Eläkeläisten kiinteä talletus: Enemmän aikaa varata FD jopa 9,6 %:n korolla!

Senior Citizen Fixed Deposit Interest Rate News

Intian keskuspankin äskettäinen päätös pitää repokorko ennallaan on antanut eläkeläisille ja muille pankkiasiakkaille enemmän aikaa varata kiinteät talletukset korkeammalla korolla. Tällä hetkellä useat pankit tarjoavat yli 9 %:n korkoa FD:lle eläkeläisille sekä tavallisille asiakkaille (katso alla).

Koska keskuspankki keskeyttää repokoron noston, on asiantuntijoiden mukaan hyvä aika lukita kiinteät talletukset (FD) parhaisiin saatavilla oleviin korkoihin. Nykyisillä talletuskoroilla yksityishenkilöiden tulisi lukita FD:t korkeimmalla korolla.

FE Money raportoi aiemmin, että pankkien rupiatalletusten keskikorot ovat nousseet 15 kuukautta putkeen, mikä näkyy nyt pankkien kiinteiden talletusten koroissa. Erikoistalletuksille useat pankit tarjoavat yli 7 % korkoa ja pienet rahoituspankit vielä korkeampia yli 9 % korkoja. Jotkut pankkialan ulkopuoliset rahoitusyhtiöt tarjoavat myös yli 8 prosentin korkoa kiinteälle talletukselle.

Paisabazaarin perustajajäsenen ja toimitusjohtajan Naveen Kukrejan mukaan pankkien kiinteät talletuskorot ovat edelleen houkuttelevia. Hän kertoi FE:lle äskettäisen RBI:n MPC-kokouksen jälkeen, että keskuspankin odotetaan laskevan repokorkoja 6-9 kuukauden kuluttua. Hän ehdottaa, että tallettajien tulisi varata kiinteät talletukset, jotka tarjoavat korkeamman tuoton, varsinkin jos näitä tuottoja tarjotaan pidempään jaksoon ja ne vastaavat heidän sijoitushorisonttiaan.

Korkeampia kiinteitä talletuskorkoja hakevat voivat harkita myös pieniä rahoituspankkeja. Nämä pankit tarjoavat yli 9 %:n korkoa joillekin tenoreille.

Pankit, jotka tarjoavat 9 % tai korkoa kiinteästä talletuksesta eläkeläisille

BankBazaarin mukaan seuraavat pienet rahoituspankit tarjoavat tällä hetkellä jopa 9 % tai enemmän korkoa FD:stä eläkeläisille.

 • Suryoday Small Finance Bank FD: 4,50–9,60 %
 • ESAF Small Finance Bank FD: 4,50–9,00 %
 • Unity Small Finance Bank FD: 4,50–9,50 %
 • Jana Small Finance Bank FD: 4,25 % – 9,00 %
 • Equitas Small Finance Bank FD: 4,00–9,00 %
 • Fincare Small Finance Bank FD: 3,60 % – 9,11 %
 • North East Small Finance Bank FD: 3,75–9,25 %

Pankit, jotka tarjoavat yli 8 %:n korkoa kiinteälle talletukselle eläkeläisille

BankBazaarin mukaan seuraavat pienet rahoituspankit tarjoavat tällä hetkellä jopa 8 % tai enemmän FD-korkoa eläkeläisille.

 • RBL Bank FD: 4 % – 8,3 %
 • IDFC First Bank FD: 4,00 % – 8,00 %
 • Kyllä Pankin FD: 3,75–8,25 %
 • IndusInd Bank FD: 4,25 % – 8,25 %
 • Bandhan Bank FD: 3,75–8,35 %

Ovatko pienet rahoituspankit turvallisia kiinteälle talletukselle?

RBI on myöntänyt pienille rahoituspankeille aikataulupankkien aseman. Jokainen pienten rahoituspankkien tallettaja on oikeutettu RBI:n DICGC:n tallettajien vakuutusjärjestelmän kautta tarjoamaan lähes valtion takaukseen.

Kukrejan mukaan pienten rahoituspankkien määräaikaisten pankkien asema tekee niistä samantasoisia kuin minkä tahansa PSU-pankkien tai suuren yksityisen sektorin pääomasuojan suhteen jopa 5 000 rupian talletuksiin.

Samankaltaiset artikkelit