Suryoday ei kiirettä hakea pankkitoimilupaa

Suryoday Small Finance Bank, Ujjivan Small Finance Bank, Equitas Small Finance Bank, AU Small Finance Bank, Industry news

Vaikka muut pienet rahoituspankit (SFB), kuten AU SFB ja Ujjivan SFB, ovat ilmoittaneet hakevansa Reserve Bank of Indian (RBI) yleistä pankkitoimintalupaa lyhyellä tai keskipitkällä aikavälillä, Suryoday SFB:llä ei ole kiirettä hakea samaa, R. Baskar Babu, MD & toimitusjohtaja kertoi FE:lle.

”Meillä ei ole kiire (hakea yleispankkilupaa). Yksi syy on mittakaavamme, emme todellakaan näe vaihtelevia aukkoja segmentissä, jossa tällä hetkellä toimimme, ja yleispankkina, missä voimme toimia”, hän sanoi.

Hän lisäsi, että SFB ei aio toimia valuuttamarkkinoilla ja suurten yritysten luotonantotoiminnassa nykyisellä lainakantallaan, joka on kesäkuun lopussa 6 372 miljoonaa rupiaa. Toinen SFB:n rajoitus tällä hetkellä on pysäköidä 75 prosenttia ennakkosegmentistään ensisijaisen sektorin lainojen segmenttiin, kun taas yleispankeilla on valtuudet varata vain 40 prosenttia kaikista lainoista ensisijaisella sektorilla. Babu sanoi, että Suryoday SFB:llä on tällä hetkellä ylimääräistä PSL:ää kussakin lainasegmentissä, joten sillä ei ole haasteita noudattaa tätä näkökohtaa.

Kahdeksi vuodeksi on tarkoitus rakentaa erittäin vahva pieni rahoituspankki ja tehdä suuri taloudellinen osallisuus, hän sanoi ja lisäsi, että hän sen sijaan odottaisi, että suuremmat SFB:t pääsevät ensin matkaan kohti yleistä pankkilisenssiä.

Omaisuuspuolella lainanantaja tavoittelee 30 prosentin vuosikasvua nykyisessä finanssipolitiikassa. SFB:n tavoitteena on kasvattaa hyötyajoneuvojen lainakantansa 750 miljardiin rupiaan maaliskuun loppuun mennessä kesäkuun lopun 421 miljoonasta rupiasta. Kokonaistalletusten määrä kasvaa puolestaan ​​35–40 % vuositasolla, hän sanoi. Kesäkuun lopussa SFB:n talletukset olivat yhteensä 5 722 miljoonaa rupiaa. SFB pyrkii myös muodostamaan kaksi “merkittävää” kumppanuuksia fintech-yritysten kanssa sen jälkeen, kun RBI julkaisi konkreettiset ohjeet ensimmäisen tappion laiminlyöntitakuun (FLDG) mallista.

Jatkossa SFB kattaa myös suurimman osan kattavista rahoituslainoistaan ​​valtion mikroyksiköiden luottotakuurahaston (CGFMU) mukaisesti. Hän sanoi, että SFB:llä on kattava rahoitussalkku 3 810 miljardin rupian arvosta kesäkuun lopussa, ja noin 2 000 miljardia tällaisista lainoista on tällä hetkellä CGFMU-järjestelmän katettu.

Lopuksi hän sanoi, että SFB pyrkii vähentämään järjestämättömien brutto- ja nettovarallisuusosuuttaan (GNPA, NNPA) 2 prosenttiin ja 0,5 prosenttiin 24. tilikauden loppuun mennessä kesäkuun lopun 3 prosentista ja 1,6 prosentista.

Samankaltaiset artikkelit