Luokan 12. Haryana opiskelija kirjailijoiden ensiapu kirja; mielenterveys, lasten turvallisuus

Grade 12th Haryana student authors first aid book; tackling mental health, safety for children

Haryanan opetusministeri Kanwar Pal Gujjar julkaisi ensiapukirjan, jonka on kirjoittanut Kaira Jain, opiskelija Heritage International Xperiential Schoolista, Gurgaonista. 12. luokalla oleva ihmelapsi Kaira Jain on kirjoittanut ”My First Guide to First Aid” murreen yleisiä myyttejä ensiavusta ja käsittelemällä myös lasten kiireellistä psykologisen ensiavun tarvetta. Virallisen tiedotteen mukaan kirja tarjoaa helposti ymmärrettäviä ja lapsiystävällisiä ohjeita siitä, miten fyysisen ja mielenterveyden hätätilanteisiin reagoidaan, mikä edistää turvallisuuden ja hyvinvoinnin kulttuuria.

Suoritettuaan ensiapukurssit sekä Isossa-Britanniassa (Yhdistynyt kuningaskunta) että Intiassa Kaira Jain havaitsi merkittävän aukon pienten lasten terveyskasvatuksessa. Hän omaksui koulutuksensa, tutkimuksensa ja asiantuntijoiden opastuksen ja otti tehtäväkseen selvittää ensiavun mysteeriä ja parantaa sen ymmärtämistä pienten lasten keskuudessa. Hänen tehtävänsä on antaa lapsille tiedot ja taidot, joita tarvitaan reagoimaan tehokkaasti hätätilanteisiin, mikä viime kädessä edistää turvallisempaa ja valmistautuneempaa sukupolvea, tiedotteessa mainitaan.

”Koin lapsena kolmannen asteen palovamman kätessäni, ja äitini, kuten monet muutkin, uskoi yleiseen myytiin sen hoitamisesta jäällä ja vedellä. Tämä huuhtoutui pois iholtani ja jouduin viemään sairaalaan. Tämän kokemuksen trauma jäi mieleeni pitkään. Juuri tämä tapahtuma juurrutti minuun oikean ja tarkan ensiaputietojen tärkeyden”, Jain sanoi.

Kirja korostaa mielenterveyden merkitystä, joka on keskeinen mutta usein laiminlyöty näkökohta ensiapukoulutuksen yhteydessä. Kun tietoisuus opiskelijoiden lisääntyvästä stressistä ja ahdistuksesta kasvaa, kirjan tavoitteena on kasvattaa kestävyyttä ja rauhallisuuden tunnetta kriisitilanteissa. Kiitettävää työtä on tehty Haryana-koulutusjärjestelmän laajemman saavutettavuuden ja kattavuuden edistämiseksi kääntämällä kirja hindiksi. Department of School Education aikoo jakaa nämä käännetyt kirjat kirjastoihin 5000 valtion koulun Haryanassa julkaisun mukaan.

”Kairan kirja on osoitus hänen sitoutumisestaan ​​koulutukseen ja hyvinvointiin. Se on merkittävä saavutus, ei vain Kairalle, vaan koko Haryanan koulutusjärjestelmälle. Se osoittaa nuorten mielemme potentiaalin, kun niitä hoidetaan ja rohkaistaan”, ministeri sanoi.

Samankaltaiset artikkelit