NSE lanseeraa Intian ensimmäisen EV-indeksin – Market News

nse, bse, share market, markets

Intian kansallinen pörssi indeksipalveluja tarjoava tytäryhtiö NSE Index on julkaissut Intian ensimmäisen sähköajoneuvoindeksin, jonka tavoitteena on seurata yritysten suorituskykyä sähköautojen ekosysteemissä.

Indeksi, jonka nimi on Nifty EV & New Age Automotive -indeksi, sisältää uuden ajan ajoneuvojen tai niihin liittyvän teknologian kehittämiseen osallistuvat yritykset.

Mukesh Agarwal, NSE Indexin toimitusjohtaja, sanoi, että EV-indeksin julkaisu on linjassa NSE:n vision kanssa tarjota innovatiivisia indeksejä markkinoiden trendien mukaisesti. Hän sanoi, että tämä helpottaa sellaisten tuotteiden luomista, jotka antavat varainhoijille mahdollisuuden investoida sähköautojen ja uuden aikakauden automarkkinoille.

NSE Indices sanoi, että hallitus on aina ollut eturintamassa sähköautojen käyttöönottoon liittyvien politiikkojen suunnittelussa maassa edistääkseen Intiaa valmistusalueena.

Indeksin peruspäivämäärä on 2.4.2018 ja perusarvo on 1000. NSE Indeksit sanoivat myös, että indeksi muodostetaan uudelleen puolivuosittain ja tasapainotetaan uudelleen neljännesvuosittain.

NSE on aktiivisesti tukenut tuotetarjontaansa viime kuukausina pyrkiäkseen kasvattamaan volyymeja kilpailun lisääntyessä. Intian suurin pörssi oli aiemmin julkaissut kolme muuta temaattista/alakohtaista indeksiä, nimittäin Nifty500 Multicap India Manufacturing 50:30:20 -indeksin, Nifty500 Multicap Infrastructure 50:30:20 -indeksin ja Nifty MidSmall Healthcaren.

Pörssi on myös ryhtynyt useisiin muihin toimenpiteisiin, joita ovat muun muassa alle 250 rupiaa olevien osakkeiden lipun koon pienentäminen 1 paisaan, erän koon pienentäminen johdannaissegmentin eri osakkeiden ja indeksien osalta sekä Nifty Next 50 -johdannaissopimuksen käynnistäminen nollalla. tapahtumakulut 31.10. asti.

Samankaltaiset artikkelit