Fintech-yritykset herkistyvät säännösten noudattamisesta – Pankki- ja rahoitusuutiset

fintech

Valtiovarainministeri Nirmala Sitharaman tapaa merkittävien fintech-yritysten, mukaan lukien maksusovellukset ja lainasovellukset, johtajat maanantaina käsitelläkseen heidän huolenaiheitaan Intian keskuspankin (RBI) Paytm Payments Bankin (PPB) ja Paytm Payments Bankin (PPB) asettamien rajoitusten vuoksi. kehottaa heitä noudattamaan asiaankuuluvia määräyksiä.

”Ministeri tapaa todennäköisesti maksupankkien (päälliköiden) lisäksi laajempia fintech-sektorin toimijoita”, virkamies sanoi. PPB:tä ei kuitenkaan todennäköisesti kutsuta kokoukseen.

Ministeri todennäköisesti pyytää startup-yrityksiä, mukaan lukien maksupankit, noudattamaan RBI:n määräämiä normeja asiakkaiden etujen turvaamiseksi.

PPB-rikkomukset liittyivät Know Your Customer (KYC) -vaatimustenmukaisuuteen ja muihin sääntelyongelmiin. PPB:n lisäksi joidenkin muiden maksupankkien ja lainasovellusten rikkomuksista on ilmoitettu myös, lähteiden mukaan.

Kanne PPB:tä vastaan ​​on herättänyt epäluuloja fintech-perustajissa, jotka helmikuun ensimmäisellä viikolla kirjeessään pyysivät hallitusta ja RBI:tä harkitsemaan uudelleen Paytmia vastaan ​​suunnattuja toimia ja käymään rakentavaa vuoropuhelua startup-ekosysteemin kanssa.

31. tammikuuta RBI asetti rajoituksia PPB:lle vedoten ”jatkuvaan noudattamatta jättämiseen ja jatkuviin olennaisiin valvontaongelmiin”. RBI oli määrännyt PPB:n lopettamaan suurimman osan liiketoiminnastaan, mukaan lukien talletukset, luottotuotteet ja digitaaliset lompakot, helmikuun 29. päivään mennessä.

Viime perjantaina keskuspankki pidensi siirtymäaikaa vielä 15 päivällä sanomalla, että enää talletuksia, luottotapahtumia tai lisäyksiä ei sallita millään asiakastilillä, prepaid-instrumenteilla, lompakoissa, FASTageissa tai kansallisissa yhteisissä liikkuvuuskorteissa 15. maaliskuuta jälkeen. , 2024. Pidennettyjen aikojen tarkoituksena oli varmistaa, että asiakkaille ei ole vaikeuksia ja että heillä on aikaa sopeutua ja siirtyä PPB:stä.

RBI on tutkinut asiaa viimeisten kuukausien ajan PPB:n kanssa, jolla on Paytm-sovelluksen ohella noin 40 miljoonaa asiointiasiakasta.

Äskettäin RBI:n kuvernööri Shaktikanta Das sanoi, että keskuspankki tukee fintech-sektoria, mutta sille asiakkaiden etu ja taloudellinen vakaus olivat äärimmäisen tärkeitä.

Lainasovellusten petokset ovat myös muodostuneet suureksi päänsärkyksi hallitukselle. Luettelo 442 lainasovelluksesta, jotka RBI on toimittanut elektroniikka- ja tietotekniikkaministeriön (MeitY) kautta, on toimitettu Googlelle sallittujen luetteloon. Tämän perusteella Google tarkasti 3 500 lainasovellusta ja poisti noin 2 200 digitaalista lainasovellusta (DLA) Play Kaupastaan.

Fintech-alan tapaamiseen osallistuisivat muun muassa Intian keskuspankin edustajat.

Samankaltaiset artikkelit