59 % ostajista suosii keskihintaisia ​​ja premium-asuntoja hinnannoususta huolimatta: tutkimus

59% buyers prefer mid-range & premium homes despite price rise: Survey

Huolimatta kiinteistöjen hintojen noususta ja korkojen noususta viimeisen vuoden aikana, keskitason ja premium-asuntojen kysyntä on edelleen korkea. ANAROCK Consumer Sentiment Survey (H1 2023) osoittaa, että vähintään 59 % kyselyyn osallistuneista 5218:sta tulee ostamaan keskitason ja premium-asuntoja (hinta 45–1,5 miljardia rupiaa). Tämä on 10 %:n mielialan nousu tämän budjettiluokan asuntojen osalta tutkimuksen vuoden 2020 ensimmäisen puoliskon painokseen verrattuna.

Tutkimus osoittaa, että 45–90 000 rupiaa hinnoitellut kodit ovat suosituimpia (35 % vastaajista asunnonostajista), jota seuraa tiiviisti 24 % vastaajista, jotka suosivat koteja, joiden hinta on 90–1,5 kr.

Anuj Puri, puheenjohtaja, ANAROCK Group, sanoo: ”Isompien asuntojen kysyntä on edelleen hillitöntä, ja 3BHK:t syrjäyttävät jälleen 2BHK:n nykyisessä tutkimuksessa. Noin 48 % asunnonhakijoista suosii 3BHK-yksiköitä muihin kokoonpanoihin verrattuna, kun taas 39 % suosii edelleen 2BHK-yksiköitä. Jos verrataan vuoden 2022 ensimmäisen puoliskon kyselyyn, 3BHK:n kysyntä on kasvanut tasaisesti – noin. 41 % vuoden 2022 ensimmäisellä puoliskolla noin 48 % vuoden 2023 ensimmäisellä puoliskolla. Isommat kodit ovat edelleen suosituin, vaikka elämä palasi normaaliksi pandemian jälkeen.

* Suurimpien kaupunkien joukossa 3BHK:n kysyntä on erityisen korkea Bangaloressa (51 %), Chennaissa (50 %), Delhi-NCR:ssä (47 %) ja Punessa (45 %), joissa useimmat vastaajat pitävät 3BHK:sta.

* Kolkatassa (52 %), MMR:ssä (41 %) ja Hyderabadissa (47 %) useimmat vastaajat suosivat 2BHK:ta.

Tutkimus korostaa myös huomattavaa kysynnän muutosta valmiiden kiinteistöjen ja uusien lanseerausten välillä eri kaupungeissa. Vuoden 2023 ensimmäisellä puoliskolla valmiiden asuntojen kysyntäsuhde uusiin lanseerauksiin on 28:27, mikä tarkoittaa merkittävää eron pienenemistä verrattuna vuoden 2020 ensimmäiseen puoliskoon, jolloin suhde oli 46:18.

”Tärkein syy tähän muutokseen on suurten ja listattujen kehittäjien lisääntynyt uusien tarjonta”, Puri sanoo. ”Nämä vakiintuneet pelaajat luovat paljon suurempaa luottamusta mahdollisten asunnonostajien keskuudessa heidän maineensa ansiosta projektien oikea-aikaisesta toimituksesta.”

Korkea inflaatio on vaikuttanut yli 66 prosentin käytettävissä oleviin tuloihin vuoden 2023 ensimmäisen puoliskon vastaajista, kun vastaava luku vuoden 2022 ensimmäisellä puoliskolla oli 61 prosenttia, mikä viittaa lisääntyneeseen taloudelliseen paineeseen yksilöiden ja kotitalouksien kohdalla. Pandemian ja Venäjän ja Ukrainan välisen sodan alkamisen jälkeen jatkunut inflaatiokehitys maailmanlaajuisesti ja Intiassa on vaikuttanut suoraan käytettävissä oleviin tuloihin. Vaikutus ei vielä heijastu asuntojen myyntiin eri kaupungeissa; lisäkorotukset kuitenkin hidastavat asuntojen myynnin kasvua.

Samoin mahdollisilla uusilla asuntolainojen koronnostoilla – varsinkin jos korot ylittävät 9,5 %:n rajan – on 98 %:n mukaan ”suuri vaikutus” asuntojen myyntiin.

Mitä tulee kohtuuhintaisten asuntojen kysyntään, kysely osoittaa, että se on kutistunut edelleen vain 25 prosenttiin nykyisessä painoksessa. Alle 40 000 ruplaa arvoisten asuntojen kysyntä on laskenut vääjäämättä – vuoden 2020 toisen puoliskon 40 prosentista 28 prosenttiin vuoden 2022 ensimmäisellä puoliskolla ja edelleen 25 prosenttiin vuoden 2023 ensimmäisellä puoliskolla. Inflaatio ja talouden hidastuminen ovat iskeneet tähän kohdeyleisöön eniten, mikä on johtanut varovainen ”odota ja katso” -lähestymistapa.

Samankaltaiset artikkelit