Tax Talk: NRI:n on päivitettävä tila PANissa

PFRDA, NPS, ICICI Prudential Pension Fund, HDFC Pension Fund, pension fund higher returns, top news, latest news, business news,

Muutaman viime vuoden aikana tuloveroosasto on antanut aktiivisesti lukuisia ilmoituksia ulkomaille asuville intialaisille (NRI) ja vedonnut sellaisiin syihin, kuten tuloveroilmoitusten (ITR) jättämisen epäilyyn, tärkeiden tietojen paljastamatta jättämiseen ja arvioihin. asuinasemasta. Nämä ilmoitukset johtuvat IT-osaston havaitsemista eroista. Tällaisten ilmoitusten ennaltaehkäisemiseksi sivuuttaminen tulee tehdä ahkerasti ITR:t Intiassa, erityisesti sellaisissa, joissa on meneillään investointeja maahan.

Tässä on keskeisiä verovinkkejä, jotka NRI:n tulisi ottaa huomioon:

Pysy ajan tasalla

NRI:n on varmistettava, että heidän tietonsa ovat ajan tasalla PAN:ssa ja Aadhaarissa näistä kahdesta asiakirjasta. Ei-asumisen ilmoittaminen PAN-kortilla ja osoitteen päivittäminen Aadhaarissa on välttämätöntä. Tämä voidaan tehdä helposti verkossa ilman uusia kortteja.

Ammattilaisen vinkki: Valitse muutoksia tai korjauksia olemassa oleviin kortteihin äläkä hae uusia kortteja.

Ymmärrä verolakeja

Tunne Intian asuinpaikka- ja verotussäännöt. Jos oleskelusi Intiassa ylittää 182 päivää tilikauden aikana, sinua pidetään verotuksellisena. Intian asukkaille maailmanlaajuiset tulot ovat veronalaisia ​​riippumatta siitä, onko tulo saatu Intiasta vai Intian ulkopuolelta. NRI:n osalta tulot, jotka on saatu Intiasta peräisin olevasta lähteestä, kuten asunto-omaisuudesta, osakkeista ja FD-koroista, ovat verotuksen alaisia. Ymmärrä verovelvollisuutesi tehokkaan taloussuunnittelun ja noudattamisen varmistamiseksi.

Ammattilaisen vinkki: Säilytä vanhat passit, sillä niitä voidaan käyttää osoittamaan Intiassa vietetyt päivät.

Ilmoita ITR

Vaikka hakemuksen jättäminen ei välttämättä ole pakollista useimmille NRI:ille, Intiassa tuotetut tulot hyötyvät säännöllisestä ilmoittamisesta. Tämä yksinkertaistaa prosesseja, kuten pienemmän ennakonpidätyksen hakemista tai NIL-ennakonpidätystä tuloista, joihin sovelletaan korkeampaa TDS:ää asuinpaikkastatuksen vuoksi.

Ammattilaisen vinkki: Valitse oikea ITR-lomake (yleensä ITR 2 NRI:lle) ja ilmoita tarkka asuinpaikka.

Vältä kaksinkertaista verotusta

Hyödynnä Intian yli 90 maan kanssa tehtyä kaksinkertaisen verotuksen välttämissopimusta. Tämä sopimus määrittää, millä maalla on oikeus verottaa tiettyjä tuloja ja tarjoaa verohyvitykset kaksinkertaisen verotuksen estämiseksi. Nämä varmistavat, että tietty tulo verotetaan kerran ja toinen maa hyvittää yhden maan keräämän veron.

Ammattilaisen vinkki: Ota yhteyttä veroalan ammattilaiseen selvittääksesi kansainvälisiä verovelvoitteita.

Huomioi ilmoitukset

Jos saat ilmoituksen IT-osastolta, vastaa nopeasti. Ilmoitukset ja vastaukset lähetetään ja arkistoidaan verkossa IT-portaalissa. Veroilmoituksen käsitteleminen tiedusteluna ja vaadittujen asiakirjojen toimittaminen voi estää pitkittyneen oikeudenkäynnin tai seuraamukset.

Provinkki: Pidä tuloveroprofiilisi ajan tasalla portaalissa, erityisesti sähköpostiosoitteesi ja puhelinnumerosi viestintää varten.

Samankaltaiset artikkelit