Tapaa Nirmal Sethia: Intiasta peräisin oleva liikemies, joka suunnitteli maailman kalleimman teekannun arvoltaan 3 miljoonaa dollaria; tietää hänen elämäntyylistään, matkastaan ​​ja muusta

nirmal sethia, teapot with jewels, world's mots expensive teapot,

Olet ehkä tavannut markkinoilla teekannuja, jotka on valmistettu erimuotoisina, -kokoisina ja -värisinä, mutta oletko koskaan nähnyt sellaista, joka on koristeltu jalokivillä? No, maailman kallein teekannu on miljoonien rupioiden arvoinen, ja kiehtovaa kyllä, intialainen amerikkalainen mies loi sen. Teekannut valmistettiin ensin Kiinassa, ja sen myötä niistä tuli välttämätön astiasto kaikkialla maailmassa. Se tapahtui vuonna 2016, kun intialaista alkuperää oleva varakas liikemies Nirmal Sethia loi historiaa suunnittelemalla maailman kalleimman teekannun, jonka arvo on 3 miljoonaa dollaria (noin 25 miljoonaa rupiaa), Guinnessin ennätysten kirjaamisen mukaan.

Guinnessin ennätyskirja tunnustaa timanteilla ja rubiineilla koristetun teekannun maailman arvokkaimpana teekannuna. N Sethia Foundation, miljardööriliikemies Nirmal Sethian Iso-Britanniaan perustama humanitaarinen järjestö, tilasi teekannun, joka tunnetaan nimellä ”The Egoist”. Teekannu on valmistanut italialainen jalokivikauppias Fulvio Scavia, ja sen sponsoroi Sethian yritys Newby Teas.

The Egoist esillä (Lähde: Newbyn virallinen verkkosivusto)

Koska siihen mahtuu vain yksi kuppi teetä, kiistanalainen nimi The Egoist annettiin palkitulle teekannulle. Mr. Sethian mukaan ”Tämä teekannu on kunnianosoitus teen alkuperälle ja on osoitus tästä vanhimmasta, kulttuurisesti tärkeimmästä ja kauneimmasta juomasta…” Newby Teasin virallisen verkkosivuston mukaan.

Teekannu on valmistettu 18 karaatin keltakullasta ja siinä on 386 aitoa thaimaalaista ja burmalaista rubiinia sekä 1 658 aitoa timanttia. Lisäksi sen keskellä on suuri 6,67 karaatin rubiini. Teekannun kahva koostuu sukupuuttoon kuolleiden mammuttien norsunluusta. Guinnessin verkkosivuilla kerrotaan, että jääkauden materiaalien kanssa työskentely vaatii paljon enemmän huolellisuutta ja herkkyyttä kuin norsunluun työstäminen, joka on jo nyt vaikea materiaali ja tämän mestariteoksen luomiseen meni lähes 1730 tuntia.

Kuka on Nirmal Sethia

Sethia, joka syntyi Kolkatassa vuonna 1941, on asunut Lontoossa yli 50 vuotta. Hän osoitti nuorena merkittävää kiinnostusta erilaisiin teelajeihin ja perusti 16-vuotiaana oman yrityksen, Sethia Tea Estatesin. Myöhemmin hän osti Assam-teeviljelmän.

Mutta vuonna 1965 hän aloitti uuden yrityksen perustamalla juuttia myyvän yrityksen BBC:n raporttien mukaan. Yritys kasvoi ajan myötä myös muihin harrastuksiin, kuten pankki- ja kiinteistöalaan. Mutta hänen rakkautensa teetä kohtaan ei koskaan horjunut.

Hän neuvottelee useiden valtionpäämiesten kanssa usein ja antaa korvaamattoman kokemuksensa kulttuuria ja koulutusta parantaviin aloitteisiin. Isänsä perustaman hyväntekeväisyyssäätiön jatkamisen ohella hän on myös käynnistänyt useita humanitaarisia hankkeita Afrikassa, Venäjällä, Intiassa, Isossa-Britanniassa ja monissa muissa maissa terveydenhuollon, koulutuksen ja uskonnon aloilla Sethia Foundationin virallisen verkkosivuston mukaisesti. .

Tunnustettu Guinness World Recordsissa (Lähde: Newbyn virallinen verkkosivusto)

GQ:n raportti väittää, että hänellä on mittava kokoelma yli 2 000 asiaa. Tässä kokoelmassa on teehen liittyviä esineitä jopa 10. vuosisadalta eKr. Museo säilyttää esineitä useilta dynastioilta, mukaan lukien Kiinan Ming- ja Song-dynastiat sekä Venäjän Romanovien dynastiat. N Sethia -säätiön vastuulla on ylläpitää tätä korvaamatonta kokoelmaa.

Samankaltaiset artikkelit