NCLAT myöntää RBI:lle kolme viikkoa aikaa vastata Adisrin kanneperusteeseen Srei-yritysten päätöstä vastaan

nclat, rbi, adisri, adisri plea, sifl, sefl, nbfc, industry news

National Company Law Appellate Tribunal (NCLAT) myönsi keskiviikkona Intian keskuspankille (RBI) kolme viikkoa aikaa antaa vastauksensa kahden maksukyvyttömän Srei-yrityksen entisen promoottoriyrityksen Adisri Commercialin pyyntöön.

Adisri Commercial, Srei Infrastructure Financen (SIFL) ja Srei Equipment Financen (SEFL) promoottoriyritys, muutti valitustuomioistuimen päätökseen sen jälkeen, kun NCLT Kolkata Bench hylkäsi sen hakemuksen, mikä kehotti tuomioistuinta palauttamaan määräyksen maksukyvyttömyysmenettelyn aloittamisesta kahta NBFC:tä vastaan. NCLT hyväksyi valtion tukeman National Asset Reconstruction Companyn (NARCL) kriisinratkaisusuunnitelman kahdelle Srei-yritykselle yritysten maksukyvyttömyysmenettelyn (CIRP) puitteissa.

NCLAT-istuin, johon kuuluivat tuomari Ashok Bhushan (puheenjohtaja) ja Barun Mitra (tekninen jäsen), kuuli keskiviikkona vanhempaa asianajajaa Ranjeet Kumaria ja Adisri Commercialin asianajajaa Abhijeet Sinhaa.

RBI:n asianajaja Gopal Jain esitti istunnossa, että tämän tapauksen tosiseikkojen ja tapahtumaketjun perusteella valituksia ei tarvitse käsitellä tässä tuomioistuimessa. Jain rukoili kolmen viikon ajan antaakseen vastauksen.

Tuomioistuin antoi RBI:lle kolme viikkoa aikaa antaa vastauksensa. Se lähetti asian seuraavaan kuulemiseen 25. syyskuuta.

Adisri Commercial, jolla on noin 60 prosentin osuus SIFL:stä, kyseenalaisti aiemmin NCLT:n määräyksen CIRP:n aloittamisesta SIFL:ää ja sen tytäryhtiötä SEFL:ää vastaan, koska se paljasti ”tietueen ilmeisen virheen”, koska määräyksessä mainitut laiminlyöntien päivämäärät väitetysti putosivat. aikana, jolloin CIRP:n aloittaminen oli estetty maksukyvyttömyys- ja konkurssilain 10A §:n mukaisesti.

NCLT:n Kolkata-lautakunta hylkäsi viime perjantaina Adisrin hakemuksen ja hyväksyi NARCL:n kriisinratkaisusuunnitelman kahdelle maksukyvyttömälle Srei-yritykselle.

Kahden yrityksen velkojien konsolidoitu komitea (CoC) oli helmikuussa hyväksynyt NARCL:n kriisinratkaisusuunnitelman tarjoajien joukossa korkeimmalla äänellä.

Maksukyvyttömyysmenettely SIFL:ää ja SEFL:ää vastaan ​​aloitettiin lokakuussa 2021 sen jälkeen, kun National Company Law Tribunalin Kolkata Bench hyväksyi RBI:n jättämät maksukyvyttömyyshakemukset. Kahden NBFC:n taloudellisten velkojien hyväksytyt saamiset ovat yhteensä 32 750,22 miljoonaa rupiaa. Näiden kahden yrityksen velkoja ovat muun muassa State Bank of India, Punjab National Bank, Axis Bank, HDFC Bank, Union Bank of India, Canara Bank, IDBI Bank, UCO Bank ja Indian Overseas Bank.

Kahden maksukyvyttömän Srei-yrityksen selvittäjä Rajneesh Sharma sai RBI:n ”sopivan ja asianmukaisen” hyväksynnän NARCL:lle 23. maaliskuuta.

Samankaltaiset artikkelit