Tekoäly mullistaa riskienhallinnan mukautetulla säätelyllä, sanoo SEBI:n puheenjohtaja Madhabi Puri Buch

Reportedly, chip startups looking to raise cash are facing demands from investors

Securities and Exchange Board of India (SEBI) puheenjohtaja Madhabi Puri Buch puhui Global Fintech Fest 2023 -tapahtumassa (GFF 2023) tekoälyn (AI) merkityksestä ja merkityksestä riskienhallinnan mullistamisessa räätälöidyllä säätelyllä. ”Tekoälyn avulla voimme viedä sääntelyn tasolle, jossa riskienhallinta on lähes räätälöityä kokonaisuuteen. Jos yhteisö on hallinnut riskinsä hyvin, sääntelyn taso olisi automaattisesti matala. Tekoäly antaa meille mahdollisuuden siirtyä riskiperusteisesta valvonnasta riskiperusteiseen sääntelyyn segmentoituun sääntelyyn rakeisen tason sääntelyyn, mikä helpottaa huomattavasti kaikkien säänneltyjen yksiköiden elämää”, Madhabi Puri Buch sanoi.

Puheessaan Madhabi Puri Buch käsitteli kestävien rahoitusjärjestelmien rakentamisen tärkeyttä ja fintechin potentiaalin hyödyntämistä talouskasvun edistämisessä.

”Vakiintuneet yksiköt käyvät läpi valtavaa muutosta ja muuttuvat yhä enemmän fintech-yrityksiksi ulkonäöllään, tunteella ja puheella. Nykyään jopa pörssimme ovat fintech-yrityksiä. Jotkut sijoitusrahastoalustoista ovat sisällöltään vain fintecheja. Näillä vakiintuneilla toimijoilla on valtava etu perinteisten liiketoimintojensa kassavirtojen, työvoiman ja vakauden vuoksi, joten kun he soveltavat modernin teknologian periaatteita ja modernia suunnitteluajattelua, ne ovat itse asiassa muuttuneet rakettialuksiksi. Tämä muutos on käynnissä”, hän sanoi.

Madhabi Puri Buch sanoi T+1-ratkaisusta: ”Intia on ensimmäinen lainkäyttöalue maailmassa, joka on siirtynyt T+1-ratkaisuun. Puhumme tunnin ratkaisuista ja sekin on ponnahduslauta välittömään selvitykseen. Näet kaiken tämän kohtuullisen lyhyessä ajassa.”

Isännöi Srinivas Jain, toiminnanjohtaja ja strategiajohtaja, SBI Mutual Fund ja neuvottelukunnan jäsen, GFF 2023, istunnossa keskusteltiin pitkään markkinasäännöistä.

GFF 2023 -tapahtumaa tukevat elektroniikka- ja tietotekniikkaministeriö (MeitY), talousministeriö (DEA), valtiovarainministeriö, Intian keskuspankki (RBI) ja kansainvälisten rahoituspalvelukeskusten viranomainen (IFSCA). Järjestäjänä Payments Council of India (PCI), Fintech Convergence Council (FCC) ja National Payments Corporation of India (NPCI). Tilaisuuden avasi tänään Intian hallituksen valtiovarainministeri Nirmala Sitharaman.

Samankaltaiset artikkelit