Kiinteistölainojen NPA:t vähenevät merkittävästi: IDFC First Bank MD – Banking & Finance News

IDFC Limited, IFDC First Bank, merger, CCI, approval, banking sector, regulatory approval

IDFC First Bankin kiinteistökannan huonot lainat pienenevät merkittävästi, kun COVID-19-salkun osa siirtyy kohti normaalia takaisinmaksua, sanoo toimitusjohtaja V Vaidyanathan. Hän kertoo Ajay Ramanathanille, että pankin lainakanta kasvaa kuluvalla tilikaudella 22-24 % vuodessa (yoy). Otteita:

K. CASA-suhteesi on laskenut 46,4 prosenttiin vuoden takaisesta 51,3 prosentista. Mikä on strategiasi CASA:n ja yleisten talletusten suhteen?

V. Kyllä, se on laskenut, koska asiakkaat ovat siirtäneet säästötilinsä kiinteälle talletukselle. Mutta jopa 46 %:lla emme ole tyytymättömiä nykyiseen järjestelyyn. Olemme alentaneet säästötilimme korot 3 prosenttiin säästötilille 100 000 rupiaan asti.

K. Kun lainakantasi kasvaa 26 %, miksi kasvatat talletuksiasi 40 % plus? Lisäksi, miten saat tällaisen kasvun?

V. Katso, olemme erikoisessa tilanteessa, jossa meidän on edelleen maksettava takaisin vanhat kalliit Rs:n infrastruktuurilainat. 15 000 crorea, kun ne kypsyvät. Lisäksi meidän on myös kerättävä talletuksia, jotta lainakasvumme on noin 24-25 %. Rahoitamme nämä molemmat asiat mukavasti tänään. Kyllä, talletusten hankinnassa keskitymme paljon palveluun ja pankillamme on hyvä hallinto-imago. Tämä on yksi vähittäistalletusten avaintekijöistä. Nykyiset asiakkaamme kasvattavat saldoja kanssamme.

K. Sanoit, että olet alentanut säästötilien korkoja 3 prosenttiin 100 000 rupiaan asti. Sitä suuret pankit maksavat. Säilytätkö samat hinnat myös korkeammille laatoille?

V. Kun suuri joukko vanhoja joukkovelkakirjoja on maksettu pois, talletustarpeemme vähenevät, joten voimme maksaa vain 3 % vielä suuremmista summista. Meille siirtyminen säästötilille 3 %:n laattamaailmaan on iso hetki, kun pankkimme saapuu elämäämme.

K. GNPA-suhteesi on ollut suhteellisen korkeampi kiinteistölainojen segmentissä. Miksi näin on, kun otetaan huomioon, että näissä lainoissa on vakuus?

V. Kyllä kiinteistölainamme NPA on suhteellisesti korkeampi GNPA:lla 2,35 % ja NNPA:lla 1,02 %. Yleinen NPA:mme on 1,53 % ja 0,52 % paljon pienempi, joten kyllä, omaisuuslaina on korkeampi. Pieni jäännöskirja COVIDin aiheuttamasta salkusta on edelleen elossa LAP:n kirjoissa, koska nämä ovat pitkiä laina-aikaa. Koska nämä COVIDin aiheuttamat lainat maksetaan normaalin takaisinmaksun kautta, kiinteistölainakirjan NPA pienenee merkittävästi. Keskitymme kassavirran arviointiin kaikessa luotonannossamme ja olemme toteuttaneet joitain kriteereitä.

K. Etsitkö epäorgaanisia kasvumahdollisuuksia esimerkiksi mikrorahoituksen kaltaisilla segmenteillä?

V. Etsimme aina mahdollisuuksia, toivottavasti saamme ne oikeaan hintaan.

K. Mitkä lainasegmentit ajavat mielestäsi pankin kasvua tänä tilivuonna? Mikä on yleinen lainan kasvuohjeesi vuodelle 24?

V. Asuntolainat, yrityspankkitoiminta, digitaaliset lainat, KCC, traktorilainat, kultalainat, prioriteettilainat ovat avainalueitamme. Opastamme 22-24 %.

Samankaltaiset artikkelit