Henkilökohtainen omaisuus on vaarassa, järjestäjät kiirehtivät maksamaan maksuja – Pankki- ja rahoitusuutiset

Insolvency and Bankruptcy Code

Maksukyvyttömyysmenettelyn alaisena olevien yritysten promoottorien odotetaan menettävän henkilökohtaisen omaisuutensa korkeimman oikeuden äskettäisen päätöksen jälkeen. Päätöksen jälkeen lainanantajat voivat nyt realisoida näiden järjestäjien henkilökohtaisia ​​varoja, kuten asuinkiinteistöjä, osakkeita ja joukkovelkakirjoja, kultaa ja koruja. Lakiasiantuntijat sanovat, että tämä pakottaa tällaiset promoottorit ja johtajat ilmoittautumaan vapaaehtoisesti maksamaan maksuja, mikä puolestaan ​​​​vauhdittaa toipumista huonoista lainoista.

”Aiemmin pankkeja pyysivät järjestäjät perimään maksunsa likvidoimalla yrityksen omaisuus, mikä on aikaa vievä prosessi. Nyt lainanantajat voivat periä välittömästi maksunsa realisoimalla (promoottoreiden) henkilökohtaiset omaisuutensa”, HP Ranina, korkeimman oikeuden vanhempi asianajaja, kertoi FE:lle. Korkein oikeus vahvisti viime viikolla, että maksukyvyttömyys- ja konkurssilain (IBC) henkilötakajia koskevat säännökset ovat perustuslain mukaisia ​​maksukyvyttömyyden ratkaisuprosessissa, mikä helpotti lainanantajia. Tuomiolla on todennäköisesti kauaskantoisia vaikutuksia useisiin korkean profiilin tapauksiin. Lainanantajat käyvät oikeudellisia taisteluita monien korkean profiilin nimien, kuten Anil Ambani, Venugopal Dhoot, Kishore Biyani, Kapil ja Dheeraj Wadhwan, kanssa saadakseen takaisin maksunsa.

Intian maksukyvyttömyys- ja konkurssilautakunnan mukaan National Company Law Tribunalissa on nostettu 2 289 tapausta, jotka liittyvät henkilötakauksiin, joihin liittyy yritysten 1,64 biljoonan rupian velkaa. ”Henkilötakajien on nyt entistä enemmän pakko käydä neuvotteluja ja sovintoratkaisuja velkojien kanssa. Aiemmin oikeudellisen kehyksen epäselvyys mahdollisti heidän välttää vastuita, mutta SC:n päätös on vähentänyt tätä ulottuvuutta”, KS Legal & Associatesin toimitusjohtaja Sonam Chandwani kertoi FE:lle.

”He saattavat joutua turvautumaan joko neuvottelemaan sovintoratkaisusta tai kohtaamaan IBC:n mukaisen maksukyvyttömyysmenettelyn”, hän lisäsi. Asiantuntijat sanovat, että järjestäjillä ei ole paljon vaihtoehtoja jäljellä, koska korkeimman oikeuden päätös on poistanut epäselvyyden tästä asiasta. ”Korkeimman oikeuden tuomion ja säännöstön (IBC) kirjaimellisesti ja hengessä noudattamisen myötä on suurempi mahdollisuus, että henkilökohtaiset takaajat olisivat enemmän kuin nopeampi ratkaisu, koska heillä on hyvin vähän aikaa kyseenalaistaa tai riitauttaa RP:n (Resolution Professional) nimittäminen ja suositus, jonka tällainen RP antaisi maksukyvyttömyysprosessille, Sushmita Gandhi, osakas, IndusLaw, kertoi FE:lle.

”Tämä päätös voi johtaa nopeampiin sovintoratkaisuihin henkilötakajien ja lainanantajien välillä, koska se selventää oikeudellista asemaa ja voi estää takaajia aloittamasta pitkittyneitä oikeustaisteluja, mikä johtaa tarkoituksenmukaisempiin ratkaisuihin”, hän lisäsi.

Samankaltaiset artikkelit