Bank of Baroda jäädyttää työntekijät RBI:n sovelluskiellon jälkeen – Banking & Finance News

bob world,RBI restriction,BoB suspends,bobs,bank of baroda,rbi,bob,bank,employees,bank of baroda

Julkisen sektorin lainanantaja Bank of Baroda (BoB) on irtisanonut useita työntekijöitä sen jälkeen, kun Intian keskuspankki (RBI) kielsi sitä ottamasta uusia asiakkaita BoB World -mobiilisovellukseensa toistaiseksi. Sisäisen tutkinnan jälkeen alkanut toiminta koskee virkailijoita, yrityskirjeenvaihtajia ja konsulttia, joka on palkattu ottamaan vastaan ​​uusia asiakkaita mobiilisovelluksessa. Työntekijöiden määrää ei voitu vahvistaa, koska tämä muutos vaikuttaa myös joihinkin yrityskirjeenvaihtajiin.

”Pankki on jäädyttänyt joitakin virkamiehiä, mukaan lukien ylempiä apulaispääjohtajan tason virkamiehiä, jotta asiakkaat olisivat saaneet BoB World -sovellukseen ilman tilinomistajien lupaa”, lähde Bank of Barodassa kertoi FE:lle. ”Toimintoihin on ryhdytty Gujaratin ja luoteisalueen työntekijöitä vastaan”, hän lisäsi.

Pankkialan sääntelyviranomainen oli 10. lokakuuta estänyt Bank of Barodaa (BoB) ottamasta uusia asiakkaita lippulaivaan ”BoB World” -mobiilisovellukseen, jolla on 53 miljoonaa latausta ja 30 miljoonaa aktiivista käyttäjäkuntaa maaliskuun lopussa. Pankin tutkimuksessa todettiin, että jotkut työntekijät linkittivät matkapuhelinnumerot vilpillisesti asiakkaiden tileihin ilman heidän suostumustaan ​​lisätäkseen sovelluksen aktiivista käyttäjäkuntaa ja saavuttaakseen kuukausittaiset tavoitteensa.

”Sääntöjen mukaisesti pankki tekee nyt esittelyilmoituksen ja laatii laskutuslomakkeet. Pankkiireille tarjotaan mahdollisuus puolustautua. Emme voi sanoa, mikä on lopullinen rangaistus, koska se riippuu tapauskohtaisesti. Se voi johtaa joihinkin rangaistuksiin, kuten lisäysten pysäyttämiseen, muun muassa”, toinen lähde kertoi FE:lle.

Tällä hetkellä pankki on ryhtynyt toimiin pohjois- ja luoteisalueiden työntekijöitä vastaan. Vähitellen toimenpiteisiin ryhdytään myös muiden alueiden työntekijöitä vastaan. Keskeyttämisen lisäksi pankki on myös siirtänyt joitakin työntekijöitä muille alueille rangaistuslähetyksenä.

”Erikoisvirkailijat, jotka on pidätetty, ovat asteikon II virkamiehiä asteikon V upseereihin. Saatamme nähdä enemmän jäädytyksiä, koska tämä toiminto koskee vain yhtä vyöhykettä. Myös tähän tapaukseen osallistuneita työntekijöitä vastaan ​​ryhdytään toimiin lähipäivinä”, toinen lähde Bank of Barodassa kertoi FE:lle.

BoB:ssa asteikon II virkailija viittaa johtajaan, asteikko -III vanhempi johtajaan, asteikko IV pääjohtajaan, kun taas asteikko V viittaa apulaispääjohtajaan.

RBI on ryhtynyt toimiin muita rahoituslaitoksia vastaan. Pankkiviranomainen oli kieltänyt HDFC:tä vuonna 2020 hankkimasta uusia luottokortteja. Luottokorttien myöntämiskielto poistettiin aiemmin, elokuussa 2021. Maaliskuussa 2022 RBI kielsi Paytm Paymentsia ottamasta uusia asiakkaita ”tiettyihin pankissa havaittuihin olennaisiin valvontaongelmiin”. MasterCardilta estettiin ottamasta uusia kotimaisia ​​debit-, luotto- tai prepaid-kortteja käyttäviä asiakkaita 22.7.2021 alkaen.

Samankaltaiset artikkelit