Yhdysvaltain kongressin komitea hyväksyy molempien puolueiden lakiesityksen sääntelykehyksen kehittämiseksi; kryptopelaajat näkevät vihdoin valon

The industry hopes that bipartisan support will result in well-crafted regulations

Kun kongressin avainkomitea esitti 26. heinäkuuta kahden puolueen lakiesityksen, jonka tavoitteena on kehittää kryptovaluuttojen sääntelykehys Retuersin raportin mukaisesti, tämä näyttää vihdoin saaneen kryptovaluuttateollisuuden hengähtää helpotuksesta. Viimeisen vuoden aikana alalla on ollut kiistoja, mukaan lukien kuuluisa FTX:n romahdus. Alan asiantuntijat uskovat, että laskussa voidaan tunnistaa kryptovarat arvopapereiksi tai hyödykkeiksi ja laajentaa Commodity Futures Trading Commissionin (CFTC) valvontaa samalla kun tarkastellaan Securities and Exchange Commissionin (SEC) havaittua ylittämistä. ”Tämä tukee myös Web3.0-hankkeita hajautetun ekosysteemin luomiseksi, koska ne ovat vastuussa lakiesityksen vaatimusten mukaisesti. Lisäksi tämä voisi helpottaa Commodities and Futures Trading Commissionin aktiivista roolia Web3.0-teollisuudessa vastustaen SEC:n käsitystä monopolistisesta hallinnasta”, kryptovaluuttaalustan WazirX:n varatoimitusjohtaja Rajagopal Menon kertoi FE Blockchainille.

Edustajainhuoneen rahoituspalvelukomitean republikaanien puheenjohtajan Patrick McHenryn mukaan muut lainkäyttöalueet, kuten Yhdistynyt kuningaskunta, Euroopan unioni (EU), Singapore ja Australia, ovat edenneet digitaalisten omaisuuserien selkeiden sääntelykehysten kanssa. Uskotaan, että Yhdysvallat on vaarassa jäädä jälkeen. Viimeisimmän lakiesityksen odotetaan selventävän, että tokeneita ei luokitella arvopapereiksi, elleivät ne täytä tiettyjä kriteerejä. Lakiehdotuksella pyritään myös käsittelemään Commodity Futures Trading Commissionin (CFTC) roolia kryptoteollisuudessa ja samalla selventämään SEC:n valvontaa.

Mielenkiintoista on, että viimeisen 24 tunnin aikana kryptovaluuttojen dynaamisessa maailmassa on tapahtunut huomattava muutos. Asiantuntijat uskovat, että kryptovaluuttamarkkinoiden kokonaisvolyymi on kutistunut 25,71 miljardiin dollariin ja kokenut noin 17,43 %:n laskun (28.7.2023 klo 11.00 IST), mikä lopulta saa markkinatoimijat pysähtymään pohtimaan. Joidenkin demokraattien, mukaan lukien Maxine Watersin, edustaja, demokraattien huippuedustaja, rahoituspalvelukomitea, uskotaan vastustaneen lakia kiivaasti. ”Teollisuus toivoo, että molemminpuolinen tuki johtaa hyvin laadittuihin säännöksiin, jotka löytävät tasapainon innovaatioiden edistämisen ja sijoittajien turvaamisen välillä. Tämänhetkinen kehitys Yhdysvalloissa voi myös tasoittaa tietä muille maille, jotta ne voivat seurata ja laatia suotuisia säännöksiä, jotka voivat mahdollistaa kryptoteollisuuden menestymisen”, Rahul Pagidipati, ZebPayn, krypto-omaisuuspörssin toimitusjohtaja, selitti.

Ymmärrettyjen tietojen mukaan kryptovaluuttaalustat aloittivat sääntelyn tyhjältä alueelta, mutta SEC on vahvistanut auktoriteettinsa alalla väittäen, että useimmat kryptovaluutat ovat arvopapereita ja niihin sovelletaan sijoittajansuojasääntöjä. Käyttäjien tapauksia, kuten Coinbasea ja Binancea, kryptopörssejä vastaan ​​nostettu oikeusjuttu, joiden mukaan SEC ei ole rekisteröinyt joitakin kryptotunnisteita, katsotaan askeliksi kryptovaramääräysten vahvistamiseksi.

”Kryptovaluuttojen luokittelu arvopapereiksi tai hyödykkeiksi on edistyksellinen askel, joka vahvistaa Commodity Futures Trading Commissionin (CFTC) valvontaa ja vastaa SEC:n huolenaiheisiin. Samanaikaisesti keskustellaan stablecoin-vaatimusten asettamisesta Federal Reserven lainkäyttövallan alaisuudessa, mikä saattaa tarjota pitkään odotettua sääntelyn selkeyttä alalle, tasapainottaa innovaatioita ja sijoittajansuojaa”, Edul Patel, toimitusjohtaja, yksi perustajista, Mudrex, kryptosijoittaja. alusta, päätteli.

Samankaltaiset artikkelit