Merenkulun siteiden vahvistaminen: Intian ja Omanin meridiplomatia aloittaa purjehduksen

india oman maritome ties

Vahvistaakseen edelleen merenkulkuyhteistyötä Persianlahden maiden kanssa merivoimien esikunnan päällikkö adm R Hari Kumar lähtee kolmipäiväiselle viralliselle vierailulle Omanin sulttaanikuntaan 31.7.–23.8. Nykyisten kahdenvälisten puolustussuhteiden lujittamisesta ja vahvistamisesta tämä vierailu on valmis käynnistämään uuden strategisen yhteistyön ja toveruuden aallon näiden kahden maan välillä.

Vierailunsa aikana laivaston päällikkö käy korkean tason keskusteluja Omanin sulttaanikunnan arvostettujen sotilasjohtajien, mukaan lukien kuninkaallisen kansliaministerin kenraali Sultan bin Mohammed Al-Nu’amani, kanssa.

Hän käy myös tärkeitä kahdenvälisiä keskusteluja Omanin kuninkaallisen laivaston (RNO) komentajan kontraamiraali Saif bin Nasser bin Mohsen Al-Rahbin ja Omanin kuninkaallisen armeijan komentajan kenraalimajuri Matar bin Salim bin Rashid Al Balushin kanssa. Näiden vuorovaikutusten odotetaan luovan pohjan kestävälle kumppanuudelle.

Intian laivaston alkuperäiskansojen suunnittelema ja rakennettu ohjattu ohjusten hävittäjä INS Visakhapatnam saapui Port Sultan Qaboosiin, Muscatiin 30. heinäkuuta 23. Erilaisia ​​meritapahtumia on suunniteltu, ja ne huipentuvat suureen merenkulun kumppanuusharjoitukseen (MPX) 3. elokuuta 2023. harjoitus ei ainoastaan ​​esittele Intian laivaston kykyjä, vaan myös vahvistaa sitoutumista yhteisten turvallisuustavoitteiden edistämiseen alueella.

Intian laivaston ja Omanin kuninkaallisen laivaston kahdenvälinen suhde ylittää pelkän symbolismin. Lukuisten ulkomaisten yhteistyötapojen alaisuudessa he osallistuvat aktiivisesti operaatioihin, koulutukseen ja aiheasiantuntijoiden vaihtoon eri aloilla. Arvostettu kahdenvälinen merivoimien harjoitus Naseem Al Bahr, joka pidettiin 13. kerran vuonna 2022, on osoitus kahden laivaston kestävästä ystävyydestä ja yhteisistä meriintresseistä. Ennakointi on jo rakennettu seuraavaa painosta varten vuonna 2024.

Hallituksen asettaman laajemman vision ”Turvallisuus ja kasvu kaikille alueella” (SAGAR) mukaisesti Intian laivaston ja Omanin kuninkaallisen laivaston välinen suhde on harmoninen. Molemmat laivastot tekevät myös laajaa yhteistyötä monenvälisten rakenteiden, kuten Indian Ocean Naval Symposiumin (IONS) puitteissa, varmistaen vankan ja kattavan lähestymistavan alueelliseen vakauteen.

Vierailu ei ole vain diplomaattinen virstanpylväs, vaan myös osoitus molemminpuolisesta kunnioituksesta ja luottamuksesta, joka tukee tätä kukoistavaa suhdetta. Tämä Intian ja Omanin merenkulkuyhteistyön uusi luku on vahvalla pohjalla ja yhteisillä pyrkimyksillä navigoimaan vaurauden, turvallisuuden ja alueellisen kasvun merillä, innostaen muita valtioita omaksumaan yhtenäisyyden ja yhteistyön voiman globaalilla näyttämöllä.

Samankaltaiset artikkelit