Yhdysvallat tarkastelee Disneyn, Foxin ja Warnerin urheilusuoratoistosopimusta, Bloomberg Law raportoi

Disney also plans to launch a stand-alone streaming version of ESPN in autumn 2025

Yhdysvaltain oikeusministeriö aikoo tutkia Walt Disneyn suunnittelemaa urheilusuoratoistoalustaa, avaa uuden välilehden, Fox, avaa uuden välilehden ja Warner Bros Discovery, avaa uuden välilehden, koska se voi vahingoittaa kuluttajia, urheiluliigoja ja kilpailijoita, Bloomberg Law raportoi. Torstai.

Oikeusministeriö tarkastelee sopimuksen ehtoja, kun se on saatu päätökseen, raportti lisäsi viitaten kahteen asiaan perehtyneeseen.

Aiemmin tässä kuussa kolme mediayhtiötä ilmoittivat käynnistävänsä yhteisyrityksen aloittaakseen urheilun suoratoistopalvelun tänä syksynä nuorempien katsojien vangitsemiseksi.

Triolla on laaja valikoima ammatti- ja korkeakouluurheilun oikeuksia, jotka kattavat National Football Leaguen, National Basketball Associationin, Major League Baseballin, FIFA World Cupin ja korkeakoulukilpailut.

Uusi sovellus tarjoaisi ei-yksinomaisen pääsyn televisio-urheiluverkkojen kokoelmaan, mukaan lukien ESPN, Fox Sports 1 ja TNT, sekä suoratoistettavaan sisältöön.

Foxia, Warner Bros Discoveryä ja Disneyä ei voitu heti tavoittaa kommentoimaan, kun taas oikeusministeriö kieltäytyi kommentoimasta.

”Mielestäni se ilmeisesti herättää vakavia kilpailuongelmia ja kilpailunrajoituksia, kun urheilun verkkojakelun suurimmat toimijat kokoontuvat yhteen ja käynnistävät yhdessä uuden palvelun”, sanoi Seth Bloom, Washingtonin Bloom Strategic Counselin kilpailulakimies ja entinen lakimies Seth Bloom. senaatin kilpailuoikeuden alakomiteasta.

Hän lisäsi: ”DOJ todennäköisesti tarkastelee sen kilpailuvaikutuksia ja sitä, suljetaanko muut yritykset, jotka haluavat tarjota tätä palvelua, markkinoilta.”

Fubo, urheiluun keskittyvä suoratoistopalvelu, vaati uuden yhteisyrityksen tarkastelua pian sen julkistamisen jälkeen. Helmikuun 7. päivänä antamassaan lausunnossa Fubo sanoi, että mediakumppanit hallitsevat ”merkittävää markkinaosuutta”, joiden kerrotaan hallitsevan 60–85 prosenttia kaikesta urheilusisällöstä.

”Jokaisen Amerikan kuluttajan pitäisi olla huolissaan tämän yhteisyrityksen tarkoituksesta ja sen vaikutuksesta reiluun kilpailuun”, se sanoi.
Fubo kieltäytyi kommentoimasta torstaina.

Robin Feldman, Kalifornian yliopiston oikeustieteen San Franciscon professori, sanoi, että urheilusuoratoistopalvelusuunnitelma tuli Super Bowlin aikoihin, jolloin faneilla on saattanut olla vaikeuksia selvittää, kuinka katsoa isoa peliä.

”Kuluttajat saattavat nähdä yhden koordinoidun myymälän eduksi”, Feldman sanoi. ”Kuluttajahyöty on jotain, joka punnitaan kuluttajille aiheutuvien haittojen tasapainossa. Esimerkiksi, jos yhdistelmän tuloksena kuluttajilla ei ole muita vaihtoehtoja, kaupungin yksi kauppa päätyy vallan nostamaan hintoja ja asettaa vaatimuksia kaikille pääsyn haluaville. Nämä ovat sellaisia ​​asioita, joita kilpailuviranomaisten on otettava huomioon.”

Disney aikoo myös julkaista ESPN:n erillisen suoratoistoversion syksyllä 2025, joka sisältäisi digitaalisia ominaisuuksia, kuten urheiluvedonlyönnin, fantasiaurheilun ja verkkokaupan.

Disneyn toimitusjohtaja Bob Iger kertoi sijoittajille yhtiön neljännesvuosittaisen tuloskyselyn aikana, että digitaalinen ESPN-tarjonta loisi ”yhden luukun urheilukohteen toisin kuin mikään markkinoilla nykyään saatavilla oleva”.

Samankaltaiset artikkelit