ED kirjaa 490 petostapausta, jotka liittyvät NPA:iin

NPAs, NPAs fraud case, ED NPAs Fraud case,

Täytäntöönpanovirasto (ED) on viimeisten viiden vuoden aikana kirjannut 490 pankkipetostapausta, jotka liittyvät järjestämättömiin omaisuuseriin (NPA), joiden arvo on vähintään 20 biljoonaa rahanpesun estämistä koskevan lain 2002 (PMLA) säännösten mukaisesti. hallitus ilmoitti eduskunnalle tiistaina.

”20.7.2023 rikoksen tuottamaa omaisuutta on takavarikoitu/jäädytetty noin 26 732,68 miljoonan ruplaa, 82 henkilöä on pidätetty ja erityistuomioistuimeen, PMLA:lle, on jätetty 80 syyttämisilmoitusta näissä tapauksissa”, valtioministeri sanoo. Finance Bhagwat Karad sanoi kirjallisessa vastauksessa Rajya Sabhalle.

Lisäksi omaisuutta 15 113 miljoonan ruplan arvosta on takavarikoitu ja palautettu julkisen sektorin pankeille, hän sanoi.

Jos tili on luokiteltu NPA:ksi, pankit aloittavat takaisinperintätoimet useiden perintämekanismien avulla, kuten kanteen nostamisesta siviilituomioistuimessa tai velkojen perintätuomioistuimessa, kanteen rahoitusvarojen arvopaperistamisesta ja rekonstruoinnista sekä vakuuslain täytäntöönpanosta, 2002 , asioiden jättäminen National Company Law Tribunaliin maksukyvyttömyys- ja konkurssilain mukaisesti, 2016, sekä neuvotteluratkaisu/kompromissi ja NPA-sopimusten myynti.

Lisäksi petostapauksissa pankkien on RBI:n petoksia koskevan yleisohjeen mukaan tehtävä valituksia lainvalvontaviranomaisille, hän sanoi.

Hän sanoi myös, että Scheduled Commercial Banks -pankkien ja kaikkien Intian rahoituslaitosten yli 20 miljoonan Rs:n NPA:t ovat vähentyneet viimeisen viiden tilivuoden aikana.

Samankaltaiset artikkelit