Sekkiluottojen määrä kiinteitä talletuksia vastaan ​​on kasvussa, sanovat johtavat pankkiirit

fixed deposit, bank

Pankit näkevät trendin lisätä lainojen tai tilinylitysten kysyntää kiinteää talletusta vastaan ​​(OD vastaan ​​FD) -tuotteen, vanhempi pankkiirit ovat kertoneet FE:lle.

OD vastaan ​​FD on yksi nopeimmista ja kustannustehokkaimmista tavoista lainata rahaa pankista ilman FD:n ennenaikaista nostoa. Tässä tuotteessa asiakkaan FD:tä käytetään OD-järjestelyn vakuutena. Tyypillisesti pankit sallivat OD:n enintään 90 % nykyisestä FD-arvosta, ja järjestelystä perittävä korko on enintään 2 % korkeampi kuin sopimusperusteinen FD-korko. Toinen etu OD:n ottamisesta FD:tä vastaan ​​on, että asiakkaalta veloitetaan OD-korko vain käytetylle määrälle, ei koko sanktioitua päämäärää vastaan.

Lisäksi asiakkaiden ei tarvitse huolehtia EMI-velvoitteista, koska he voivat joustaa tallettaa jäljellä olevan summan haluamallaan tavalla, pankkiirit sanovat ja lisäävät, että OD-mahdollisuuden käyttämisestä ei peritä käsittelykuluja.

”Olemme RBL Bankissa nähneet ODFD-tuotteen 43 prosentin nousun. Nykyisessä ympäristössä, jossa FD-korot ovat korkeat, ODFD on nopein ja kustannustehokkain tapa lainata rahaa pankista ilman FD-todistusten ennenaikaista peruuttamista”, sanoo Deepak Gaddhyan, RBL Bankin sivukonttori- ja yrityspankkitoiminnan johtaja. Hän ei kuitenkaan jakanut tarkkaa OD:n määrää pankin tähän mennessä maksamia FD-lainoja vastaan.

RBL Bank tarjoaa kilpailukykyiset FD-korot ja asiakkaille mahdollisuuden selviytyä lyhyen aikavälin likviditeettipulasta ilman, että heidän tarvitsee menettää tulojaan, hän sanoi. Tällä hetkellä RBL Bankin FD-korot vaihtelevat 4-8,30 %:n välillä eri pituuksille pankin verkkosivujen mukaan.

Vaikka useimmat suuret yksityiset ja valtion omistamat pankit eivät toimita tarkkaa OD:n määrää FD:tä vastaan ​​alhaisemman kannan vuoksi, Reserve Bank of Indian (RBI) viimeisimpien sektorikohtaisten luottotietojen mukaan pankkien talletukset kasvoivat 46 prosenttia vuoden takaisesta. -vuosi (yoy) 1,20 biljoonaan rupiaan kesäkuun lopussa. Lainat FD:tä vastaan ​​olivat kasvaneet 11 % viime tilikauden vastaavana aikana, tiedot osoittivat.

Valtion omistama lainanantaja Punjab National Bank on maksanut 1 494 miljoonaa ruplaa OD-lainoja FD-lainoja, ennalta hyväksyttyjä yrityslainoja ja ennalta hyväksyttyjä henkilökohtaisia ​​lainoja vastaan ​​Q1FY24:n ensimmäisen neljänneksen sijoittajaesityksensä mukaan. Vuonna 23 pankki oli sanktioinut tällaisia ​​lainoja 4 007 miljardia rupiaa.

Samaan aikaan AU Small Finance Bankin (SFB) muut lainat, jotka sisältävät FD:n vastaiset OD, määräaikaiset lainat ja kultalainat, kasvoivat 46 % vuotta aiemmasta 2 563 rupjoonaan kesäkuun lopussa. Ujjivan SFB:n muut lainat, jotka sisältävät OD vastaan ​​FD:n, henkilökohtaisen lainan, ajoneuvolainan ja henkilöstölainan, kasvoivat yli kolminkertaisesti vuotta aiemmasta 416 miljoonaan rupiaan kesäkuun lopussa.

”Näemme OD:n kasvun FD:tä vastaan… Monet ihmiset ovat siirtäneet säästönsä määräaikaistalletuksiin, koska korot näyttävät hyviltä… joten jotkut heistä saattavat tarvita lyhytaikaista likviditeettiä, joten he ottavat OD:n näitä FD-sopimuksia vastaan”, Ittira Davis, MD & Ujjivan SFB:n toimitusjohtaja kertoi FE:lle.

Samankaltaiset artikkelit