Venäjä vaatii kansainvälistä tarkkailuoperaatiota Gazaan – World News

Israel hamas war, israel war, palestine, war news, israel latest news, top news of israel, gaza war, israel war, trause, middle east news,

Venäjä kehotti sunnuntaina kansainvälistä tarkkailuvaltuuskuntaa menemään Gazaan arvioimaan humanitaarista tilannetta ja sanoi, että Israelin ei ollut hyväksyttävää käyttää Hamasin 7. lokakuuta hyökkäystä perusteena palestiinalaisten rankaisemiseen. Israel hyökkäsi Gazaan kostoksi Hamasin hyökkäyksestä. jonka Israel sanoo tappaneen 1200 ihmistä. Israelin hyökkäys Gazaan on tappanut ainakin 17 000 ihmistä, Gazan terveysviranomaiset kertovat. Yhdysvallat esti perjantaina veto-oikeudella ehdotetun YK:n turvallisuusneuvoston vaatimuksen välittömästä humanitaarisesta tulitauosta Israelin ja palestiinalaisten militanttiryhmän Hamasin välisessä sodassa.

”Tuomiimme jyrkästi Israelia vastaan ​​tehdyn terrori-iskun 7. lokakuuta”, Venäjän ulkoministeri Sergei Lavrov sanoi Al Jazeeralle sunnuntaina Dohan foorumikonferenssissa esitetyssä haastattelussa. tämä tapahtuma miljoonien palestiinalaisten kollektiiviseksi rankaisemiseksi mielivaltaisella pommituksella.” Lavrov sanoi, että ”humanitaaristen taukojen” saamiseksi Gazassa tarvittiin ”jonkinlaista valvontaa paikan päällä”.

”Puhuimme pääsihteerille (Antonio Guterres) ehdottaen, että hän käyttäisi valtuuksiaan harkitakseen jonkinlaista valvontaa – mutta toistaiseksi turhaan”, Lavrov sanoi. Presidentti Vladimir Putin on toistuvasti syyttänyt Yhdysvaltoja ja länttä siitä, että tämä ei huomioi tarvetta. itsenäiselle Palestiinan valtiolle vuoden 1967 rajojen sisällä. Putin puhui sunnuntaina Israelin pääministerille Benjamin Netanjahulle Gazasta.

”Tämä ei tapahtunut tyhjiössä”, Lavrov sanoi viitaten vuosikymmeniä kestäneeseen saartoon ja toteuttamattomiin lupauksiin Palestiinan valtiosta. YK:n Guterres on aiemmin sanonut, että Hamasin hyökkäys ei tapahtunut tyhjiössä. Israel sanoi, että Guterres oli perustellut Hamasin hyökkäykset sellaisilla sanoilla. Guterres kiisti Israelin syytökset.

UKRAINA

Al Jazeeran haastattelussa kysyttäessä, oliko Venäjä tekopyhää kritisoimalla palestiinalaisten kohtaloa Venäjän käydessä sotaa Ukrainassa, Lavrov sanoi, etteivät hän tai Venäjä olleet tekopyhiä. Lavrov sanoi, että länsi yritti uuputtaa Venäjää Ukrainassa aseiden toimittamisesta ja että jos rauhanneuvottelut käydään, Ukrainan presidentin Volodymyr Zelenskin olisi mitätöitävä oma presidentin asetusnsa.

”Ukrainalaisten tehtävänä on tunnistaa, kuinka syvällä he ovat kuopassa, johon amerikkalaiset laittoivat ne”, Lavrov sanoi, kun häneltä kysyttiin, oliko sota umpikujassa. Al Jazeeran kysyessä, mitkä ovat diplomatian mahdollisuudet saada aikaan tulitauosta tai rauhasta Ukrainassa, hän sanoi: ”Teidän täytyy soittaa Zelenskille, koska hän allekirjoitti puolitoista vuotta sitten asetuksen, joka kieltää kaikki neuvottelut Putinin kanssa.

”Lavrov sanoi, että Ukrainan ja Venäjän välinen rauhansopimus oli melkein saavutettu Istanbulissa maalis-huhtikuussa 2022 Ukrainan puolueettomuuden ajatuksen pohjalta.” Tämä sopimus keskeytettiin – se peruutettiin, koska amerikkalaiset ja britit päättivät, että jos Putin on valmis allekirjoittaa se, niin se väsyttää häntä enemmän. Sitä he tekevät nyt. Pattitilanne vai ei umpikujaa – se on tosiasia”, Lavrov sanoi. Kysyttäessä haastattelussa Wagnerin palkkasoturipäällikkö Jevgeni Prigožinin surmanneesta elokuun lento-onnettomuudesta, Lavrov sanoi, että tutkijat ovat tutkineet turman.” Mitä tulee Wagner-ryhmän sotilaisiin… melkoinen osa heistä meni Valko-Venäjälle ja alkoi palvella siellä”, Lavrov sanoi. ”Muut liittyivät Venäjän armeijan vakiintuneisiin rakenteisiin – ja he jatkavat palvelemista.”

Samankaltaiset artikkelit