Tekoälyn säädökset kesä-heinäkuussa

Rajeev Chandrasekhar

Hallitus esittelee tekoälyn (AI) sääntelykehyksen kesä-heinäkuussa käytyään laajoja keskusteluja alan, elektroniikka- ja IT-valtioministerin kanssa, Rajeev Chandrasekhar sanoi tiistaina.

Puhuessaan Nasscomin teknologia- ja johtajuusfoorumissa (NTLF) ministeri puhui siitä, kuinka säännökset asettavat suojakaiteet teknologian turvallisuuden parantamiseksi; Alan johtajat selittivät, että teknologia ei johtaisi työpaikkojen menetyksiin, mutta sillä on potentiaalia luoda lisää mahdollisuuksia.

Yhdessä alan näkemyksen kanssa Chandrasekhar sanoi, että hallitus on kaikki sen puolesta, että tekoäly otetaan käyttöön kaikissa käyttötapauksissa maatilasta tehtaisiin talouskasvun, terveydenhuollon, maatalouden ja viljelijöiden tuottavuuden edistämiseksi. Ajatuksena on rakentaa tekoälyn osaavia yksilöitä, hän lisäsi.

Fei-Fei Li, Stanfordin yliopiston tietojenkäsittelytieteen osaston avajaisprofessori, jota kutsutaan myös tekoäidin kummiäidiksi, sanoi, että tekniikka on työkalu kykyjemme parantamiseen.

”Tekoälyn perusperiaate on lisätä ja parantaa ihmisiä, ei korvata ihmisiä. Meidän on otettava historiallinen näkemys antaaksemme tietoa tulevaisuudesta. Ihminen on valmistanut työkaluja tuhansia vuosia. Ja joka kerta kun valmistamme työkaluja, tarkoituksenamme on saada meidät parantamaan kykyjämme – olipa kyseessä sitten kivikeihäs tai pyörä, sähkö tai teräs”, hän sanoi.

Tata Consultancy Servicesin toimitusjohtaja ja johtaja K Krithivasan sanoi, että generatiivisen tekoälyn kaltaiset tekniikat eivät johda työvoiman rationalisointiin. – Lopulta voimme tehdä enemmän töitä. Kun sinulla on enemmän työtä, tarvitsemme lisää ihmisiä, hän sanoi.

Krithivasan sanoi, että TCS palkkaa jatkossakin saman määrän ihmisiä kuin se on tehnyt. ”Mutta luultavasti tulee muutos siihen, mitä koulutamme ja jopa sen, minkälaisia ​​ihmisiä palkkaamme. Mutta emme odota henkilöstömäärämme laskevan”, hän lisäsi.

Alan johtajat pitivät myös tervetulleena hallituksen päätöstä laatia sääntelykehys ja totesivat, että sitä tarvitaan vastuullisen tekoälyympäristön luomiseen.

”Tekoäly voi kirjaimellisesti olla opas, mikä on koko tarkoitus, mutta kääntöpuolena on, että se voi saada lisätietoja sinusta, se voi mahdollistaa tietosuojan tunkeutumisen”, Ganesh Natrajan, puheenjohtaja, 5F World, alusta digitaaliset start-up-yritykset, taidot ja sosiaaliset hankkeet, kertoi Fe.

Natrajan sanoi, että kaikki maat, mukaan lukien Iso-Britannia, Eurooppa ja Yhdysvallat, harkitsevat tekoälyn säännösten käyttöönottoa.

Intian tekoälymarkkinat kasvavat 25–35 prosentin vuosittaisella kasvuvauhdilla (CAGR), ja sen ennustetaan nousevan 17 miljardiin dollariin vuoteen 2027 mennessä, Nasscon-BCG:n raportti sanoi. Se lisäsi, että tätä kasvua vauhdittavat useat tekijät, kuten yritysten kasvavat teknologiakulut, Intian kasvava tekoälyosaajien määrä ja merkittävä kasvu tekoälyinvestoinneissa.

Maailmanlaajuisesti tekoälyinvestointien CAGR on ollut 24 prosenttia vuodesta 2019 lähtien, ja vuonna 2023 investoinnit ovat olleet lähes 83 miljardia dollaria, se sanoi.

Samankaltaiset artikkelit