Pörssiyritykset ja pankit keräävät yli 18 000 miljoonaa rupiaa seuraavan kahden päivän aikana

bank

Asiasta tietoisten lähteiden mukaan pörssiyhtiöiden ja lainanantajien on tarkoitus nostaa jopa 18 101 miljoonaa rupiaa 25.-26. syyskuuta velkapaperien avulla. Kokonaissummasta noin 4 671 miljoonaa rupiaa on tarkoitus kerätä maanantaina.

Kuukauden alusta lähtien pankit ja yritykset ovat keränneet yli 31 000 miljoonaa rupiaa syyskuun 22. päivään asti. Parin seuraavan päivän varainhankinta tarkoittaa, että syyskuussa kerätään 50 000 miljoonaa rupiaa. Tilikauden alusta lähtien joukkovelkakirjareitin kautta on kerätty varoja yli 50 000 miljoonaa rupiaa kolmesti – huhtikuussa kerättiin yli 52 000 miljoonaa rupiaa, kun taas korkein yli 1 biljoonaa rupiaa tapahtui kesäkuussa.

Syyskuun 25. päivänä REC:n on määrä kerätä jopa 2 000 miljoonaa rupiaa perpetuaalisilla joukkovelkakirjoilla, joissa on osto-optio 10 vuoden kuluttua, kun taas Shree Cement nostaa jopa 700 miljoonaa rupiaa seitsemän vuoden ja yhden kuukauden joukkovelkakirjoilla. HDFC Ergo aikoo kerätä 320 miljoonaa rupiaa 10 vuoden pääomalainoilla, kun taas Godrej Industries nostaa jopa 500 miljoonaa rupiaa kolmen vuoden ja viiden kuukauden joukkovelkakirjoilla ja NNP Constructions nostaa 551 miljoonaa rupiaa viiden vuoden joukkovelkakirjoilla.

HDFC Bankin tytäryhtiö HDB Financial Services kerää puolestaan ​​300 miljoonaa rupiaa 21 kuukauden nollakuponkilainoilla ja toiset 300 miljoonaa rupiaa laskemalla uudelleen liikkeeseen joulukuun 2026 joukkovelkakirjoja. Nämä liikkeeseenlaskut toteutetaan pörssien sähköisellä tarjousalustalla (EBP), lähteiden mukaan.

Velkaneuvontayrityksen Rockfort Fincap LLP:n perustajan ja toimitusjohtajan Venkatakrishnan Srinivasanin mukaan luottojen kasvu ylittää talletusten kasvun, pankkijärjestelmän negatiivinen likviditeetti, Intian valtion arvopaperit (G-Sec) sisällytetään JP Morganin kehittyvien markkinoiden joukkolainaindeksiin. kesäkuusta 2024 alkaen, mikä on johtanut korkojen laskuun, ja pankkialan sääntelyviranomaisen pitempi tauko repokoron suhteen ovat kumulatiivisesti johtaneet korkeampiin velkapaperien liikkeeseenlaskuihin 25. ja 26. syyskuuta.

Srinivasan sanoo, että ensisijaisten joukkovelkakirjalainojen kuukausittainen liikkeeseenlaskumäärä ylitti kesäkuussa 1 biljoonan ruplan rajan. Ensisijaiset joukkovelkakirjaemissiot olivat kuitenkin jonkin verran vaimeita HDFC-kaksosten sulautumisen jälkeen 1. heinäkuuta (taulukko alla).

”AAA-luokituksen saaneet liikkeeseenlaskijat voivat kerätä vuositasolla suurempia summia 7,45–7,80 prosentin välillä jo pitkään, mikä on paljon halvempaa kuin pankkilainat. Koska olemme korkosyklin huipulla, emme odota merkittävää tuottojen nousua lähitulevaisuudessa. Alemman luottoluokituksen omaavien liikkeeseenlaskijoiden on kuitenkin edelleen vaikea kerätä suuria summia kilpailukykyiseen hintaan”, hän sanoi.

Ajay Manglunia, MD ja JM Financialin Investment Grade Groupin johtaja, jakoi samanlaisia ​​näkemyksiä. Hän sanoi, että aina kun vähänkin kelluu ja tuotot paranevat, se johtaa parempaan ruokahaluun sijoittajien ja liikkeeseenlaskijoiden keskuudessa, erityisesti BFSI-sektorilla.

Lähteiden mukaan suuret valtion omistamat lainanantajat, kuten Punjab National Bank (PNB) nostavat tiistaina jopa 3 000 miljoonaa rupiaa pysyvällä joukkovelkakirjalainalla, Canara Bank kerää 5 000 rupioita 10 vuoden infrastruktuurilainoilla ja NABARD nostaa jopa Rs. 3 000 miljoonaa viiden vuoden sosiaalisten joukkovelkakirjojen kautta. Maan suurin lainanantaja State Bank of India nosti perjantaina 10 000 miljoonaa rupiaa 7,49 prosentin kuponkikorolla laskemalla liikkeelle neljännen infrastruktuurilainan. Emissiosta tehtiin tarjouksia 21 045 rupian arvosta ja se ylimerkittiin yli viisinkertaisesti verrattuna 4 000 rupian perusemissioon, pankki sanoi.

”Intialaisten joukkovelkakirjalainojen sisällyttäminen globaaleihin indekseihin on itse asiassa sytyttänyt aidan päällä istuvien ihmisten nälän sijoittaa käteistä ennen kuin tuotot nousevat liikaa. Tästä syystä näemme kunnollisen putkilinjan ja kiirehdimme markkinoille ennen kuin ralli loppuu”, Manglunia sanoi.

Mukaan lukien PNB, Canara Bank ja NABARD, Tata AIG General Insurance, WAISL, L&T Finance, Kotak Mahindra Investments, Poonawala Housing Finance, Macrotech Developers ja SMFG India Credit keräävät tiistaina kumulatiivisesti 13 430 miljoonaa rupiaa eri velkainstrumenteilla.

Samankaltaiset artikkelit