Jäikö ITR-hakemusten määräaika 31. heinäkuuta ohi? Voit silti jättää veroilmoituksesi – näin

Missed the ITR filing deadline of July 31? You can still file your tax return - Here's how

Tuloveroilmoituksen tekeminen on jokaisen verovelvollisen ensisijainen vastuu. Tuloveroilmoituksen eräpäivä on yleensä kunkin vuoden 31. heinäkuuta. Elämä voi kuitenkin olla kiireistä, ja saatat huomata, että et menetä tätä määräaikaa. Mutta älä huoli! Vaikka olisit myöhästynyt määräajasta, voit silti jättää tuloveroilmoituksesi (ITR). Näin voit tehdä sen:

Nyt, jos olet joku, jonka pitäisi maksaa veroja, mutta ei pystynyt maksamaan eräpäivään mennessä eli 31.st heinäkuuta, voit vielä maksaa verot 31st Joulukuu. Voit tehdä vain myöhäisen palautuksen. Tätä myöhäistä palautusta kutsutaan myös myöhäiseksi palautukseksi. Myöhästyneen palautuksen voi jättää milloin tahansa 31. päivän jälkeenst heinäkuuta, mutta ennen 31st joulukuuta, mutta se sisältää myös myöhästymismaksun.

  • Jos nettotulosi ylittää 5 000 rupiaa, voit maksaa verot 5 000 rupiaa myöhästymismaksuna.
  • Mutta jos nettotulosi ovat tätä pienemmät, joudut maksamaan 1000 rupiaa myöhästymismaksun.

Sinulla on mahdollisuus jättää myöhässä oleva IT-ilmoitus tietyn ajan sisällä. Myöhästyneen ilmoituksen jättämisen määräaika on vähintään kolme kuukautta ennen kyseisen arviointivuoden (AY) päättymistä. AY 2023-24 huomioon ottaen myöhästyneen ilmoituksen viimeinen jättöpäivä on 31.12.2023 tai sitä ennen, jos tuloveroviranomaiset eivät tee arviointia itse.

Vuoden 2021 finanssilain muutos on lyhentänyt myöhästyneiden palautusten jättöaikaa. Vuodesta 2021-22 AY alkaen voit jättää myöhästyneen ilmoituksen joko kolme kuukautta ennen arvioinnin päättymistä tai ennen arvioinnin päättymistä sen mukaan, kumpi tulee aikaisemmin.

Mahdollisuus jättää myöhästynyt palautus u/s 139(4) on käytettävissä kahdella tavalla:

1. Online: Voit jättää sen tuloveron sähköiseen arkistointiportaaliin.

2. Offline: Voit käyttää Offline ITR Preparation Utility -apuohjelmaa, joka on ladattava sähköiseen arkistointiportaaliin.

Jos tilikauden 2022–23 verot jäävät maksamatta, sinun on suoritettava verovelka ja sovellettavat korot osioiden 234A, 234B tai 234C mukaisesti. Veron maksaminen on pakollista, vaikka et olisi voinut tehdä tuloveroilmoituksia.

Mikäli olet maksanut verosi ajoissa, mutta jättänyt ilmoittamatta, et voi toimittaa ilmoituksia tai pyytää anteeksi viivästystä. Tuloverovirasto voi antaa 271F pykälän mukaisen huomautuksen ITR-ilmoituksen jättämisestä, mikä voi johtaa jopa 5 000 Rs:n suuruiseen sakkoon määräajan ylittämisestä. Jos sinulla on kuitenkin pätevä selitys viivästymiselle ja arvioija katsoo sen tyydyttäväksi, voit vapautua sakon maksamisesta.

On edelleen suositeltavaa noudattaa viranomaisten asettamia veronmaksuaikoja, jotta vältytään mahdollisilta myöhästymismaksuilta, mutta väistämättömien olosuhteiden vuoksi myöhästyneen ilmoituksen tekeminen on paras käytäntö.

Samankaltaiset artikkelit