Sheikh Hasina vannoi virkavalan Bangladeshin pääministeriksi viidennelle kaudelle

India, Bangladesh, Sheikh Hasina,

Sheikh Hasina vannoi torstaina Bangladeshin pääministerin virkavalansa viidennelle kaudelle, päiviä sen jälkeen, kun hänen Awami-liigansa voitti ylivoimaisen enemmistön pääopposition BNP:n ja sen liittolaisten boikotoimissa yleisissä vaaleissa. Presidentti Mohammad Shahabuddin vannoi virkavalan. 76-vuotias Hasina seremoniassa, johon liittyivät poliitikot, ulkomaiset diplomaatit, kansalaisyhteiskunnan hahmot sekä korkeat siviili- ja sotilasviranomaiset Bangabhabanin presidentinlinnassa täällä. Hän toimii 12. pääministerinä; hänen neljäs peräkkäinen kautensa ja viides kokonaiskausi. Hasina, Bangladeshin perustajan Sheikh Mujibur Rahmanin tytär, on hallinnut strategisesti sijaitsevaa Etelä-Aasian valtiota vuodesta 2009 lähtien.

Hän on yksi maailman pisimpään toimineista naispuolisista hallitusten päämiehistä.Pääministerin jälkeen presidentti vannoi hallituksen uudet jäsenet. Hasinan puolue sai 223 paikkaa 300-jäsenisessä parlamentissa.Opositiivinen Bangladeshin kansallispuolue (BNP) entinen pääministeri Khaleda Zia boikotoi vaaleja sen jälkeen, kun heidän vaatimuksensa puolueettomasta väliaikaishallituksesta 7. tammikuuta pidettävien vaalien järjestämiseen hylättiin.

Hasina muodosti hallituksensa neljättä perättäistä kautta. Hän on nimittänyt hallitukseensa 25 ministeriä ja 11 valtioministeriä. ”Emme ole saaneet (uusia) ministereitä ja valtioministerien salkkuja vielä, mutta sen odotetaan julkistettavan myöhemmin torstaina”, kabinettijaoston virkamies kertoi PTI:lle. Hasina on luopunut joistakin raskaansarjan henkilöistä, kuten ulkoministeri AK Abdul Momen, valtiovarainministeri AHM Mostafa. Kamal, suunnitteluministeri Abdul Mannan, maatalousministeri Abdur Razzak ja kauppaministeri Tipu Munshi uudesta kabinetistaan. Erääntyvän hallituksen 18:sta osavaltion ministeristä 13 nuoremman ministerin nimet eivät myöskään esiintyneet uudessa luettelossa, ja he sisälsivät ulkoministerin nuoremman ministerin. asiat Shahriar Alam.

Uusi ministerineuvostolista nimesi 14 uutta kasvoa varsinaisiksi ministereiksi ja seitsemän osavaltion ministeriksi, vaikka osa heistä korotettiin ministereiksi. Palovammoihin erikoistunut lääkäri Samanta Lal Sen nousi uusina kasvoina varsinaisten ministerien luetteloon teknokraatti monien yllätykseksi, koska hän ei koskaan ollut tunnettu poliittisesta aktivismista.Simin Hossain Rimi, Bangladeshin ensimmäisen pääministerin Tazuddin Ahmedin tytär, on osavaltion ministerilistalle nimettyjen uusien kasvojen joukossa.Bangladesh kävi äänestämässä sunnuntaina , jossa pääministeri Hasinan johtama hallitseva Awami League voitti 223 paikkaa; Jatiya Party 11 paikkaa; Työväenpuolue, Jatiya Samajtantrik Dal ja Bangladesh Kalyan Party kukin yksi paikka; ja itsenäiset ehdokkaat saivat 61 paikkaa. Intia, Kiina ja Venäjä onnittelivat Hasinaa voiton jälkeen.

Kaikki Kaukoidän ja Lähi-idän maat, mukaan lukien Japani ja Saudi-Arabia, suhtautuivat myös myönteisesti hallitsevan Awami-liigan uudelleenvalintaan. Länsimaat, mukaan lukien Yhdysvallat ja Yhdistynyt kuningaskunta, vaativat kuitenkin Bangladeshin vaalien olevan osallistavia, ja Yhdistyneet Kansakunnat ilmaisivat mielipiteensä. varauksia vaalien suhteen.

Samankaltaiset artikkelit