Israelin ja Iranin välinen konflikti: Osakkeet romahtavat, kullan hinta nousee! Mitä tehdä nykyisille sijoituksillesi?

Iran-Israel Conflict: Equities plunge, gold prices soar! What to do with your current investments?

Iranin ja Israelin välillä jatkuvan sotilaallisen konfliktin keskellä rahoitusmarkkinat maailmanlaajuisesti ovat joutuneet myllerrykseen. Iran käynnisti viikonloppuna massiivisen hyökkäyksen Israelia vastaan ​​käyttämällä satoja lennokkeja ja ohjuksia, mitä se kutsui vastaukseksi sen Syyrian konsulaattiin kohdistuneeseen iskuon. Lähi-idän geopoliittiset jännitteet ovat saaneet aikaan hermostuneisuutta sijoittajien keskuudessa, jotka haluavat nyt pysyä poissa riskialttiimmista omaisuuseristä ja turvautua kultaan sen turvasatama houkuttelevuuden vuoksi.

Maanantaina Intian osakemarkkinat laskivat yli 1 %:n, kun vertailuindeksit Sensex ja Nifty putosivat yli 900 pistettä ja yli 250 pistettä, kun Länsi-Aasian sotilaalliset jännitteet aiheuttivat aaltoilua rahoitusmarkkinoilla. Varovaiset sijoittajat myöntyivät eri sektoreihin Intian osakeavaruudessa, mikä auttoi kultaa vahvistamaan asemaansa. Turvasatamansa ansiosta jalometalli on houkutellut sijoittajia Iranin ja Israelin välisen sodan jälkeen.

Kullan hinta lähellä 75 000 rupiaa

Kulta (24 karaatin) oli maanantaina lähellä avaintasoa 75 000 per 10 grammaa. Kullan hinta on noussut lähes 30 % viimeisen 6 kuukauden aikana ja yli 13 % tänä vuonna, ylittäen osakevertailuindeksit Sensex ja Nifty reilulla marginaalilla. Markkinaasiantuntijat odottavat kullan nousevan edelleen nykyisen geopoliittisen tilanteen valossa.

Puhuessaan geopoliittisten jännitteiden aiheuttamasta kullan hinnan dynamiikasta, Kama Jewelryn lääketieteen tohtori Colin Shah sanoi: ”Ensisijaisesti keltaisen metallin kesyttämätön ja epävakaa hintatrendi, joka rikkoo uusia huippuja, on johtanut äskettäisen Iranin ja Israelin konfliktin taustalla. sijoittajille, jotka vetäytyvät riskialttiimmilta keinoilta ja sijoittavat uudelleen kultaan.”

Ottaen huomioon skenaarion uhkaavasta kärjistymisestä konfliktimaiden välillä ja G7-maiden reaktioon, kullan hintadynamiikka tulee jatkossakin olemaan epävakaa ja erittäin arvaamaton sekä kansainvälisesti että kotimaassa, hän lisäsi.

Kullan hinta kansainvälisillä markkinoilla

Kullan hinta nousi aluksi varhain aamulla, mikä johtui turvasatamaostosta Iranin ja Israelin välisten jännitteiden kärjistyessä. Comex Gold nousi 2360 dollariin, kun taas MCX Gold nousi 250 Rs.

”Myöhemmin hinnat kuitenkin laskivat voittovarausten vuoksi, varsinkin kun otetaan huomioon MCX:n huomattavat yli 4 000 Rs:n voitot pelkästään huhtikuun aikana”, sanoi Jateen Trivedi, LKP Securitiesin hyödykkeiden ja valuuttakurssien tutkimusanalyytikko.

Tästä huolimatta kullan yleinen trendi on edelleen positiivinen, ja vahva tuki on nähtävissä 70 000 Rs:n tuntumassa. Pieniä lyhyen aikavälin korjauksia saattaa tapahtua, mutta laajemmat kullan näkymät pysyvät nousevina, hän lisäsi.

Bullion rikkoi 2 400 dollarin unssilta rajan ensimmäistä kertaa perjantaina ja nousi peräti 2,5 prosenttia 2 431,52 dollariin ennen kuin voitot poistuivat jopa 1,4 prosentin laskusta.

Jalometalli on kehittynyt tänä vuonna tähän mennessä yli 13 prosenttia, mikä ylittää koko viime vuoden 13 prosentin ennakon, välitys Nirmal Bangin mukaan.

Varainhoitoyhtiö DSP:n mukaan kulta, jolla on uusi elämä korkealla paikalla ja hinta, joka pystyy pysymään edellisen elinkaaren huipputason yläpuolella, osoittaa, että kulta on tullut härkämarkkinoille.

Mitä tehdä nykyisille sijoituksillesi?

”Osakkeet ovat noin 5 % (tämän pitäisi olla korkeampi viimeisimmissä luvuissa, joita ei vielä julkaista) Intian kotitalouksien säästöistä – Olemme edelleen vakuuttuneita siitä, että tämä ei. on määrä kasvaa kaksinumeroiseksi joskus tällä vuosikymmenellä paremman tietoisuuden, sosiaalisen median, vakaan hallituksen, aiempien tuottojen, vahvojen taloudellisten näkymien ja muiden vaihtoehtojen puutteen ansiosta, fintech-alustan GoalTeller-perustaja Vivek Banka sanoo.

Kultasijoituksista hän on sitä mieltä, että kullan tulee olla vähintään 5 % salkusta, mutta enintään 10 %.

Kun kullan hinta on noussut yli 1 % sodan syttymisen jälkeen Länsi-Aasiassa, asiantuntijat ovat sitä mieltä, että tämä syy riittää kultaan sijoittamiseen. On olemassa useita muita tukevia tekijöitä sekä sen turvapaikan vetovoima epävarmuuden aikoina, jotka nostavat keltaisen metallin hintoja entisestään.

Samankaltaiset artikkelit