Markkinaralli: Investointistrategian optimointi; Suuret yhtiöt ovat nyt varovainen valinta

Market Rally, Market Rally news, money news, Large-cap funds, Large-cap funds news,

Vertailuindeksien noustessa uusiin ennätyksiin, asiantuntijat sanovat, että yksilöiden on oltava varovaisia ​​osakesijoituksissaan lisäämällä sijoituksiaan suuriin osakkeisiin nyt, kun keskisuuret ja pienet yhtiöt näyttävät yliostetuilta, mikä viittaa mahdollisiin riskeihin. Monien suurten osakkeiden tuotot kasvavat voimakkaasti ja niiden arvostukset ovat pitkän aikavälin keskiarvon tuntumassa.

Suuret yhtiöt tarjoavat suhteellisen halvemman sijoitusvaihtoehdon verrattuna keskisuuriin ja pieniin yhtiöihin, ja niistä olisi hyötyä, kun korot alkavat laskea ensi vuonna. Tämä korostaa, että on tärkeää priorisoida suurten yhtiöiden sijoitukset paremman tuoton ennakoimiseksi. Myös suuret osakkeet tai rahastot ovat ihanteellisia uusille sijoittajille, koska tarvitaan korkeampaa due diligence -tasoa, jotta voidaan erottaa toisistaan ​​pohjimmiltaan hyvät yritykset ja osakkeet, jotka ovat nousussa ilman taustalla olevan liiketoiminnan tuloksen perustaa.

Fisdomin tutkimuksen johtaja Nirav Karkera sanoo, että kun vuorovesi nousee ja nostaa kaikki veneet, on sitäkin tärkeämpää olla varma arvostuksista jatkokasvun varallisuuden kannalta. ”Suuret yhtiöt näyttävät olevan paremmassa asemassa hyötymään sijoittajien lisääntyvästä kiinnostuksesta lyhyellä tai keskipitkällä aikavälillä”, hän sanoo.

Samoin Harish Menon, yksi perustajista ja House of Alphan sijoitus- ja tuotetutkimuksen johtaja, sanoo, että suurten yhtiöiden osakkeiden valitseminen näyttää olevan varovainen valinta tässä vaiheessa. ”Jos ulkomaiset sijoittajat jatkavat nettoostoasemaa, heidän painopisteensä olisi tulevina kuukausina ensisijaisesti suurten yhtiöiden osakkeissa.”

Sijoittaja voi harkita rahastosta irtautumista, jos se alittaa vertailuindeksinsä ja -kategoriansa kahden tai kolmen vuoden aikana. Esimerkiksi suurten yhtiöiden rahastoissa ero parhaiten tuottaneen ja huonoimmin tuottavan rahaston välillä on 14 prosenttiyksikköä kolmen vuoden aikana.

Vaikka alkusijoitusvalinnat olisivat virheellisiä, noususuhdanne tarjoaa mahdollisuuden korjata virheet ja poistua voitolla. Tämä ennakoiva lähestymistapa mahdollistaa salkkujen optimoinnin ja varmistaa strategisen linjauksen vahvojen osakkeiden tai rahastojen kanssa.

Soumya Sarkar, yksi Wealth Redefinen perustajista, sanoo härkämarkkinoiden aikana, että epäsuotuisista positioista tulisi poistua ja kääntyä kohti järkeviä sijoituksia. ”Hyödyllisten osakkeiden tai rahastojen tunnistaminen tarjoaa mahdollisuuden myydä nousuvaiheessa ja lukita voittoja. Näin sijoittajat voivat strategisesti kohdentaa varoja lupaavampiin omaisuuseriin myöhempien markkinoiden laskusuhdanteiden aikana”, hän sanoo.
Voittojen kirjaaminen vaatii hyvän strategian, koska joskus voi olla uudelleensijoitusriski. ”Salkun tasapainottaminen voidaan tehdä siten, että omaisuusallokaatiota ei voida kohdistaa uudelleen lunastamalla, vaan sijoittamalla omaisuusluokkiin, joissa allokaatiota on lisättävä”, sanoo Harshad Chetanwala, yksi perustajista, MyWealthGrowth.com.

Jatka SIP:illä: Systemaattiset investointisuunnitelmat toimivat kaikissa markkinaolosuhteissa ilman, että sinun tarvitsee huolehtia markkinatasosta. Joten markkinoiden noususta huolimatta voi aloittaa uuden SIP:n tai jatkaa SIP:illä ajattelematta liikaa markkinoita. Anna näille investoinneille riittävästi aikaa kasvaa. Ne, jotka haluavat sijoittaa lisäsummia SIP:iden kautta hyödyntääkseen lyhyen aikavälin ostomahdollisuuksia ja kohdentaakseen salkun satelliittisegmentin, voivat säilyttää suuren pääoman suuntautumisen samalla, kun ne painotetaan neutraalisti keskisuurten ja pienten yhtiöiden allokaatioihin.

Vältä FOMO:ta osakkeissa: Sijoittajien tulee pysyä poissa pelosta, että he eivät voi sijoittaa suoraan osakkeisiin. On tärkeää tunnistaa osakkeiden suhdanneluonne ja sijoittaa vain perusteellisella analyysillä saadun vakaumuksen pohjalta.

Samankaltaiset artikkelit