Maksan EMI:lle 30 000 rupian asuntolainasta. Olenko velvollinen maksamaan veroa asunnon myynnin jälkeen?

tax on house sale

Tervetuloa FE Moneyn Reader’s Query -segmenttiin. Viime viikolla Debopriyo Bhattacharyya kysyi meiltä, ​​olisiko hän velvollinen maksamaan veroja asunnon myynnin ja asuntolainan sulkemisen jälkeen mahdollisesti saamastaan ​​saldosta.

Debopriyo oli ostanut vuonna 2017 38 000 rupiaa arvoisen asunnon, jota varten hän oli ottanut 30 000 rupiaa asuntolainaa. Hän on maksanut säännöllisesti kuukausittaista EMI:tä vuodesta 2017 lähtien ja hakenut myös asuntolainan koroista ja pääomasta verovähennyksiä.

Gaurav Mohta, HomeFirst Financen markkinointijohtaja ja Sujit Bangar, perustaja Taxbuddy.comissa, ovat vastanneet Debopriyon kyselyyn.

Kun myyt kiinteistön, olet velvollinen maksamaan pääomatuloveroa indeksoidusta voitosta (Long Term Gains (LTCG) vero @20% tapauksessasi, koska omistusaika on yli 24 kuukautta). Indeksoidun voiton laskemista varten sinun on mukautettava inflaatiota käyttämällä kustannusinflaatioindeksiä (CII).

Voit myös sisällyttää itsellesi aiheutuneet parannus-/siirtokustannukset tähän laskelmaan. Tämä on enemmän kuin säännöllinen tulovero, joka maksetaan palkasta tai liikevoitosta. Mutta jos aiot sijoittaa pääomatulon uudelleen ostaaksesi asunnon tietyn ajan kuluessa, saatat joutua maksamaan pienemmän tai nollan pääomatuloveron.

Olet ostanut asunnon asuntolainalla ja saatat saada vähennystä pääoman takaisinmaksusta ja korkomaksusta. Jos myyt asunnon nyt ja myyntihinta on suurempi kuin hankintahinta, ansaitset myyntivoiton. Jos myyt kiinteistösi vuonna 2023, syntyvä myyntivoitto olisi pitkäaikaista myyntivoittoa. Tämä pitkäaikainen myyntivoitto olisi veronalainen. Jos käytät myyntivastiketta olemassa olevan lainan takaisinmaksuun, et saa verohelpotusta.

Lukijat voivat hyötyä myös seuraavista FE Moneyn viime kuukausina julkaisemista kiinteistöjen myyntiin/vuokraverotukseen liittyvistä artikkeleista.

Onko sinulla tulovero- ja henkilökohtaista rahoitusta koskevia kysymyksiä? Kirjoita osoitteeseen fe.money@financialexpress.com. Saamme henkilökohtaisen talouden asiantuntijoilta vastaukset asiaankuuluviin kysymyksiin.

Samankaltaiset artikkelit