omaisuuseriä”, sanoi Thomas Tang, pääomasijoitusyhtiö Ryze Labsin sijoitusjohtaja.

Silti huolimatta vuoden räjähtävästä alusta, bitcoin ja ethereum – kaksi suurinta kryptovaluuttaa – ovat luopuneet suurimmasta osasta voitoistaan ​​ja ovat nyt nousseet vain 0,2 % ja 0,5 %. Se on osunut monien DeFi-merkkien hintaan. CoinDesk-indeksi, joka seuraa DeFiin liittyviä tokeneita, on pudonnut 13 prosenttia vuonna 2024, kun taas Solana-lohkoketjun, yhden suosituimmista DeFi-ketjuista, token on pudonnut 5,7 prosenttia. Jotkut markkinatoimijat uskovat, että DeFi-toiminta voisi olla kestävämpää tällä kertaa, koska solanan hinta on nelinkertaistunut viimeisen kuuden kuukauden aikana, ylittäen huomattavasti bitcoinin ja ethereumin.

Toiset näkevät DeFille vaikeita kuukausia, kun rahoitusmarkkinat lyövät jälleen odotuksia koronlaskuista. Nähtäväksi jää myös, kuinka kestävät uudet DeFi-tuottotarjoukset ovat, sanoo Asset Manager Arcan tutkimusjohtaja Katie Talati. ”En usko, että tulemme heti näkemään koronlaskujen vaikutusta DeFi-toimintaan, uskon, että kestää jonkin aikaa, ennen kuin käyttäjät ja aktiivisuus valuvat takaisin sisään”, Talati lisäsi.

Samankaltaiset artikkelit